G4Media.ro

Viena: Activiști de mediu au stropit cu un lichid negru un tablou…

captura twitter

Viena: Activiști de mediu au stropit cu un lichid negru un tablou de Gustav Klimt

Activiști ecologiști au stropit cu lichid negru capodopera lui Gustav Klimt, Viața și Moartea, a anunțat conducerea Muzeului Leopold din Viena, citată de Le Figaro.

„Restauratorii lucrează pentru a determina dacă pictura protejată de sticlă a fost deteriorată”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Klaus Pokorny.

Grupul Letzte Generation (Ultima Generație) a revendicat acțiunea pe Twitter, alături de mesajul: „Noile foraje de petrol și gaze reprezintă o condamnare la moarte pentru omenire”.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. În prostia lor infinită, tot ce fac e să enerveze oamenii decenți, care înțeleg dealtfel că omenirea se cam otrăvește singură. Dacă eram paranoic, mă gândeam că moștenitorii imperiilor ridicate pe petrol și altele care îi sponsorizează pe ăștia tocmai asta vor. Vitejii ăștia oare de ce nu se duc să murdărească operele de artă de la muzeele Getty (sponsorul lor)?

 2. De la Cultura la Subcultura . Secolul 22 va fi un Secol Cultural sau Subcultural ?

 3. Niște neputincioși. Dacă vor să facă ceva, să meargă să oprească forajele respective la fața locului.

 4. Ha ha ha haaaaa haaa 😆

 5. Acestia sunt marxistii extremisti ! Niste repetenti sifilitici !

 6. Mare chestie ce fac ei. Stropesc picturi care sunt protejate de sticlă. Practic doar murdaresc ramele. Numai circ. Niste penibili. Nici n-as face o stire din asa infantilism.

 7. De ce nu sar dupa o cadire inalta in semn de protest?
  Dar cat mai inalta, sa aiba timp sa-si spuna recitalul.
  Idiocracy 2.0.
  Daca ar face oricine altcineva asta ar lua ani grei de zdup.
  Dar daca e pentru clima… mai usurel, asa, ca na. Asta e trendul.
  EU i-as bate cu lantul ud.

 8. politia si serviciile de informatii ar trebui sa aiba agenti infiltrati in aceste grupari de anarhisti. ar trebui ca membrii lor sa fie cunoscuti, iar activitatea lor sa fie monitorizata. nu cred ca sunt atat de multi trepanati ca sa nu poata fi urmariti eficient. celor care stau cu libertatea de expresie in gura si tipa ca e politie politica, le reamintesc ca exista cod penal si pentru vandalism, huliganism si distrugere de opere culturale. pentru mine, de exemplu, aceste actiuni nu fac decat sa imi creasca sentimentul de antipatie pentru toti activistii astia de mediu, indiferent ca sunt de la greenpeace sau de la alte organizatii.