G4Media.ro

VIDEO VOX Trei tinere participante la o competiție de business start-up, despre…

VIDEO VOX Trei tinere participante la o competiție de business start-up, despre ce ar defini o afacere de succes: „Pasiune, voință, încredere, adaptabilitate”

„Cheia succesului pentru un start-up ar fi combinația între pasiune, nebunie și voință”, spune Ana, studentă la Inginerie în Sibiu, Universitatea Lucian Blaga. Ea a participat de curând la o competiție de business start-up, un fel de exercițiu pentru a evalua șansele de succes în afaceri, pentru tinerii cu abilități în acest domeniu. G4Medi/ENTR a stat de vorbă cu ea și cu alte două tinere și a aflat cum văd acestea cheia unui start-up de succes.

La rândul său, Iuliana, care lucrează ca asistent administrativ în domeniul IT&C a spus că secretul este „să ai încredere în tine, în abilitățile tale, să arăți că ești dornic de a învăța lucruri noi, că ai flexibilitate și ești un învățător foarte rapid”.

Ema, University Recruiting Specialist la o companie de software consideră că „un start-up este de succes atunci când este cu adevărat adaptabil: adaptabilitate la noile curente, trenduri, la curent cu tot ce se întâmplă în piața locală și mondială, deci cuvântul cheie este adaptabilitate”.

Ana, Iuliana și Ema fac parte dintre cei 150 de tineri între 20 și 27 de ani care au participat la „Start-up competition”, parte din evenimentului Top Talents organizat de compania Catalyst Solutions. Domeniile lor de interes au fost în principal în zona de marketing, engineering dar și economie sau IT&C.

La eveniment s-au înscris peste 500 de persoane din care au fost selectați 150 pe baza unui amplu proces de evaluare a CV-ului, transmite compania Catalyst Solutions.
Start Up Competition parte din eveniment, a fost „un fel de Assessment Center unde au avut o temă pe care să o rezolve împreună, iar reprezentanții companiilor i-au jurizat si au ales câștigătorii”.

De ce au venit la o astfel de competiție cele trei tinere ce au vorbit pentru ENTR?

„Pentru un fel de research, pentru a vedea ce mai este pe piață și ce oferă companiile de aici”, „Pentru networking pentru a cunoaște lume nouă și a vedea ce au companiile de spus” și „Din dorința de a încerca ceva nou, de a ieși din zona de confort.”

 

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Nu as mai dori sa lucrez la FAANG daca as putea lura pentru aceste antreprenorite. Daca erau negrese si fara gluten, le-as fi adorat.

  2. La TV ni se tot spune sa petrecem cât mai mult timp cu familia (cine poate și de la 3 copii in sus).
    În România daca statul nu are nevoie de inovare in rest toti ceilalti se descurca si fara start-up.uri.
    Aștia care se straduiesc sa para ca avem normalitate mi se par anormali cu astfel de stiri.
    Ne mai spune cineva câte fonduri UE s-au bagat in software nefolositor in ultimii 10 ani? Ca datele sunt publice. Bigdata, sanatate, doctori virtuali la telefon… aplicații programări…

  3. Cunoștințele și experiența tehnico-economică nu contează?