G4Media.ro

VIDEO Comisia pe legile justiţiei a început dezbaterile asupra statutului judecătorilor şi…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

VIDEO Comisia pe legile justiţiei a început dezbaterile asupra statutului judecătorilor şi procurorilor

Comisia specială parlamentară pentru legile justiţiei a început, joi, dezbaterile asupra proiectului privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Deputatul USR Stelian Ion a solicitat suspendarea dezbaterilor asupra proiectului pentru a aştepta punctul de vedere de la Comisia de la Veneţia, însă propunerea a fost respinsă.

Preşedintele comisiei, Gabriel Andronache, a replicat că există un termen regulamentar stabilit pentru dezbateri şi dacă acesta este depăşit proiectul va fi adoptat tacit, acest lucru trebuind evitat. „Este mai bine să existe dezbateri decât proiectul să fie adoptat tacit”, a adăugat Andronache, menţionând că, pe de altă parte, nu există nicio prevedere regulamentară privind suspendarea dezbaterilor.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a susţinut punctul de vedere al preşedintelui comisiei, adăugând că ministerul este deschis la orice dezbateri profesioniste şi corecte în Parlament.

Membrii comisiei au stabilit timpul de dezbateri la 15 ore.

Proiectul statutului judecătorilor şi procurorilor este al treilea act normativ din pachetul legilor justiţiei, dezbătut din comisie, după proiectul CSM şi proiectul privind organizarea judiciară.

Plenul Camerei Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul este decizional.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. ESTENTA: SA NU SE ABATA DE LA LINIA TRASATA DE PARTID !

  2. – Tovarăşe judecător… după cum bine ştii nu mai este ilegal să fiţi valeţii noştri. Noi la Secu avem nevoie de oameni de nădejde… oameni care să îşi iubească ţara . … de încredere… să ne fie alături şi la bine, dar mai ales la greu..
    – Înţeleg, domnule colonel [☆☆☆]…
    – Nu trebuie să îţi faci atâtea griji cu imparţialitatea şi independenţa justiţiei … în fond o viaţă ai.. Vezi că o să fii renumerat pentru serviciile aduse serviciilor.. primeşti şi grade… totul este să semnezi un angajament de colaborare, îţi iei un nume, care îţi place ţie şi respecţi clauzele de confidenţialitate… noi suntem o organizaţie discretă. .. hai că ştii şi tu că ai fost la lojă la viaţa ta… ce se întâmplă în templu, rămâne la templu.. Da?
    – DA! SĂ TRĂIŢI!
    -Pe loc repaus!