G4Media.ro

Ungaria începe să ridice restricțiile, odată cu administrarea a 2,5 milioane doze…

Ungaria începe să ridice restricțiile, odată cu administrarea a 2,5 milioane doze de vaccin anti-COVID/ Restaurantele și hotelurile nu se redeschid în primul val de relaxare

Redeschiderea Ungariei va avea loc automat, miercuri, în momentul în care se va împlini administrarea a 2,5 milioane doze de vaccin anti-COVID, transmite Daily News Hungary.

Viktor Orbán a declarat că restricțiile nu pot decât să încetinească varianta britanică a virusului, dar nu o pot eradica, astfel că vaccinarea ”este singura modalitate de a opri virusul”, îndemnând populația să fie deschisă la imunizarea cu serurile anti-COVID.

Autoritățile au decis ca primele restricții să fie ridicate la atingerea pragului de 2,5 milioane de doze de vaccin, chiar dacă experții susțin că procentul de 25% din populația vaccinată este foarte departe de procentul de 70-80% care ar asigura gradul de imunitate scontat.

Printre restricțiile ridicate se numără și prelungirea programului magazinelor care vor putea astfel să rămână deschise mai mult timp, până la 21:30. Pe de altă parte, magazinele din mall-uri sau cele care sunt închise începând cu 8 martie își vor relua activitatea respectând anumite reguli cum ar fi aceea că vor permite un număr limitat de clienți (1 client/10 mp)

Și frizeriile, și saloanele de înfrumusețare pot deschide, dar, de asemenea, respectând niște reguli.

Cu toate acestea, businessurile din domeniul ospitalității nu intră în prima tranșă a relaxării. Spre exemplu, restaurantele și hotelurile nu redeschid în acest prim val de relaxare.

A doua fază a redeschiderii ar urma să înceapă în 19 aprilie, odată cu reîntoarcerea elevilor la școală și grădiniță. Mai mulți experți au solicitat Guvernului Viktor Orban să revină asupra acestei decizii.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cred ca in iunie primul cal de turisti vor merge la Budapesta!
    Ritmul de vaccinare a bun!
    Desi nu as vrea sa recunosc ca e mai bun decat aici!

  2. Cum adica? Au fost inchise magazine si mall-uri? iar celelalte vor functiona pana la 21.30?pana la ce ora functionau inainte de” relaxare „? si…”1 client /metru patrat”)? Si nu se aude piuit de protest…nimic (ca asa e in Europa,nu?)-vedeti daca nu au AUR,sosoace etc ? Sa speram,totusi,ca pana va merge „Conu Fanica” la Budapesta se vor deschide si cele destinate turistilor ,fiindca (zice gazeta):”businessurile din domeniul ospitalității nu intră în prima tranșă a relaxării. Spre exemplu, restaurantele și hotelurile nu redeschid în acest prim val de relaxare”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.