G4Media.ro

VIDEO Un preot român, care predă drept canonic în Cluj-Napoca, compară vaccinul…

VIDEO Un preot român, care predă drept canonic în Cluj-Napoca, compară vaccinul COVID-19 cu vesta antiglonț: ”Dumnezeu a îngăduit medicilor să descopere vaccinul/ Orice formă de descurajare a celor care vor să se vaccineze este păcat”

Patriciu Vlaicu, un preot român care predică pentru comunitatea ortodoxă ”Sfântul Nicolae” din Bruxelles și este conferențiar doctor în Drept canonic la Facultatea de Teologie Ortodoxă Cluj Napoca, compară vaccinul împotriva COVID-19 cu o vestă antiglonț.

Mesajul de îndemn la vaccinare a fost publicat în urmă cu câteva zile pe YouTube și vine ca replică la mesajele anti-vacciniste ale altor preoți din România care le spuneau enoriașilor că vaccinul este echivalent cu o condamnare la moarte.

Conform CV-ului publicat pe pagina sa, preotul Patriciu Vlaicu a fost membru asociat în Centrul de Cercetare Droit et Sociétés Religieuses, la Universitatea Paris Sud, din 2010 este membru în Haut Conseil de AIDOP (organism internațional de cercetare și de formare din Paris), consilier special în cadrul Delegației Patriarhiei Române la Sfântul și Marele Sinod, membru în Comisia internaţională de dialog teologic ortodox-catolic și a fost membru în Comisia Sinodală pentru Statut și Regulamente a Patriarhiei Române.

 • ”S-a înlocuit frica de virus cu frica de vaccin. Noi preoții ar trebui să fim mai reținuți (…) Orice formă de descurajare a celor care au dorința să se vaccineze este păcat (…) Dumnezeu a îngăduit medicilor să descopere vaccinul (…) Noi preoții ar trebui știm să-i întărim pe credincioși să nu înlocuiască frica de virus cu frica de vaccin. A refuza din principiu vaccinul este ca și cum am refuza să purtăm vesta antiglonț, în locurile unde este pericol să fim răniți, doar pentru că și cu ea putem să suferim și chiar să ni se rupă coastele în cazul în care calibrul glonțului care o lovește este mai mare. Vaccinul nu face decât să dea sistemului imunitar, făcut de Dumnezeu, posibilitatea de a identifica mai ușor inamicul. Refuzând din principiu vaccinul, dincolo de sfatul medicului, este ca și cum, pe front, am refuza medicamente care ne ameliorează vederea după ce ochii ne-au fost afectați de gaze și astfel am intra, ca nevăzătorii, direct în bătaia tirului inamic”, sunt unele dintre declarațiile preotului Patriciu Vlaicu în mesajul de îndemn la vaccinare.

Preotul Patriciu Vlaicu are 51 de ani, este căsătorit și are 3 copii.

 • Vezi mesajul complet în video:

sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

57 comentarii

 1. Mai avem și preoți deștepți și credincioși!

  • Preotul ăsta riscă să fie suprimat de un sobor de antivaccinisti conduși de teodosie zdruncineanu, care si-a făcut cartierul general la spitalul din palazu mare.Tomitanul il mai poate arde pe rug,în fața camerelor de filmare de la România TV, în timp ce șoșoacă e călău și ii citește drepturile!

  • Daca popa zice pro vak. cin, e pe prima pagina si e laudat. Daca e contra, toata presa si postacii sunt pe el si il critica.

 2. Ce propagandă ieftina și penibilă !
  Vai de capul vostru !

  • Ăștia te mint #sandule. O conspirație mondială condusa de soroș și preotul ăsta, vor ca tu și șoșoacă să cădeți în capcana vaccinării! Cică vor sa va folosească drept cobai . Nu va lăsați păcăliți ca ramai impotent în continuare și șoșo nu mai poate naște pui vii,atât de prețioși pentru societatea ruseasca!

