G4Media.ro

USR, reacție după decizia CNSAS în cazul Roxanei Wring: Partidul nu acceptă…

sursa foto: Facebook

USR, reacție după decizia CNSAS în cazul Roxanei Wring: Partidul nu acceptă foști colaboratori ai Securității. Dan Barna i-a cerut demisia

USR a reacționat miercuri seară, după anunțul făcut de Roxana Wring, fosta șefă a filialei din București, cu privire la acuzațiile CNSAS că aceasta ar fi colaborat cu Securitatea. USR a anunțat că Wring nu mai este membru al partidului după ce Dan Barna i-a cerut demisia și că rezultatele verificării CNSAS nu au fost comunicate conducerii Uniunii până acum:

”Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR. Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității. La înscrierea în partid și candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declarație pe proprie răspundere în care a susținut că nu a colaborat cu Securitatea sub nicio formă. Rezultatele verificării CNSAS nu au fost până în prezent comunicate conducerii USR. Astăzi, președintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring iar ea și-a depus-o, astfel încât să nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor. Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. În partid, Roxana Wring și-a dat demisia în urmă cu aproximativ o lună de zile de la conducerea USR București și din Biroul Municipal”, transmite USR în comunicatul de miercuri seară.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. Fara securiști, fără penali, etc, toate partidele aceeași mizerie…

  2. Dan Barna, esti o lichea!

    • Vezi ca mă-ta are nevoie de ajutor la facut trotuarul! Du-te sa ii dai o mână, pardon o gură de ajutor.

  3. Eeei, se mai intampla….

  4. Pamflet
    Este interesant cu cata manie sunt acuzati informatorii securitatii dar i acelasi timp, ofiterii de securitate care i-au racolat pe informatori primesc in prezent pensii speciale iar o parte ocupa functii importante in statul roman.
    Toate partidele sunt ipocrite, deoarece se sprijina pe fostii ofiteri de securitate, pe fostii membri ai partidului comunist gen ion iliescu dar mimeaza anticomunismul tot acuzand la nesfarsit pe parlitii care de multe ori nu au avut incotro cand au semnat, fiind fortati si abuzati de ofiterii de securitate care au in prezent pensii speciale sau de fostii comunisti cu functii inalte care au si ei pensii speciale in prezent.
    O intrebare: de ce aveau ofiterii de securitate nevoie de angajamente scrise de la informatori, cu nume de cod, atata timp cat pe vremea comunistilor si juramantul pe care il depuneai cand deveneai pionier si juramantul pe care il depuneai cand deveneai utecist sau militar, te obligau sa fii o sluga credincioasa a partidului?
    Raspuns: Deoarece avand angajamentele informatorilor si cate o informare smulsa cine stie cum, dupa caderea regimului comunist, acele angajamwnte sa fie folosite pentru santajarea fostilor informatori, care altfel, ar fi putut fi acuzatori ai ofiterilor de securitate.
    Ceea ce vedem ca se intampla de 30 de ani incoace. Cand se agita lucrurile si cineva incepe sa afecteze interesele potentatilor actuali, imediat apar dezvaluiri ca unul sau altul au fost informatori si urgia opiniei publice (televiziunilor ) se abate asupra lui. Si cand poprul vrea sa schimbe starea de fapt, apare cineva in spatiy public ce spune ca: , vom desconspita dosarele fostilor informatori”, pentru a-i face pe acestia sa se retraga si sa ii lase sa cinduca tara pe fostii ofiteri de securitate si oamenii lor.
    Pana cand nu se va termina acest joc, tara se va complace in aceeasi mocirla ca de la revolutie incoace

    • Subscriu. Ar trebui desecretizate arhivele securitatii si sa aflam cine au fost securistii. Vorba unui candidat la prezidentiale, condamnam iepurele ca a colaborat cu lupul dar de lup nu ne luam.

    • @ABC
      Nu cred ca-i ducea mintea pe secursti chiar la o eventuala cadere a comunismului, dar mai la indemana ca mijloc de santaj, era sa apara printre colegi o informare cum ca esti „corespondent voluntar” ca sa-ti ruineze viata.
      Pe de ala parte sunt de acord ca s-a sters cu buretele adevaratul raport functional intre Partid si Securitate („bratul inarmat al Partidului”) doar pentru ca Iliescu s-a prezentat drept victima. In realitate el, ca membru in elita PCR, era ierarhic superior ofiterilor de Securitate si putea sa le dea ordine; cel putin celor din judetul in care era prim-secretar.
      Desigur, cu exceptia celor care primeau ordine de la seful lui care era „cel mai iubit comandant suprem”.
      Si acum, nici nu putem sti cat de constiinciosi raportau cei care-l urmareau pe Iliescu la ordinul sefului cel mare, gandindu-se ca nu stii niciodata cum se-ntoarce roata

  5. Ce circar e Barna ăsta, îi cere el demisia după ce femeia și-a dat-o. Trebuie să vadă tot bizonul cit de intransigent și mină forte e el.
    Un adevărat psd-ist, întimplător șef la USR.

  6. Puneți repede piatra la loc! Îi atacă soarele pe psihopatii extremiști care au impresia că po-pulismul pe care il au ei în gură de dimineața până seara are vreo legătură cu naționalismul. N-are. E o escrocherie și atât.

  7. Foarte bine că și-a prezentat demisia, foarte bine că USR-ul a reacționat de îndată, este firesc, orice colaborator al securității nu are ce să caute într-o funcție publică. Sper ca CNSAS-ul să-și facă datoria și să-i demaște pe toți, nu cumva să acționeze politic, să scurgă doar anumite dosare ale unora de care sunt ei interesați. Stimați angajați ai instituției, haideți cu dosarele pentru cei din psdeu, că la cât de în vârstă sunt, cât de slugoi sunt, mi tare greu să cred că nu au colaborat în cel mai jegos mod cu securitatea. Haideți, dacă sunteți onești și corecți, dacă tot vreți să faceți lumină, cum este normal de altfel, demascați-i pe toți, nu vă uitați la culoarea politică. Sper că nu îi sancționați pe cei care nu se supun anumitor ordine venite de la unii care-i îi ghidonează pe mulți dintre politicieni, iar pe cei care sunt supuși, să-i țineți la naftalină, cam așa pare. Uitați-vă doar la fosilele din psdeu, credeți că ăștia nu au colaborat cu secu? să fim serioși! De ce nu apare acest lucru? Poate tocmai pentru ce am zis mai sus. Bravo, USR, deși doamna nu a fost dovedită încă, a avut decența să plece, iar poziția partidului a venit imediat. Orice colaborator al securității nu are ce ocupa nicio funcție publică, indiferent cât de importantă sau nu este.