G4Media.ro

VIDEO Orban vs. Orban. Momentul în care Ludovic Orban respinge categoric politica…

VIDEO Orban vs. Orban. Momentul în care Ludovic Orban respinge categoric politica lui Viktor Orban: ”Nu-mi pot imagina o democrație iliberală”

Premierul demis Ludovic Orban a profitat de Conferința de Securitate de la Munchen – unul dintre cele mai relevante evenimente de politică externă – pentru a se delimita categoric de politicile guvernului de la Budapesta.

”Nu-mi pot imagina o democrație iliberală. Unde există iliberalism, nu există democrație”, a spus premierul demis Ludovic Orban, cu referire clară la celebrul concept lansat de premierul maghiar Viktor Orban în 2014 la Băile Tușnad.

VIDEO: Declarația lui Ludovic Orban de la minutul 3.40:

Ludovic Orban și PNL au susținut în 2019 și 2020 suspendarea FIDESZ, partidul condus de Viktor Orban, din Partidul Popular European din cauza atacurilor constante la statul de drept.

Premierul Ludovic Orban făcut declarația legată de iliberalism la panelul cu tema “Eurovision Contest: A Europe That Protects”, unde a fost invitat de onoare, potrivit unui comunicat al guvernului.

Din panel au făcut parte președintele Slovaciei – Zuzana Caputova, prim-ministrul Croației – Andrej Plenkovic, vice-președintele Comisiei Europene pentru valori și transparență – Vera Jourova, vice-președintele Comisiei Europene pentru promovarea stilului european de viață – Margaritis Schinas, precum și Armin Laschet, prim-ministrul landului Renania de Nord – Westfalia, respectiv liderul Partidului Verzilor din Germania, Annalena Baerbock. Dezbaterea a fost moderată de Henrik Enderlein, președintele Hertie School of Governance.

În timpul dezbaterii, Ludovic Orban a vorbit despre rolul României în apărarea unui segment semnificativ al frontierei Uniunii Europene și despre importanța continuării politicii de extindere a Uniunii Europene cu statele din Balcanii de Vest, respectiv a acordării unei atenții sporite partenerilor estici, pentru securitatea externă a Uniunii.

El a criticat propunerea de alocare a 1% din PIB-ul fiecărui stat membru pentru bugetul multianual al Uniunii, arătând că este insuficientă pentru finanțarea noilor domenii cruciale pentru UE.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

17 comentarii

 1. Cum e Romania si cum sunt iliberalii? Din care tara se fuge ca la razboi?

  http://www.ziare.com/economie/deficit-bugetar/guvernele-nero-incendiaza-romania-1597620

 2. Nici cel de la Budapesta nu își poate imagina, dar schelălăie mai departe despre asta, dacă aduce voturile celor săraci cu duhul.

  • Democratie iliberala, adica non liberala.
   Fidesz este un partid de dreapta, crestin-democrat.
   Greu de inteles pt aburitul Sica Mandolina & Co. care doar mimeaza liberalismul, de democratie sa nici nu vorbim. ?

 3. Bai Sica Mandolina..ai dreptate nu poti sa ti imaginezi o guvernare pentru popor ci doar pentru multinationale…

  • Ce-ţi mai place dictatura PSD. Fără partid, sunteţi nimic, cum a zis Bădălău.

 4. Bravo Sică, un om inteligent, tâmpiții care urlă după naționalism să se ducă la Dragnea,naționalistul lor iubit…. noi avem nevoie de patriotism rațional cu o aromă bună de globalism și pacifism.Amin!

  • Insanatosire grabnica!

  • Auzi neg…ai batut si o cruce dupa amin?

 5. Wow..rau am ajuns daca orban de bucale a devenit un exemplu pozitiv.

  La grajd cu noi…

 6. Funcționari lipsiți de umanitate… cu multi epoleți… Un sistem format din sistemele naționale ce va strivesc fara sa va mai acorde șansă de a întâlni libertatea in zona UE! Aici va arata o imagine a lor .. și o altă mult mai consolidată și motivata o dețin nedezvăluită. O lipsă totală de respect pentru ceea ce sunteți! Am beneficiat direct de atenția lor și asta a însemnat o catastrofa din toate punctele de vedere … fizic, psihic, profesional, personal! Noul securism european… pe care nu îl veți mai învinge niciodată și de care nu aveți cum sa va mai eliberați niciodată! Se construiește o nouă dictatura … cea a UE! … in care umilință și batjocura, depersonalizarea sunt elementele de bază! Programul Căcat și Sex la interviu! Aveți marea șansă să faceți parte din el! Lipsește din fundal Magica Kovesi … o creație extrem de reușită a lor! … și mulți alții! Va asigur că va vor decima cu …PASIUNE!

 7. Pai daca stau si ma gandesc in Romania avem o democratie autentica. Ce, avea cineva curajul sa-l demita pe Viktor Orban , iar apoi sa-l puna la loc in functie?

 8. Chestiuni fumate de mult, încet-încet fac zeci de ani. Termenul ”iliberal”, folosit de Orban Viktor în vara anului 2014 în Secuime ( ”construim un stat iliberal” ) a sunat senzațional dar a fost un moment rar, în care a vorbit sincer. Termenul este vechi, a fost folosit prima dată de Fareed Zakaria, politolog american ( vezi link ).

  https://msuweb.montclair.edu/~lebelp/FZakariaIlliberalDemocracy1997.pdf

  Faptul că Orban poate să spună așa ceva – și cam spune tot ce îi trece prin minte de zeci de ani – în România, este dovada faptului că – cu toate derapajele și tentativele de a instaura un regim cu accente totalitare – România nu este ( și sper că nici nu va fi )un stat iliberal, Orban Ludovic al nostru a spus o tautologie.

  Este amuzant că un fost vicepreședinte a Internaționalei Liberale ( Orban Viktor ) s-a descoperit brusc a fi iliberal. Asta place, asta vinde…Și cu asta continuă..Zilele acestea a ținut discursul despre ”starea națiunii” și după o seamă de platitudini și autotămâieri, a lansat și o glumă ”originală” spre delectarea auditoriului, spunând că ”un liberal nu este altceva decât un comunist cu diplomă”. Bineințeles, nu a spus, că fraza este împrumutată de la renumitul Hunter S. Thompson, un jurnalist american, autorul jurnalismului ”gonzo” care, printr-un personaj dintr-una dintre scrieri ( The Rum Diary 1998 ), spune următoarea frază ( completă ):

  „There is no such thing as a liberal. A liberal is a Commie with a college education, thinking negro thoughts.”

  Secvență din fimul cu același titlu :

  https://youtu.be/kg5YEQ-CW5g

  Orban are trepăduși care îl cadorisesc cu câte o frază ”bombă” din lumea largă ca să pară original . Mare lucru….))))