  • Vai de capul tau!

  • Nu va lasati injectati cu vaxinul 5G provenit de la duhurile extraterestre reptiliene, provoaca impotenta si sterilitate pe 7 generatii.

  • @spike,@casian,@gigi.
   Nici voi nu sunteți întregi la minte !
   Spitalul 9 sau Bălăceanca? De unde scrieți ?

  • @Sandu Dan. Da bai, in schimb mesajele lui teodosie sunt transmise de insusi Cel de Sus, asta vrei sa spui, di a vole ?

  • Bravo, nu te lăsa păcălit. Odată cu vaccinul, ți se inoculează un microcip cu care Bill Gates va avea acces la toate gândurile tale. A cheltuit bietul de el miliarde de dolari cu microcipurile când, pentru numai 100.000 dolari, puteam sa-i spun eu ce-i în mintea a 70% dintre romani: papa, bere la pet, caca, papa, bere la pet, caca, papa, bere la pet, caca. Si tot asa.

 3. Daca astfel se reduce numarul morților de COVID, foarte bine!

  Dar de ce nu este demis oare domnul Gheorghiță, pentru eșecul campaniei de vaccinare pe care o conduce si care -conform tuturor datelor – este un eșec?

  • Citu si-a asumat raspunderea pentru campania de vaccinare. Dar uite ca il tine Iohannis insurubat premier, ca sa fure miliardele de la UE.

  • Se asteapta sa fie decorat de catre Iohannis, si nu merge sa fie decorat dupa ce a fost demis …

   Ai rabdare si o sa ne verificam!

  • Pentru a reduce spitalizările si decesele statul trebuie in primul rand sa-i vaccineze urgent pe cei in vârsta si pe cei la risc (se știu bolile cronice respective).
   Procentul vaccinaților este sub 30% la cei peste 65 de ani.

 4. S-a exprimat foarte corect și frumos, „cei care vor să se vaccineze” !
  Asta e totul într-o societate normală, ce face fiecare cu sănătatea lui e o opțiune personală.

  • Mario, covid e o problema de sănătate PUBLICĂ. Să nu faci diferența tocmai tu, care mințeai cu nerușinare că ești medic…

  • Da Mario este, dar sa nu te gândești la restul oamenilor care poate au nevoie de tratament spitalicesc pt boli cronice și nu-l pot primi că sunt suspendate din cauză voastra, entitled fără obligații, care umpleți spitalele cum e? Cât de cinici și lipsiti de empatie sunteți?

  • #mario3,ai dreptate,atata timp cat boala nu este una infectioasa. LIBERTATEA TA SE TERMINA UNDE INCEPE LIBERTATEA MEA.

  • Jumătate din locurile de pe secțiile din spitale care nu au legătură directă cu Covid-ul sunt goale, de peste 1 an și jumătate. Nu am avut o perioadă în care să muncesc atât de puțin la Spital vreodată.
   Am trimis MS pe toate căile, am fost în audiență, le-am spus că se pot pregăti medici din alte specialități pentru tratamentul pacienților cu Covid, pentru situații grave, au zis că se gândesc…

  • Eu sunt, cine te oprește să te vaccinezi, să te izolezi, să porți 3 măști ? Dacă se vaccinează alții, devii tu mai sănătos ? Nu prea ai logică.

  • Mâncare, empatie am pentru copilul meu care nu mai merge fizic la școală, nu se joacă, nu socializează cu colegii, în cei mai frumoși ani ai copilăriei normale.
   Pot să moară toți bătrânii din lume, consider prioritari copiii. Pensionarii pot să stea acasă, să se uite la Antena 3.

