G4Media.ro

Vlad Voiculescu, despre suspendarea internărilor urgente: E nevoie de ghiduri terapeutice pentru…

Vlad Voiculescu, despre suspendarea internărilor urgente: E nevoie de ghiduri terapeutice pentru fiecare patologie, pentru a ști clar ce este urgent și ce nu, altfel o să avem mai multe morți decât din cauza infecției

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu solicită clarificarea criteriilor pe baza cărora pacienții care nu au coronavirus sunt considerați urgențe sau nu, astfel încât să li se asigure tratamentul sau să fie operați.

Reacția lui Vlad Voiculescu vine după ce comandantul acțiunii, secretarul de stat Raed Arafat, a emis un ordin prin care prelungește pe toată durata stării de urgență măsura ca toate internările pentru operații și investigații, precum și consultațiile programate și programabile, în structurile ambulatorii ale spitalelor publice și private, care nu sunt urgente să fie suspendate.

„Proaspătul ordin militar de astăzi zice că dacă nu ești urgență, nu ai unde sa te mai duci. Lasă o portiță pentru tratamentele care nu pot fi reprogramate. Cât de clară este această reglementare însă pentru medici? Dar pentru pacienți? Dacă bunica are hipertensiune arterială și tulburări grave ale ritmului cardiac, este asta o urgență? Sau așteptăm să se ajungă la un atac vascular cerebral sau la insuficiență cardiacă? Dar dacă este vorba despre un om cu schizofrenie? Se mai duce sau nu să își ia rețetă și tratament? Dar cei bolnavi de cancer? Tratamentele oncologice – chimioterapie, radioterapie – trebuie realizate. Sigur, cu luarea măsurilor de precauție pentru a proteja pacienții de infecția cu virusul”, a scris Voiculescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Sănătății susține că „este nevoie de ghiduri de conduită terapeutică pentru fiecare categorie de patologii. Pentru medici și pentru pacienți!”

„Altfel, dacă decizia rămâne nu se știe unde despre ce e urgent și ce nu este, ce este reprogamabil și ce nu este, o să avem mai multe morți din cauza măsurilor acestora decât din cauza infecției cu virusul”, încheie el.

Image may contain: text

Primul ordin în acest sens a fost adoptat în 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, iar acum a fost prelungit pentru toată durata stării de urgență.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Paramedici
    Îngrijire la domiciliu.
    Spitalele sunt focare de infecție.
    Dializa in condiții de maximă curățenie cu dezinfecția totală și testare obligatoriu.
    Germania a limitat infectare a cu Covid 19 prin echipe medicale mobile și anchete epidemiologice si carantină in momentul descoperirii de pacient 0 si contacti .
    Încă am parerea ca doar la Spitale Militare trebuiau tratati restul pacienților fără Covid 19 cu efectuare de triaj în curtea spitalului .

  2. Nu știu incompetenții ăștia ce este chimioterapia, ei au impresia că se poate trăi și fără. Ce să mai zic de idei complexe de genul se amână chimioterapia – scade speranța de vindecare.

  3. Corect ar fi:”era nevoie” inaintea tampeniei cu starea de urgenta.
    Cand se va trage linie se va vedea ca au fost mai multe „pagube colaterale” decat vieti salvate.
    Plus economia pusa pe butuci cu sanse minime de revenire in urmatorii 2 ani. Adica o gramada de decese suplimentare datorate scaderii economice

    Le uram deci domnilor orban, vlea, arafat cate o ocluzie intestinala/ colica renala/ pancreatita acuta pe timpul starii de urgenta ca sa testeze pe propria piele prostia ordinui din 24 martie.

  4. Fratele meu alb, nu exista ghiduri terapeutice? Doctorii aia dupa ce lucreaza, dupa ureche? Pentru tratarea covid, chinezii aveau un ghid de 60 pagini, a fost publicat si in romana.

    • Si când zici ca au scris ghidul ala? Era gata mai demult, dar au uitat sa-l difuzeze? Sunt sigur ca traducerea s-a facut într-o noapte…

  5. O ruda a mea a murit fără sa știe ca are cancer dar a obținut programare la spital după 5 zile de la solicitare. După 4 zile de internare a murit.