G4Media.ro

Ungaria vrea să dea Rusiei un mare contract de infrastructură feroviară, în…

Ungaria vrea să dea Rusiei un mare contract de infrastructură feroviară, în plină criză provocată de Moscova în Ucraina

MAGYAR NEMZET (Ungaria), 26 ianuarie 2022 –

Dezvoltarea liniei de cale ferată V0, care este în principal pentru transportul de marfă, ar putea deveni un alt domeniu promiţător al cooperării ungaro-ruse, a anunţat Ministerul pentru Inovare şi Tehnologie (ITM), într-un comunicat remis agenţiei de presă MTI și citat de Rador.

Conexiunea prin linia de cale ferată, care traversează Ungaria de la Záhony şi până la regiunea Győr-Sopron, ar reduce aglomeraţia din Capitală şi din anumite tronsoane, ar face transportul feroviar de marfă mai atractiv prin reducerea timpului de călătorie a trenurilor de marfă.

Rusia a ”manifestat deschidere pentru examinarea posibilităţii de participare la finanțarea proiectului”, transmite ministerul ungar. Ministrul pentru inovare şi tehnologie, László Palkovics, a analizat chestiunile comune împreună cu ministrul rus al Transporturilor, Vitali Savelyev, în cadrul unei videoconferinţe.

Cei doi miniştrii au salutat înfiinţarea, anul trecut, a societăţii mixte ungaro-ruso-austriece. Această iniţiativă, care promovează folosirea eficientă a potenţialului logistic al ţărilor particiante, are ca scop facilitarea şi creşterea transportului de containere din China prin Rusia și Ungaria către Europa de Sud și ţările din Balcani, mai menţionează comunicatul ministerului ungar.

Miza proiectului este ca trenurile de maarfă din China să traverseze Ungaria fără a avea tangenţă cu aglomeraţia din Budapesta datorită viitoarei magistrale V0. Autorizaţia de mediu pentru investiţia care urmează să fie realizată pentru ocolirea Budapestei în partea de sud, va fi emisă până în primăvara anului viitor, iar până în vara anului 2023 ar putea să fie gata şi studiul de fezabilitate.

Traducerea Rador: Rozália Gănciulescu / Foto: Facebook / Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. Bagati pe dracu in casa ca dupa sa trebuiasca sa vina altii sa vi-l scoata. Parca ieri parizienii asteptau nazistii cu flori si urale.

 2. Eu nu îi înțeleg pe unguri…
  Dacă tot își fac garduri înalte la granițe, să se încercuiască complet, să își facă alianță cu bielorușii, cu rușii și cu originile lor Mongolia și OUT din UE, NATO.
  Și așa îs niște rupți în coor, nu au nicio o resursă în subsolul teran.

  • nu fii rau, nu toti ungurii vor Asta, doar Fidesz a lui Orban. De la PSD te puteai astepta la ceva similar

 3. Se pun bine cu kgb-ul.

 4. Penibili! Aceasta sluga a rusilor umiliste natiunea maghiara!

 5. Bravo ,bravo! UDMR -ul acum aplauda dar pe sest!

 6. Bravo ungurilor, dupa ce că sunteți c..ve, mai sunteți și f inteligenți, ați ales cel mai bun moment! Sau poate Viktorash e atât de slugă la Putin ca n-a putut să zică nici „miau”, că doar el e zmeul zmeilor, mândria secuilor! :)))

 7. Ai aceeași părere și despre germani? Că de fiecare dată când e vorba despre Rusia, îşi urmăresc NUMAI interesele proprii, Europa poate să crape.
  https://www.g4media.ro/bloomberg-germania-face-presiuni-pentru-a-scoate-sectorul-energetic-de-pe-lista-de-sanctiuni-ce-ar-urma-sa-fie-aplicate-rusiei.html#comment-1532998

 8. Mielul bun suge la doua mese.o data ce ai supto de la un licurici trebuie sa fii fudul ca sa mai conteze cine iti da biberonul. La noi a se vedea afacerea bechtel si marele sugator nastase cel liber .

 9. Banuiesc ca acea ulitza se va face cu fonduri europene.

 10. Ce mi-e aur ce mi-e partidul lui Orban din Ungaria… aceeași mizerie finanțată de rusi

 11. Prin Asia Centrală, Transcaucazia apoi pe Dunăre iese mai ieftin, ce ghinion.

 12. Ungurii se pare ca stiu ca Ucraina dispare. O sa fie vecini cu Rusia, ca si noi dealtfel!

 13. N-au detaliat: calea ferata va trece pe la Kiev sau pe la Tiraspol?