  • Ba Mario tu și șleahta de antivaccinisti va sabotati copiii, după vă plângeți că statul le fura anii cei mai frumoși, VOI O FACETI NEINTENȚIONAT! Sunt la medicina in anul 6, de la mine din serie aprox 80 de oameni 1 e nevaccinat, iar medicii ce ne-au predat toți sunt. Efectiv darwinism ce se întâmplă…

  • Mario, faci ceva prost. Copiii mei, și am 3, învață, merg la joaca, se socializează. Cel Mare e vaccinat, las fără problem sa se întâlnească cu prietenii. Cei mici nu sunt, dar nou suntem, deci avem liniște. Cea mai mare problema e școală in format fizic și închiderea spitalelor, și din ce cauza? Din cauza celor care se îmbolnăvesc, marea majoritate nevaccinati. Aici începe vaccinarea sa nu mai fie problema ta personala, ci a tuturor. Sau dacă nu te vaccinezi bine, stai în fund acasă pana trece valul asta. Și valul următor, ca fără vaccin sunt șanse mari sa fie la fel și șanse mici ca virusul sa sufere o mutație care e contagioasa dar nu provoacă probleme de sănătate mare.

  • Mâncare, e trist că s-ar putea să ajungi medic, cu mentalitate de Menghele. N-ai învățat până acum că pentru orice act medical trebuie consimțământul persoanei, obligatoriu ?
   Ai o gândire limitată, faci medicina la Titu Maiorescu ? De ce ai presupus că sunt „anti vaccinist” ? Sunt pentru libertate, împotriva obligativităților și restricțiilor.

  • Ia zi mario cum e cu a avortul? Dar homosexualii? Esti de acord cu casatoria lor legala? Ca e alegerea lor :)))

  • „Johnson&Johnson, acord pentru procesele în care mii de bărbați care au luat antipsihoticul Risperdal acuză că le-au crescut excesiv sânii/ Daunele ajung la 800 de milioane de dolari”
   Ce noroc au unii ca poarta sutana.

  • Lol, bin.eînț.eles, sunt votant Usr și m-am vaccinat (pentru Certificat, ce-i drept, deoarece am făcut Covid înainte de apariția vaccinului).
   Asta nu înse.amnă că sunt de acord cu unele măs.uri de stânga, așa zise pro.gres.iste.

  • Mario, îmi cer scuze că mi-am asumat că ești antivaccinist. Facultatea o fac la stat, am dat admitere, la bac am luat peste 9.70, deși nu conta media, in prima sesiune am dormit 8 ore in prima săptămână, in total, deși mă prindea 2/3 noapte în timpul anului învățând, cu cursuri de la 8, deci nu la lua pe mine cu Titu Maiorescu. Nu poți să mă acuzi că sunt menghele pentru că susțin vaccinarea, o piatra de temelie in medicina! Cât despre masurile limitatoare de libertăți, acestea sunt făcute tocmai pentru binele nevaccinaților, pt a-i feri de boala și eventuala spitalizare.

  • Nu există „bine făcut cu forța” la un adult cu capacitate de exercițiu.
   Este ilegal, după cum o să descoperi dacă vei profesa medicina. Pacientul trebuie să își dea consimțământul pentru actul medical.

 5. Religia e foarte flexibila, interpretabila, e ce vrei tu sa fie. Daca esti om normal, religia te indeamna sa te vaccinezi, ca sa-ti aperi sanatatea si a celor din jur. Daca esti sluga cumparata de Rusia, religia te indeamna sa nu te vaccinezi, ca sa mori mai repede, spre fericirea lui Putin.

  • Problema e ce MESAJ transmit Reprezentantii Bisericii in frunte cu Patriarhul…credinta ta de OM e treaba ta.
   Misiunea Bisericii in caz de tragedie nationala, de exemplu, Mesajul transmis in situatii limita e altceva.
   Cum ar fi fost de exemplu in cazul unui accident aviatic in care Romania numara 571 de SICRIE?!
   Sunteti de acord ca se intreceau in mesaje, ca la Colectiv, si politrucii si BORul?!
   Acum, cand intr-o singura zi Romania a avut 571 de SICRIE, nici politrucii si nici BOR nu au avut vreun Mesaj pe masura…
   571 de SICRIE… le-as fi aliniat si i-as fi trimis pe dl Haos, zombie si Patriarh sa le treaca in revista, precum la vizite de Stat…sau la comemorari oficiale…

  • @lili, ai memoria scurta. La Colectiv BOR-ul a intrat in scena doar dupa ce arhiepiscopul catolic le-a dat o palma. Pana atunci tinerii care au murit erau „satanisti”.

