G4Media.ro

Uniunea Europeană și Franța, reacții de susținere după ce Suedia a anunțat…

Sursa foto: Federal Government (bundesregierung.de)

Uniunea Europeană și Franța, reacții de susținere după ce Suedia a anunțat oficial că cere aderarea la NATO

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi preşedintele francez Emmanuel Macron, a cărui ţară exercită preşedinţia semestrială a Consiliului UE, şi-au exprimat luni susţinerea pentru decizia Suediei de a solicita aderarea la NATO, relatează dpa, Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Charles Michel „felicită” Suedia pentru decizia de a solicita aderarea la NATO împreună cu Finlanda, a postat el într-un mesaj pe Twitter.

Aderarea Finlandei şi Suediei la NATO va fi „în beneficiul securităţii şi apărării colective”, a adăugat preşedintele Consiliului European.

Potenţiala aderare la Alianţa Nord-Atlantică a statelor nordice va face contribuţia ţărilor UE la capacitatea de descurajare a NATO „tot mai inestimabilă”, a precizat Michel.

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a anunţat într-un comunicat dat publicităţii de Palatul Elysee susţinerea „deplină” pentru decizia Suediei de a solicita aderarea la NATO.

„Preşedintele Republicii susţine deplin decizia suverană a Suediei de a adera rapid la NATO”, a subliniat preşedinţia franceză. Emmanuel Macron a salutat deja anunţul similar din 12 mai al Finlandei.

Premierul Magdalena Andersson a anunţat luni, oficial, că Suedia va solicita aderarea la NATO, evocând o nouă ”eră” pentru ţara scandinavă.

”Ne aşteptăm ca aceasta (aderarea) să nu ia mai mult de un an”, cu ratificarea necesară din partea celor 30 de membri ai Alianţei Nord-Atlantice, a declarat lidera guvernului social-democrat suedez.

Sursa foto: Federal Government (bundesregierung.de)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Toti vesticii intre ei se lucreaza in cerc. „Ce tare esti!” Sper ca Croatia sa arunce o sarma in spitele aderarii scandinave in stil de „imi iau abonament la sala”. Tre sa suferiti un pic si voi!

    • eu sper sa sufere rusofilii si rusii. pana mor daca se poate.

    • Nu-s ce naiba spui acolo insa traducerea din rusa in romana cu google translate nu se potriveste deloc. Nu-i ca din engleza in romana, pur si simplu din rusa nu merge. Rusa e total de kkat.

  2. Deci Putin repurtează” victorie după victorie” . Acum are la kilometri de graniță cu NATO ….