G4Media.ro

VIDEO Iohannis: După restricțiile impuse la jumătatea lui octombrie, am ajuns la…

VIDEO Iohannis: După restricțiile impuse la jumătatea lui octombrie, am ajuns la o plafonare a cazurilor de infectare la 10.000 pe zi. Să mai așteptăm două săptămâni pentru a vedea efectele noilor restricții

Președintele Klaus Iohannis a declarat vineri, la Palatul Cotroceni, că efectul restricțiilor impuse la jumătatea lunii trecute au dus la o plafonare a infectărilor cu coronavirus la 10.000 pe zi, un număr despre care a spus că este încă prea mare, și a îndemnat să avem răbdare încă două săptămâni pentru a vedea efefectul noilor restricții impuse săptămâna trecută.

În ceea ce privește situațșia economică, șeful statului a precizat că săptămâna viitoare va fi pus în dezbatere publică planul național de redresare și reziliență, prin care speră ca România să atragă fonduri europene în valoare de 30 de miliarde de euro. Ulterior, acest plan urmează să fie transmis la Bruxelles pentru aprobare, astfel încât, de la începutul anului viitor, să înceapă implementarea lui.

”Cu aceste investiții vom reuși să creștem economia, nu doar să ieșim din criză”, a subliniat președintele.

Principalele declarații ale președintelui:

 • Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile și, începând de luni, e în vigoare un nou set de măsuri
 • La mijlocul lui octombrie, guvernul instituise un set de măsuri. Iată că avem un impact al acelui set de măsuri: cam de 2 săptămâni avem o plafonare vizilă la numărul de infectări noi, e un lucru bun
 • Trebuie să avem răbdare și să respectăm măsurile
 • Plafonarea la 10.000 de cazuri e mult prea sus
 • Avem un număr mult prea mare de decese și de internări la ATI
 • Atunci, a fost nevoie de un nou set de măsuri, cel care a intrat în vigoare de luni
 • Vă cer răbdare și respectarea regulilor
 • Va trebui să așteptăm două săptămâni până când vom vedea efectele dorite – reducerea mortalității, a internărilor, a infectărilor
 • Este nevoie de aceste măsuri pentru sănătatea noastră
 • Situația economică: avem date noi despre trimestrul 3 și chiar dacă suntem într-o criză economică, totuși avem și o veste bună: comparația cu trimestrul 2 al anului ne arată că economia își revine, avem o creștere notabilă de circa 5%
 • Evităm o recesiune tehnică
 • Pentru a veni cu noi măsuri, pentru a intra în redresare solidă e nevoie de bani. Îi vom primi din fonduri europene
 • Azi am avut o discuție cu premierul și miniștrii de resort pentru Planul național de redresare și reziliență
 • Vom avea peste 30 miliarde euro din fondurile europene pentru aceste investiții
 • Suntem cu proiectul foarte aproape de finalizare Se referă la reforme, proiecte de infrastructură
 • Vom prezenta public acest plan săptămâna viitoare și apoi vom avea o dezbatere publică, apoi îl vom trimite la Bruxelles
 • De anul viitor, vom începe implementarea acestui plan
 • Cu aceste investiții vom reuși să creștem economia, nu doar să ieșim din criză

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. E noaptea mintii in plina zi!!! Fikusul se rasuci iara!!! Pai nu ieri spunea ca 10.000 de cazuri pe zi e bine, ca se vad efectele „benefice” ale restrictiilor impuse acum 3 saptamani cand erau 3-4000 de cazuri pe zi? Ba da!!! Acu, ce facusi? Te-ai rasucit? 10.000 nu mai este bine?

 2. Boss,
  Asteptăm și mai mult, doar de PSD să ne scăpați, că ne-am săturat cât ne-au furat în acești 30 de ani, de ne-am trezit până și cu cuvinte noi vocabular, adică cu neologisme: a fura = a pesediza…!

  • Au furat pesedosii, dar nici pedeleii, peneleii nu au stat și nu stau cu mana in san. La noi și cei de la putere și din opoziție își fac mendrele….nu au intrat degeaba in politica.

  • Cu excepția pesedeilor ,restul politicienilor sunt Alba că Zăpada! Ce bine se simt Elena Udrea și mulți alții …spălați, albiți….curați.

 3. Adica in octombrie erau 4000..au introdus restricti si s-a stabilizat la 10000..bai alogenul tu esti intreg la cap…?

 4. Da ia sa vedem dacă decalezi alegerile cu 4 luni , să vedem atunci rezultatele .

 5. Astia ne cred prosti pe toți.

 6. Nu vă așteptați ca Werner Supermarket să țină minte ce a declarat acum o lună .Când au amânat alegerile locale a fost din cauza COVID și erau 300 de cazuri pe zi acum la 10000 se vor ține alegeri .Localități cu rata de infectare 7 sunt în carantină Sibiul cu 11 e liber .Mai crede cineva în justețea măsurilor luate de ciuma galbenă ?

  • Sibiul cu 11 –NU– e liber
   Mai citeste, Dragneo. De ce minti?

   ” .Când au amânat alegerile locale ”
   Cand au amanat alegerile locale, trollule? Cam de la jumatatea lui iulie se stia ca alegerile vor avea loc pe 27 septembrie. De ce minti?

   Pies. Punctul se pune imediat dupa cuvant, nu la inceputul cuvantului urmator. Stiu ca la tine la puscarie „ie grele” orele de limba romana, dar fa un efort sa vorbesti corect.

 7. Iohannis: După restricțiile impuse la jumătatea lui octombrie, am ajuns la o plafonare a cazurilor de infectare la 10.000 pe zi.

  Hai sa numaram cazurile din octombrie.
  Worldometers spune ca de la 1 octombrie pana azi, cazurile au tot… CRESCUT!
  Unde e platoul ala?

  Sau s-a grabit, ca de-abia acum se „plafoneaza” din pix situatia?

 8. Cu excepția pesedeilor ,restul politicienilor sunt Alba că Zăpada! Ce bine se simt Elena Udrea și mulți alții …spălați, albiți….curați.

 9. Mincinosule! Sa nu va mai vad! Langa PSD la gunoi sa ajungeti, unde va e locul. Criminalilor, aveți vieți pe conștiința.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.