 6. Are dreptate, faceti ce zice popa.

 7. Cainii latra caravana trece , asa si cu asta sa faca propaganda cat vrea.

  • @pache. ” caravana trece”, face escala la spital, dupa care ajunge la destinatie -cimitirul. Acolo va duce sosoaca si simion, care s-au vaccinat demult.

 8. Vaccinurile , medicamentele , farmaciile , spitalele , noi le cautam , noi oamenii le folosim spre binele nostru si nu invers .

 9. Preot educat, umblat, uitati-va in ce medii educate in Occident se invarte…
  Ce sa mai comparam…
  Patriarhul BOR nu a dat nici macar 1 singur Mesaj de a INDEMNA credinciosii sa se vaccineze pentru a-si PROTEJA VIATA…nici nu a luat atitudine ferma cand preoti si inalti prelati ortodocsi au avut iesiri absolut halucinante pe subiect, in timp ce 571 de Romani au murit numai intr-o singura zi… 571 de sicrie ingropate sub ochii Bisericii…
  Ia sa-i fi auzit iesind in cazul unui accident aviatic cu 571 de morti…si pe politruci si pe preoti…slujbe de pomenire, regrete eterne, ca la Colectiv… apoi uitarea si nepasarea, cum e acum cand 571 de SICRIE au fost ingropate intr-o singura zi sub ochii preotilor si al Bisericii, care NU au avut nici o reactie…
  Rolul Bisericii si al preotilor: ”Ce trebuie să știe despre BISERICA este că biserica este o mamă, o mamă foarte bună care îi așteaptă pe copiii ei ca să îi AJUTE, să îi POVATUIASCA și să le ofere acel SPRIJIN pe care numai o mamă poate să îl ofere”, a concluzionat preotul Vasile Florea.

  „Sprijin”…

 10. Si bomba atomica fost ingaduita sa mature NECREDINCIOSII, nu?????????

  • E ca Dumnezeu nu se baga și așa e corect. Dar, ar însemna că ei( popii), sunt degeaba.

 11. evz.ro/patriarhia-romana-incurajeaza-vaccinarea-contra-covid-19-mesajul-transmis-crestinilor.html

 12. g4media.ro/biserica-ortodoxa-despre-vaccinare-patriarhia-romana-are-o-pozitie-favorabila-vaccinarii-cu-consimtamantul-informat-al-persoanei-descrierea-clara-a-beneficiilor-si-a-riscurilor.html

 13. Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei cu strabism??? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei cu guta?? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei suferinzi de Sida? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei cu epilepsie?? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe prostii de mai sus ?? Ne vaccinam toți, ca sa i protejam!!!

 14. Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei cu strabism??? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei cu guta?? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei suferinzi de Sida? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe cei cu epilepsie?? Ne vaccinam toti??
  Ce facem daca apare un virus care i afecteaza pe pros.tii de mai sus ?? Ne vaccinam toți, ca sa i protejam!!!

  • Cînd am văzut că, virgula, copiii mei erau mereu bolnavi, iar copiii vecinilor,care trăiau în mizerie,erau sănătoși, i-am lăsat și eu să facă ca ei. Și,nu regreta!
   Mario,ești un om cu capul pe umeri, nu ca studentul ăla,care nici macar nu știe să scrie,mai bine ne spune cum iau examenele colegii lui)

 15. Poanta e că în cazul acestui virus, vaccinurile actuale nu vor eradica virusul. Cum nici gripa nu a putut fi eradicată. Deci vaccinarea altora nu protejează vulnerabilii, poate le dau doar câteva luni în plus, dar tuturor le va trece coronavirusul pe la nas la un moment dat.

  • @mario 5. Spuneai ca esti medic; e rusinos sa afirmi ca vaccinurile ar fi inutile pt ca nu „eradicheaza” boli. Extrapoland ce afirmi tu, ar trebui sa nu ne vaccinam nici copiii impotriva rujeolei, poliomielitei etc, sa-i lasam sa treaca prin boala, in plus s-o dea si altora.

  • Unde am spus că sunt inutile ? Ai viziuni ?
   Inutilă e teoria cu vaccinarea unora pentru protejarea altora, în cazul acestui tip de virus.

 16. Parinte cat ti-au dat sa mananci rahat?

 17. Stiu ca e putin off topic, pentru ca aici se bat cele doua tabere in jurul vaccinarii, dar e o idee aici care ma irita intotdeauna, aceea ca Dumnezeu a ingaduit oamenilor de stiinta sa descopere vaccinul. Dumnezeu ne-a dat vaccinul. Daca in schimb, nu se gaseste tratamentul impotriva atitor alte boli, nu e treaba lui. Scapa un om cu viata dintr-un accident de masina: Dumnezeu i-a dat zile. Mor alti o suta: i-a luat Dumnezeu in imparatia lui. Exact, dar exact, ca politicianul roman: cele bune i se datoreaza, relele sint grea mostenire sau nu exista. Cresterea economica e fapta lui Citu. Inflatia, care inflatie? Exact acelasi tip de logica.

 18. Daca e ,, vesta antiglont ” de ce mor inclusiv cei vaccinati ?
  Daca e ,,vesta antiglont” de ce sa mearga cei cu ,,vesta” prin spatiul public ?! Ca sa poata transmite virusul ?!
  ,,Orice formă de descurajare a celor care vor să se vaccineze este păcat ”
  Sint indreptatit sa spun : ,, Orice forma de incurajare a celor care nu vor sa se vaccineze este pacat ” . Am spus ,,incurajare” ca sa nu spun manipulare grobiana ….

  P.S.

  De ce trebuia specificate titlurile ,, stiintifice ” ?! E mai credibil in acest fel ? Pentru mine nu .

  • Evident ca pentru tine e „credibil” Arhiepiscopul Constantei, Teodosie, asa-i?!
   Cum sa fie credibil pentru tine acest preot care pune pret pe VIATA oamenilor?!
   Pentru mine, DA, studiile lui specificate in articol CONTEAZA enorm in mediocritatea inspaimantatoare pe care o etaleaza acum societatea romaneasca!
   Oamenii EDUCATI au dus omenirea mai departe, NU analfabetii napastuiti de soarta!!

  • Mai departe catre ce??? Care este idealul omenirii?? Nemurirea??? Asta e?? Tu ai habar ce inseamna asta??

  • @Cioby: Daca chiar atat de nestiutor sunteti sa nu intelegeti ce am spus: Oamenii Educati au adus omenirea din Epoca primitiva la stadiul modern de DEZVOLTARE de azi, din Secolul XXI!
   Greu de inteles…STIINTA va e departe tare!!!

 19. Dupa gindirea acestui individ Dumnezeu a ingaduit omului sa descopere bomba atomica ….
  Imi este rusine cu faptul ca sint contemporan cu acest individ .

  @ Mancare de peste

  Piatra de temelie in medicina este ….prevenirea . Mai exact educarea cetatenilor din frageda pruncie in asa fel incit sa inteleaga importanta pastrarii sanatatii , prevenirea imbolnavirii .

  • Caută pe YouTube : noua medicina germana,daca vrei sa fii un medic bun. Și mai caută: Pasteur excroc

 20. Dle popă (nu preot!!!), Patriciu Vlaicu, justificarea samavolniciilor voastre prin punerea lor pe seama lui Dumnezeu este o abjecţie ordinară.