G4Media.ro

Unul din trei elevi de la oraş suferă de boli cronice –…

Unul din trei elevi de la oraş suferă de boli cronice – cea mai mare rată din ultimi 10 ani, raport INSP. Cele mai frecvente afecţiuni

Numărul cazurilor noi de boli cronice la elevi şi studenţi din în anul şcolar 2017-2018 a fost de 28,1%, potrivit raportului făcut de Centrul Naţional de Evaluare şi Promovare a Stării de Sănătate din INSP. Au fost consultaţi 592.551 de copii şi tineri, iar dintre ei 166.768 sufereau de o boală cronică, potrivit sursei citate. Raportul arată că procentul copiilor bolnavi din mediul urban (31%) este dublu faţă de cel din mediul rural (14,6%), şi a ajuns la cea mai mare valoare din ultimii 10 ani. De asemenea, s-au observat mai multe cazuri în rândul fetelor decât în rândul băieţilor, atât la oraş cât şi la sat.

Pe clase, în şcolile din oraşe prevalenţa cea mai mare a bolilor cronice se înregistrează la clasa a VIII-a, unde sunt 41,8% din cazurile descoperite de medici. Un procent important de îmbolnăviri este depistat şi în  rândul studenţilor – 36,1. Tot în mediul urban, la clasa a IV-a (34,2%) şi la clasa a XII-a (32,7%), precum şi la şcoala profesionala (31,3%), în jur de o treime dintre elevii consultaţi sufereau de diverse afecţiuni.

Citeşte articolul integral pe Edupedu.ro

FOTO: Image by skeeze from Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Voi credeti ca PSD da doi bani pe conformitatea mobilierului scolar?

  2. La oras sunt mai multi % pentru ca ajung mai des la medic. Mobilierul e de pe vremea parintilor in multe cazuri. Daca scoala face rost de bani mobilierul e ultima grija.

  3. În școlile de la oraș mobilierul este achiziționat de părinți. Problemele de vedere sunt în majoritatea cazurilor moștenite genetic. In ceea ce privește procentul de la sate, majoritatea copiilor de acolo nu sunt consultați nici de medicul de familie, medici școlari nu mai exista, iar cam 1/3 din elevii înscriși nu mai frecventează cursurile până în clasa a 8 a. La liceele tehnologice de la sat e jale…