G4Media.ro

Visuali Italiene, festival dedicat cinematografiei italiene, în Timișoara / Filmul ”Piano piano”…

Sursa foto: Facebook Cinema Victoria Timișoara

Visuali Italiene, festival dedicat cinematografiei italiene, în Timișoara / Filmul ”Piano piano” deschide festivalul – o incursiune în anii ’80, într-o suburbie a orașului Napoli

Institutul Italian de Cultură din București aduce pentru prima dată la Timișoara Visuali Italiane – o selecție de pelicule ale noii generații de regizori, actori și producători care duc mai departe tradiția filmului italian, dar în același timp experimentează noi forme și limbaje, relatează Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.

Filmul care deschide festivalul, ”Piano piano”, este o incursiune în anii ’80, într-o suburbie a orașului Napoli, care îmbină aspectul social, comedia, camorra și trăirile preadolescenței.

“Vineri, o altă ramură a mafiei, Dragetta, marchează adolescența prodagonistei. Mult-premiatul film ‘Pentru Chiara’. Sâmbătă, Vincenzo Pirrotta prezintă o dramă înfiorătoare inspirată dintr-un fapt divers. În filmul ‘Spărgătorul de oase’, personajele ajung să-și zdrobească membrele pentru a primi bani de asigurare medicală.

Vera este personajul din următorul film., Este, atât în film, cât și în realitate, fiica unui star al generației spagetti western, care petrece zile monotone între castinguri inutile și un logodnic care trăiește în umbra sa.

Duminică va rula filmul ”Noaptea fantomă”, care propune o călătorie urbană halucinantă prin locuri simbolice ale Romei, pe urmele unui tânăr italian care este sechestrat de un polițist cu tulburări de personalitate”, spune Nicoleta Ciocov, curator program Cinema Victoria.

O proiecție inedită va fi cea a filmului clasic ”Dorința nebună”, din 1962, avându-l ca protagonist pe Ugo Tognazzi, figură semnificativă a comediei, care va fi prezentat duminică într-o versiune restaurată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...