G4Media.ro

Victorie în deplasare reușită de România în fața Austriei, cu 3-2, în…

sursa foto: Facebook/ Echipa națională de fotbal a României

Victorie în deplasare reușită de România în fața Austriei, cu 3-2, în Liga Națiunilor/ Tricolorii sunt liderii grupei după două meciuri disputate

Naţionala de fotbal a României a învins echipa Austriei cu scorul de 3-2 (1-1), luni seara, pe Woerthersee Stadion din Klagenfurt, în Grupa 1 din Liga B a Ligii Naţiunilor, transmite Agerpes.

Tricolorii au făcut un meci foarte bun şi au reuşit să câştige în faţa favoritei grupei prin golurile marcate de Denis Alibec (3), Dragoş Grigore (51) şi Alexandru Maxim (70), respectiv Christoph Baumgartner (17), Karim Onisiwo (81).

Selecţionerul Mirel Rădoi a alcătuit o formulă mult mai echilibrată faţă de meciul cu Irlanda de Nord, schimbând cinci jucători.

România a început avântat la Klagenfurt şi a deschis scorul după doar trei minute, prin Alibec, care a reluat din prima pasa lui Coman, la capătul unui contraatac.

Austria, care venea după o victorie în Norvegia (2-1), a preluat controlul jocului şi a fost aproape de egalare în min. 10, când Hinteregger a reluat în bară mingea trimisă de Baumgartner din lovitura liberă.

Egalitatea s-a restabilit în min. 17, când Baumgartner a reluat din voleu, mingea fiind deviată de Grigore, după o ieşire neinspirată a lui Bancu.

Gazdele au mai avut o oportunitate bună, în min. 26, când o combinaţie între Baumgartner şi Schlager l-a adus pe ultimul în poziţie de finalizare, dar Tătăruşanu a respins.

Austria a continuat să aibă o posesie superioară şi după pauză, dar România a fost cea care a marcat, în urma unei faze fixe: Stanciu a obţinut destul de uşor o lovitură liberă din flancul stâng, Maxim a centrat, mingea a ajuns la Grigore în marginea careului mic, iar fundaşul lui Ludogoreţ a şutat fără speranţe pentru portar (51). Pentru Grigore a fost primul gol înscris la naţională, chiar în ziua în care a împlinit 34 de ani.

Grigore a fost aproape de a reuşi dubla, dar lovitura sa de cap, în urma unui corner executat de Coman, a trimis mingea alături de poartă (53).

Austria a avut o şansă notabilă în min. 57, când Ulmer a şutat pe lângă poartă, după o recuperare în careul nostru. Tătăruşanu (60) s-a remarcat la şutul lui Gregoritsch, pe contraatac. Baumgartner (64) a trimis periculos cu capul, dar şansa a fost de partea echipei noastre.

România a reuşit să se desprindă în min. 70, când Maxim şi Puşcaş au făcut presing la centrul terenului, Maxim a profitat de greşeala lui Posch şi a scăpat pe contraatac, marcând cu o boltă înaltă de la 17 metri.

Succesul României putea fi şi mai categoric, dar debutantul Gabriel Iancu, golgheterul ediţiei trecute de campionat, a trimis în bară lovitură liberă de pe dreapta (73).

Austria a continuat să atace în valuri, mai mult sau mai puţin inspirat, iar şutul lui Grillitsch (79), din marginea careului, fiind deviat în corner. Gazdele au redus din diferenţă în min. 81, când Onisiwo a reluat simplu cu capul de lângă Grigore, la centrarea lui Baumgartner.

Finalul a fost dramatic, România atacând prin Puşcaş, al cărui şut a fost blocat de Hinteregger (90+2). Ultima ocazie a austriecilor a fost ratată de Grbic (90+2), care a reluat peste poartă centrarea lui Lainer.

După 3-2 la Klagenfurt, prima victorie a lui Mirel Rădoi ca selecţioner, şi 5-1 pentru Norvegia în faţa Irlandei de Nord, România este liderul grupei, cu 4 puncte, urmată de Norvegia, 3 puncte, Austria, 3 puncte, Irlanda de Nord, 1 punct.

România va juca următorul meci pe 8 octombrie, cu Islanda, la Reykjavi, în semifinalele play-off-ului pentru EURO 2020.

Tricolorii vor disputa următorul joc din Liga Naţională pe 11 octombrie, la Oslo, cu Norvegia.

sursa foto: Facebook\ Echipa națională de fotbal a României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. HAI ROMANIA !!

    • viata trebuie sa fie si putin competitiva , asa se obtiene mai rapid progresul

      alternativa competitiei in accelerarea progresului sunt razboaiele

      E bine asa ? Convenienta generala si Istoria arata ca Nu !

      Competitie Competitie ! 90 minute

      dar dupa … la bere si hahaiala 🙂 🙂 🙂

      pentru ca

      Iarna nu e ca vara

      lectie invatata

      🙂 🙂 🙂

  2. Berry cool!

  3. echipa romanicai s-a reinventat, s-a restartat, s-a re..re..re..re..re..re..

    in curand se ajunge la matematica si calcule, toate facute cu cat trebuie sa piarda ceilalti ca noi sa castigam , pe baza teoriei caprei vecinului

    in continuare exista naivitatea populara ca se poate face performanta cu manelisti, ciobani, prodance si alte barfe si mizerii

  4. Felicitări acestor domni minunați care,au reușit după mulți ani să ne aducă aminte de valoarea talentelor fotbalistice pe care România le-a avut!!!!Si ,mulțumiri că au readus speranța!!!

  5. Natiunea este un concept perimat, ba chiar un construct social. Mitul natiunii este creat si sprijinit de cei care nu s-au adaptat la valorile moderne, care nu inteleg ca oamenii sunt cu totii la fel. Ce fel de competitie e asta, Liga natiunilor, daca natiunile sunt egale? Romani, maghiari, si uneori germani se intalnesc in pace si prietenie pe campurile de sparanqel.

    Daca nu calmam aceste rivalitati absurde, ce urmeaza? Cupa Raselor, unde echipe de albi, galbeni, negri sa se intreaca la suta de metri? Campionatul Sexelor, unde femeile sa concureze cu barbatii la … completati voi pe linia punctata …