G4Media.ro

VIDEO Sindicaliştii din Poliţie pichetează Guvernul şi Parlamentul / Indexarea pensiilor militare…

VIDEO Sindicaliştii din Poliţie pichetează Guvernul şi Parlamentul / Indexarea pensiilor militare de stat cu rata inflaţiei, pe lista revendicărilor

Sindicaliştii din Poliţie pichetează marţi Guvernul şi Parlamentul printre revendicări aflîndu-se actualizarea normei de hrană, eliminarea discriminărilor la care sunt supuşi poliţiştii judiciarişti şi acordarea de vouchere de vacanţă.

Potrivit Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România (FSNPPC), marţi, 23 februarie (între orele 10,00-16,00), sindicaliştii pichetează în 15 zone din Bucureşti (cu notificarea Primăriei Capitalei, în grupuri de persoane constituite conform reglementărilor în vigoare): Guvern (Piaţa Victoriei şi încă 5 zone din proximitate); Secţia 1 Poliţie din B-dul Lascăr Catargiu nr. 22; Piaţa Constituţiei (în faţa Parlamentului); Ministerul Justiţiei (Str. Apolodor nr. 17), Piaţa Universităţii (Monumentul Democraţiei, Facultatea de Geografie, B-dul Regina Elisabeta nr. 3 şi Parcul Colţea); Ministerul Finanţelor; Piaţa Romană-ASE; Piaţa Unirii-Aleea Dealul Mitropoliei nr. 7.

Potrivit FSNPPC, printre revendicările transmise oficial prim-ministrului Florin Cîţu, în data de 12 ianuarie, se află abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (art. 38), de la 1 ianuarie 2021, respectiv acordarea a 1/2 din diferenţa salarială rezultată dintre cuantumul actual şi cel prevăzut în lege, pentru 2022.

De asemenea, pe lista de revendicări se mai află abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei, în cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările şi completările ulterioare.

Totodată, sindicaliştii din poliţie mai solicită eliminarea discriminării poliţiştilor judiciarişti – specialiştilor din structurile de investigaţii criminale, de combatere a criminalităţii organizate, de acţiuni şi intervenţii speciale, din centrele de arest-transfer, criminaliştilor etc., cu privire la sporul pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent conform Legii 153/2017;

Printre solicitări se mai află actualizarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare, aşa cum aceştia sunt stabiliţi de Institutul Naţional de Statistică.

Pe lista de revendicări se mai află încadrarea unitară a personalului contractual din cadrul MAI, în grupe de muncă, deoarece este tratat discriminatoriu, în prezent, din acest punct de vedere, precum şi acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii şi prevenirii efectelor pandemiei medicale.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Unul nu a cerut muncă mai eficientă, posibilitatea să se implice etc Vor bani mai mulți și păstrarea obiceiurilor de a merge cu mașina poliției la grătare pe la marginea orașelor sau sub poduri.

 2. La poarta la nea Pian, bai alde Pristanda…

 3. Sindicate, sindicalisti…Sunt singurul care de cate ori aude aceste cuvinte ii vine in minte psd?

  • Nu.
   Si mie.
   Dar pe pompierul doamnei maler, l-a mai gasit cineva. Sau e in dubai sau la sinaia?
   Ca toate televiziunile tac

 4. Mare adevar rostea Vadim despre politie si mafioti.
  http://www.citatepedia.ro/index.php?id=217320

 5. Sa-i aduca la proteste si pe idolii lor manelistii de top, vor avea numai de castigat in ochii opiniei publice.

 6. O situatie de criza , o situatie de criza majora in intrega lume si nu vedem absolut nici un sindicat , nici o institutie guvernamentala sau ce apartine statului , prin niciunul dintre reprezentantii sai sa ceara guvernului masuri de stopare . Toti vor doar bani in plus si atit .Nu sunt interesati de situatia altor cetateni , nici de situatia economiei , nici de ce ar putea sa se intimple daca cei din -UE- nu ne dau bani , nici de situatie globala unde escaladeaza forme de razboi multiple .Ar fi cazul sa ne trezim si sa acceptam aceste decizii guvernamentale ce se doresc a regla cumva marile furaciuni de mai peste tot si ce se doresc a micsora pe cit posibil pagubele imense produse de coruptia sistemica . Oare suntem orbi cu totii ?

 7. V-am mai spus eu, la mine pe strada singurul care voteaza cu PSD este un fost sef de post, iesit la pensie 46 ani cu 4200 lei.
  Toata ziua plange si blesteama ca nu-i maresc astia pensia.
  Catule, taie in carne vie taticule.
  Poate scapam de jigodii.

 8. Au iesit tinerii pensionari pesedisti la proteste.
  Ce-i ba? Nu va mai finanteaza suficient duduienii si sportivii? Ati gresit gardul.

 9. Frustrarea isi spune cuvantul, cand vezi ca un brancardier are venitul lunar net de 7227 lei, ingrijitoarea 7060 lei, infirmiera 8103 lei(venituri publicate de sp tg jiu)…la asistenti si medici nu are rost sa ne uitam..Pai, bine ma Catule nu ai zis ca vei rade bugetarii-spor de calculator, spor de doctorat, spor de nu stiu ce…tu ai inghetat salariile si atat???Pai, ce politica e asta cand unul cu 10 clase ia de 2 ori mai mult decat unul cu facultate.Cum compari tu un ofiter bcco, investigatii criminale, etc cu 20 ani vechime, cu o infirmiera??????

  • @Seb,
   Singura chestie este că brancardierii sunt mai utili ca viermii BCCO! Că au salarii uriașe, nemeritate, și unii și alții, ASTA DA!, ESTE EXTRAORDINAR DE GRAV!!!!!!!!!
   Și vreau să aud de vechime de 45 de ani la gunoaiele BCCO, DIICOT, DNA…..

  • Gheorghe, daca „viermii si gunoaiele BCCO” nu-si mai fac treaba, exista riscul ca fii-tu sa-si bage-n vena la colt de strada si fii-ta sa fie luata pe sus de Piani si Duduieni si dusa la produs! Tare mi-as dori sa te vad plangand la poarta alora la de BCCO sa-ti rezolve o problema!!! Abia atunci vei intelege importanta muncii acestor oameni pentru linistea noastra!
   P.S. Nu lucrez in Politie, nu sunt bugetara!

 10. De ce or fi polițiștii superiori celorlalte categorii de pensionari? Niste trântori maneliști, ieșiți la pensie mult prea devreme, angajați apoi tot pe la stat, cu pensii enorme,salarii enorme.Daca lor li se indexează pensia cu rata inflației…atunci sa se indexeze și pensionarilor care au muncit până la 65 de ani și au pensii mizerabile.Legea ar trebui sa fie egala pentru toți, să nu mai fie caste privilegiate și restul …paria.

 11. Să-i dea afară pe toți cei care sunt corupți, 80 la sută dintre polițiști și să le mențină primele pentru ceilalți. Asta așteptăm de la revendicările ” sindicaliștilor „.

 12. Tot cei care au se plang, au spagi, au sporuri, au pensii devreme, omul de rand care nu beneficiaza de nici un astfel de serviciu nu se plange… merge la munca… nu pomana de la stat! Rusine!

 13. Veșnic vor exista categorii de bugetari care revendică mai multe drepturi chiar dacă nu prestează mai multă muncă.
  Despre pensiile polițiștilor se știe bine că mulți dintre cei care ies la pensie sunt favorizați de unele lacune din legislație.
  Situația pensionarilor așa zisi speciali produce multă frustrare celorlalți cetățeni ai României.

 14. NU LE CONVINE, MARȘ ÎN SECTIRUL PRIVAT! Huoooo!

 15. La munca secaturilor !

  E plina administratia publica de ilegalitati si voi dormiti in bocanci . Arestati femei batrine care vind ghiocei la colt de strada dar functionari din primarii ( unde colcaie ilegalitatile ) nu . Cind depune un cetatean plingere va uitati la el ca la un extraterestru . Nu va faceti treaba pentru care sinteti imbuibati cu beneficii /

 16. La 45 de ani ieșiți în pensie, eu de la 45 mai am vreo 20 de ani pana la pensie…… Asta da, cereți și pensionare de la 40 ani, nesimțiților

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.