G4Media.ro

VIDEO SpaceX, compania lui Elon Musk, construiește aeroporturi plutitoare pentru rachete și…

VIDEO SpaceX, compania lui Elon Musk, construiește aeroporturi plutitoare pentru rachete și transport aerian hipersonic

SpaceX va construi astroporturi care vor pluti pe apă şi vor fi folosite pentru misiuni spaţiale şi transport terestru hipersonic, transmite News.ro.

Elon Musk a anunţat că SpaceX angajează ingineri pentru un nou proiect. Compania responsabilă de primul zbor comercial cu oameni la bord va construi aeroporturi spaţiale plutitoare.

Zvonuri că SpaceX vrea să construiască platforme care plutesc pe apă circulă de mai multă vreme, însă anunţul lui Musk are rolul de a le confirma. SpaceX va face pe viitor lansări de pe astfel de platforme maritime.

Cel mai probabil, astroporturile SpaceX sunt legate de Starship, nava spaţială reutilizabilă pe care compania spaţială a lui Musk o va folosi pentru misiuni interplanetare şi explorare spaţială. După misiunea istorică din urmă cu câteva săptămâni, Elon Musk a anunţat că Starship a devenit principala prioritate a SpaceX.

Din câte se pare, SpaceX va prelua platforme petroliere marine pe care le va transforma pentru a putea fi folosite ca porturi spaţiale de unde să fie realizate lansările.

Compania lui Musk intenţionează să folosească aceleaşi platforme marine pentru transporturi supersonice de pe un continent pe altul prin tuburile sigilate Hyperloop, care reduc foarte mult rezistenţa aerului, facilitând viteze de transport de peste 1.200 km/h.

Elon Musk nu se aşteaptă ca primele teste pentru transportul hipersonic să fie posibile mai devreme de 2-3 ani.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. This Elon Musk,seems to be something out of this world …. and way ahead of it’s time. Godspeed Elon !

 2. Intre timp in Romania mai sunt doar 5000 de gradinite cu WC in curte.

 3. Dacă nu era ăsta ne mai țineau încă vreo 30ani cu kkaturile lor de diesel, un deschizător de drumuri bravo, la noi deschiderea de drumuri sunt doar pt a fura lemn jjj

  • Daca nu era asta, era altul. Tesla nu a fost infiintata de Elon Musk, a fost visul altora, pe care el i-a dat afara din companie. Citeste…

 4. Elon Musk alt destept superpromovat la fel ca Bill Gates care acum calca pe cadavre ca sa faca bani.

 5. Stiati ca Elon Musk are o bunica romanca nascuta in Dorohoi ? 🙂

 6. intre timp, romanii isi omoara tara votand cu psd/pnl, sperand sa fie angajati la stat, altfel fac foamea pentru ca nu sunt buni de nimic

  • Toata lumea: Trump, merkel, putin, orban, cine dumnezeu e in suedia, macron.

   Eruditul causally: intre timp romanii voteaza cu pnl – psd… bla, bla.

   Ai scos-o pe asta.

 7. Viata e ca o loterie, uneori trebuie sa si risti dupa ce ai vazut o oportunitate.

 8. Imaginati-va unde ar fi ajuns mare antreprenor fara mulgerea statului. Omul beneficiaza de scutiri de taxe pentru masinile lui, isi lanseaza rachetele din portul armate. Numai la bagat in buzunar e capitalistul nr 1.

  • @Dacian Julien Schengen – Da nu e mai bine sa mulga statul si sa faca asemenea lucruri, decat sa mulga statul si sa nu faca nimic cum e la noi? Adevarul e ca e greu de inteles asemenea lucruri pentru un postac ca tine…

 9. Si la noi inca nu e gata metroul Drumul Taberei.