G4Media.ro

VIDEO Catastrofă ecologică în Brazilia: numărul incendiilor în jungla amazoniană a explodat…

VIDEO Catastrofă ecologică în Brazilia: numărul incendiilor în jungla amazoniană a explodat din cauza defrișărilor și secetei. NASA a prezentat imagini din spațiu

Numărul incendiilor de pădure în Brazilia a crescut cu 83% de la începutul anului 2019, comparativ cu anul precedent, în special în Amazonia, din cauza defrişărilor şi a secetei, relatează Agerpres. Focul a ajuns la marginea unor mari orașe.

Distrugerile sunt atât de mari, încât incendiile se văd din spațiu, după cum o demonstrează imaginile NASA obținute de sateliții săi.

Între ianuarie şi august 2019, în ţară s-au înregistrat 72.843 de incendii, faţă de 39.759 pentru întreg anul 2018, potrivit cifrelor oferite de Institutul Naţional de Cercetare Spaţială (INPE), care observă în special evoluţia pădurii în Brazilia.

Creşterea numărului de incendii de pădure în Brazilia are loc după doi ani consecutivi de declin şi este cea mai importantă din 2013, potrivit INPE, care utilizează date din satelit actualizate în timp real.

Cele mai numeroase incendii au fost înregistrate în statele ocupate total sau parţial de pădurea amazoniană. Cel mai afectat stat este Mato Grosso (centru-vest), cu 13.682 de incendii, o creştere cu 87% faţă de întreg anul 2018.

Incendiile din Amazonia sunt provocate în special de defrişări prin ardere, utilizate pentru a transforma zone împădurite în zone agricole şi de creştere a animalelor, sau pentru a curăţa zone deja defrişate, de obicei în timpul sezonului uscat care se încheie peste două luni.

„Ceea ce vedem este o consecinţă a creşterii defrişărilor dezvăluite de cifrele recente”, a declarat Ricardo Mello, din cadrul programului Amazonia al Fondului Mondial pentru Natură-Brazilia.

Potrivit INPE, defrişarea în iulie 2019 a fost de aproape patru ori mai mare decât în aceeaşi lună a anului 2018.

Aceste cifre au fost puse la îndoială de preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, un critic feroce al politicilor de protecţie a mediului, care l-a demis pe Ricardo Galvao, preşedintele INPE, acuzându-l că a minţit şi că a stricat imaginea Braziliei.

În America de Sud, Brazilia este ţara cea mai afectată de incendiile de pădure în 2019, urmată de Venezuela (26.453) şi de Bolivia (16.101).

Foto: Imagini din spațiu (Sursa: NASA)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

4 comentarii

  1. Iata sfarsitul lumii – ii pasa cuiva? Nu.

  2. Distrugeti ca sa va cumparati plasme,jacuziiuri,mercedesuri si cand o sa muriti nu o sa luati NIMIC cu voi.

    • De fapt, după cum spune și articolul, defrișările se fac pentru a crea terenuri agricole sau pășuni, deci pentru mâncare. Din păcate suntem prea mulți locuitori pe această planetă.

  3. Prostia se plateste. „Sfarsitul lumii”, „Suntem prea multi pe planeta asta”, ce-s prostiile astea ? Singura afirmatie corecta este : Prea multi prosti pe lumea asta.

    Planeta noastra are un ‘buffer’ pt. prostia umana, un mecanism de aparare: Gheata.

    Temperaturile marite vor neutraliza prostia umana cu pretul pe masura (toate insulele vor fi inundate)(Surplusul de apa neutralizand acizii si tot haosul facut de lacomie, prostie si in special frica(frica este primordialul motiv generator de lacomie — ” Cu cat ai mai mult ai impresia ca o sa traiesti mai mult”.

    + ca sub Groenlanda si Antartica s-ar putea sa fie foarte mult pamant, tocmai bun de inceput ” O Noua Era ” .

    Aici, ” Ordinea Mondiala ” a facut foarte multa dezordine. As putea spune ca „Nici masonii nu mai sunt ce-au fost odata. „