G4Media.ro

Uniunea Europeană va încerca să adopte noi sancţiuni împotriva Iranului, afirmă Germania

Sursa foto: AFP

Uniunea Europeană va încerca să adopte noi sancţiuni împotriva Iranului, afirmă Germania

Uniunea Europeană va încerca să adopte noi sancţiuni împotriva Iranului săptămâna viitoare în răspuns la reprimarea protestului declanşat de moartea în detenţie a unei tinere, a declarat miercuri ministrul german de externe Annalena Baerbock, relatează AFP, citată de Agerpres.

„Lucrăm la următorul pachet de sancţiuni”, a scris Annalena Baerbock pe Twitter. „Dorim să-l adoptăm săptămâna viitoare”, a menţionat ea.

În Iran au loc manifestaţii de la moartea, la 16 septembrie, a tinerei Mahsa Amini, o kurdă iraniană de 22 de ani decedată la trei zile după arestarea sa la Teheran de poliţia moravurilor, care o acuza că a încălcat codul vestimentar strict din Republica Islamică, ce impune în special purtarea vălului de către femei.

Pe parcurs, manifestaţiile pentru libertatea femeilor s-au transformat într-o mişcare îndreptată împotriva regimului islamic, având loc în stradă, în universităţi şi chiar în şcoli, în ciuda unei represiuni al cărei bilanţ se apropie de 200 de morţi, conform numărătorii unui ONG din afara Iranului.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...