G4Media.ro

Violeta Dascălu, director de școală, despre posibila amânare a școlii față în…

Violeta Dascalu / Foto: Facebook.com

Violeta Dascălu, director de școală, despre posibila amânare a școlii față în față: Se iau hotărâri de pe o zi pe alta, nu se gândește nimeni la consecințe. Bănuiesc că propunerea este legată de alegeri

“Nu sună deloc bine” amânarea până pe 1 octombrie a școlii față în față, declară pentru Edupedu.ro unul dintre directorii de școală implicați în viața comunității, Violeta Dascălu. Directoare din anul 2008 a Școlii Generale ”Ferdinand I” din București și premiată de Ambasada SUA pentru curaj, Dascălu atrage atenția că “de când a început pandemia, se iau hotărâri de pe o zi pe alta. Nu se gândește nimeni la consecințe, la ce stres și la ce nehotărâre suntem supuși elevi, părinții și noi”.

Contactată de Edupedu.ro după ce premierul Ludovic Orban a declarat cu doar o săptămână înainte de începerea școlii că sunt discuții ca școlile să înceapă fizic de la 1 octombrie, iar între 14 și 30 septembrie să fie cursuri online, Violeta Dascălu a declarat că “este exclus” ca toate școlile să poată organiza cursuri exclusiv online începând din 14 septembrie.

Rep: Cum sună pentru dumneavoastră, profesor și director implicat în toate achizițiile care trebuie realizate pentru începerea școlii, anunțul făcut de premier cu doar o săptămână înainte de 14 septembrie că totul ar putea fi online?

Violeta Dascălu: Nu sună deloc bine. Tuturor copiilor le e dor de școală. Am aplicat un chestionar și majoritatea părinților își doresc ca cei mici să vină la școală fizic. E dorința mare de a interacționa, de a-și vedea colegii.

Bănuiesc că propunerea este legată de alegeri și probabil că nu vrea să ne încurce pe noi. Este vorba despre siguranța sanitară și școlile sunt centre de votare.

Lucrurile ar trebui foarte clar delimitate, fiecare își are rostul lui în societate. Da, vin alegerile, dar de ce nu au investit într-o platformă națională să fie alegeri cu votul electronic? Doar știau că vin alegerile. Era cea mai bună soluție. Și atunci nu ne mai intersectam cu adulții în clase, să trecem prin tot efortul de dezinfectare, pune cabine, strânge cabine, dezinfectează… e o tevatură foarte mare.

Foarte multe școli de peste tot din lume au început deja, noi suntem cam ultimii. Este și o experiență cu o școală închisă, lucrurile nu sunt simple, și eu mă gândesc cu grijă la aspectul sanitar, pentru că nu știm câți copii reușesc să respecte rutinele sanitare, cu pus mâna pe rechizite. E o provocare mare.

De când a început pandemia, se iau hotărâri de pe o zi pe alta. Nu se gândește nimeni la consecințe, la ce stres și la ce nehotărâre suntem supuși elevi, părinții și noi. Cât de bulversați suntem noi. De la 1 septembrie, facem lecții cu profesorii, pentru că suntem pe niveluri diferite de cunoștințe și abilități și vrem să umblăm toți pe aceleași aplicații, să avem un numitor comun și să nu mai umblăm pe 7 platforme. Să fie un început de an școlar organizat, asumat, nu ca pe perioada pandemiei.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

17 comentarii

  1. Nu, doamna Raluca Pantazi, propunerea este legata de evolutia epidemiei.

  2. Este o propunere foarte corecta si are in vedere doua aspecte , unul sanitar, ce priveste protectie profesorilor in principal ,ca cei mai afectati de efectele virusului si apoi elevii si cea de a doua parte se refera la alegerile locale ce au loc in data de 27 septembrie si care se refera la igienizarea scolilor .Este foarte bine ca cineva si-a dat seama de prostia maxima de se dechide cursurile in 14 septembrie . Cei care contesta chiar nu au ce face ?

  3. Scolile au inceput peste tot in lume, in multe locuri sau re-inchis deja….

  4. Pandemia este cauza amânării. Nu citiți despre ce se întâmpla in alte tari, cam așa vom trai un timp de azi pe mâine.

  5. Este decizia dumneavoastra. 🙂

    Deci , votati dragilor. 🙂

    Poate fi un singur presedinte. 🙂

  6. Intr-adevar sunt solutii de azi pe maine si asta pentru ca toata tevatura asta cu Covidul este in plina miscare. Ceea ce era valabil acum o saptamina sau ieri nu va mai fi valabil peste o zi sau o luna. Probabil ca guvernantii nostri isi vor mai da cu stangul in dreptul (asa cum o fac majoritatea guvernantilor lumii). Stiti cum se spune in sport (fotbal): ceea mai buna echipa posibila este aceea care NU a jucat.
    As vrea un pic de rabdare din partea presei. Sau, daca nu se poate, sa incerce sa puna in acelasi articol doua pareri la fel de avizate dar care sa fie de opinii diferite.

    • Foarte bine punctat. Instabilitate e peste tot în prezent, guvernanții din toate țările se confruntă cu o situație nouă, care are o grămadă de necunoscute. Practic omenirea e in faza în care bâjbăie după o soluție. După părerea mea e un moment în care se vede cât de slabi și de vulnerabili suntem, suntem în stare să trimitem rachete în spațiu dar ne f…e un virus microscopic. Locuiesc într-o țară din Europa de Vest și e nesiguranță și aici.
      Multă lume își dorește vot electronic, precum doamna din articol, dar nu știu câți știu ce presupune acesta. Trecând peste confuzia de termeni (vot electronic nu înseamnă neapărat că votezi de la distanța prin internet, poate însemna și că votezi pe o mașină de vot aflată la secția de votare) ați avea încredere într-un soft de votare făcut de o firmă abonată la contracte cu statul? Cine poate verifica că softul nu are vulnerabilități introduse intenționat sau din greșeală care pot duce la fraudarea alegerilor? Cine poate garanta că votul rămâne anonim și nu e multiplu? E suficient un virus care să infecteze pc-urile votanților… Din câte știu acest fel de vot este controversat pentru simplu motiv că e imposibil de garantat că nu a fost fraudat . Și tot timpul vor fi unii care vor contesta așa că mai bine să fie ceva fizic care e verificabil. Sigur fraudă este și în cazul votului fizic dar una e să strecori câte un vot pe ici pe colo, alta e să bagi mii de voturi false dintr-un click.

  7. Elegantă – doamna Director, cu acest „bănuiesc”!

    • cum este mai rau sau mai bine , pe aceasta lume ,sa spui eu asa cred sau eu asa banuiesc sau sa spui poate ca …. cineva spune ca … se poate ca … si toate ca.. ca .. urile de pe asta lume .

    • Te complici inutil!

  8. Buna ziua!
    Decat sa stam cu copii la terapie intensivă după începerea școlii, mai bine stam cu ei acasă sănătoși, si in functie de evolutia pandemie recuperăm ulterior. Dacă urmărim presă, se vede ca toti cei care au început, deja încep să închidă. De ce sa nu învățăm din experiența altora? De ce trebuie sa riscam viața profesorilor, copiilor , părinților și bunicilor.
    P.S. Nici eu nu am cu cine lasa copilul însă daca se imbolnaveste nu tot trebuie sa stau cu el în spital, asa ca prefer să stau acasă cu riscuri minime.

    • Si zi, mai deschidem vreodata scoala. Ca virusul va exista si de acum incolo. Vaccin nu e, si nu se stie cand va fi. Cei insanatositi nu au anticorpi toti, deci probabil ca vaccinul va fi degeaba pentru unii.
      Si la serviciu mergi?
      Asa nu riscam decat sa ne intoarcem in secolul 16.

    • @Romeo Ce argument de paie!!
      Cati copiii sunt internati la ATI in prezent din cei 485?? Parcurile sunt pline de copii de luni de zile.
      Am doi copii mici si ies cu ei zilnic in parc unde interactioneaza, vrei-nu-vrei, cu alti copii. Inca nu a ajuns nimeni la ATI din cei cu care ne intalnim in parc.
      Tine-ti copilul/copiii inchisi in casa pana apare vaccinul, peste vreun an. O sa-i schilodesti emotional, educational si psihic, dar macar nu “ajung cu Covid la ATI”, nu?!

  9. E am doar 1 copil. Si eu am iesit cu el afara încă din timpul stării de urgență si chiar de 2 ori pe zi iar acum cu atât mai mult ies cu el afara, se joacă si cu alti copii din zona noastră de domiciliu însă părinții lor sunt responsabili ca si noi. Intrarea în colectivitate la gradinita presupune interacțiunea cu cadrele didactice, pers auxiliar din gradinita plus colegii de gradinita ai căror părinți poate nu sunt asa responsabili ca si cei din zona noastră de domiciliu, din varii motive, nu cred în virus , nu au timp de ei, etc. Iar spitalele sunt pline de copii însă nu se mediatizeaza acest lucru ptr a nu se cerea panica. Este suficient să întrebi pe cine care lucrează în spital si te vei convinge. Este adevarat ca fac simptome usoare însă încărcătura lor virala este de 10 ori mai mare decât a unui pacient internat la Ati.