G4Media.ro

Regele Arabiei Saudite va fi supus unor teste medicale din cauza unei…

Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP

Regele Arabiei Saudite va fi supus unor teste medicale din cauza unei febre puternice

Regele saudit Salman bin Abdulaziz va fi supus duminică unor teste medicale din cauza „temperaturii ridicate şi durerilor de articulaţii”, a anunţat agenţia de ştiri de stat SPA, potrivit Agerpres. Examinarea medicală va fi efectuată la clinica regală de la palatul Al Salam din Jeddah.

Regele Salman, în vârstă de 88 de ani, „suferă de febră şi de dureri de articulaţii”, indică un comunicat al casei regale publicat de SPA, adăugând că echipa care îl tratează „a decis să efectueze teste”.

Regele Salman, custodele locurilor cele mai sfinte ale islamului, a devenit conducător al celui mai mare exportator de petrol din lume în 2015, după ce a fost prinţ încoronat şi vicepremier timp de doi ani şi jumătate.

Ţara este însă condusă propriu-zis de fiul său de 38 de ani, Mohammed bin Salman, numit prinţ moştenitor în 2017.

Sănătatea regelui în vârstă este un subiect rareori discutat în regatul din Golf, scrie AFP. Curtea regală a regală a dezvăluit totuşi în aprilie că regele Salman a fost internat în spitalul specializat Regele Faisal pentru „controale de rutină”, fiind externat mai târziu în aceeaşi zi.

Înainte de aceasta, ultima sa spitalizare data din mai 2022. După ce a efectuat o colonoscopie, regele a petrecut o săptămână la spital „pentru a se odihni”, a relatat atunci SPA.

În ultimii ani, regele Salman a apărut din ce în ce mai rar în public, alimentând zvonurile privind starea sa de sănătate.

El a suferit o operaţie la vezica biliară în iulie 2020 şi a fost spitalizat în martie 2022 pentru înlocuirea stimulatorului său cardiac.

Înainte de a accede la tron, regele Salman a fost guvernator al Riadului timp de decenii şi ministru al apărării.

Domnia sa a fost marcată de importante reforme sociale şi economice, efectuate de fiul său, care vrea să reducă dependenţa de petrol a Arabiei Saudite.

De asemenea, prinţul Mohamed bin Salman a desfăşurat o campanie de reprimare care i-a permis să-şi consolideze puterea, potrivit analiştilor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează