G4Media.ro

Ungaria: Autoritățile i-au interzis unui pastor să le dea pâine și mere…

sursa foto: ONU

Ungaria: Autoritățile i-au interzis unui pastor să le dea pâine și mere migranţilor din centrele de primire

Niciun fel de mâncare pentru migranţi. Nici măcar pâine. În Ungaria este interzis să se ofere mâncare solicitanţilor de azil cazaţi în “zonele de tranziţie”, centrele construite speciale la graniţa de sud, scrie publicația italiană La Stampa, preluată de Rador.

Ivàny Gábor, pastor metodist şi liderul comunităţii evanghelice maghiare, a încercat să aducă puţină alinare celor care aveau nevoie. Numai că i-a fost interzis să facă acest lucru. Iar pâinea, merele şi alte alimente ambalate aduse străinilor opriţi la frontieră, nu au fost livrate niciodată deoarece aşa au decis responsabilii centrelor, în conformitate cu regimul care interzice acordarea oricărui tip de asistenţa până în momentul în care refugiatul nu are drept legal la ea. Sau, mai simplu: nu s-a găsit nimeni care să-i dea undă verde lui Gábor.

Pastorul povesteşte că a cerut permisiunea să aducă alimente solicitanţilor de azil din centrul oraşului Röszke, dar a fost oprit pentru că nu avea niciun fel de autorizaţii. A încercat să le obţină din Mórahalom şi Szeged, bătând la uşile biroului de imigrări. Total inutil, pentru că în ciuda orelor de aşteptare, nu a sosit niciun fel de autorizaţie. Nimeni nu a fost în măsură să-i indice o persoană competentă şi responsabilă capabilă să rezolve într-un fel sau altul această problemă.

De la începutul crizei migraţiei, Budapesta a ales o linie dură şi intransigentă. A construit un gard de sârmă ghimpată de-a lungul frontierei cu Serbia şi i-a adunat pe solicitanții de azil în zone speciale construite cu scopul de a-i opri şi de a le evalua cererile. Numai că până când nu le vor fi acordate drepturile cerute, nimeni nu le poate oferi asistenţă. Aşadar, chiar dacă le este foame, nu au voie să primească alimente. Aşa a decis guvernul Orban, acuzat că încalcă atât reglementările UE, care nu prevăd aşa ceva, cât şi principiile Curţii Europene a drepturilor omului.

Acuzaţii similare au fost aduse în aceste ore şi guvernului italian din cauza deciziei de a nu-i lăsa se debarce pe cei 177 de migranţi aflaţi la la bordul navei Diciotti blocată în portul Catania. Garantul naţional pentru drepturile persoanelor reţinute sau lipsite de libertate personală este de părere că aceste imigranţi se află într-o stare de privare de libertate, fapt care ar încălca articolul 13 al Constituţiei şi articolul 5 din Convenţia Europeană privind drepturile omului (CEDO).

Traducerea Rador: Cătălina Păunel

Foto: Imigranți din Orientul Mijlociu (Sursa: ONU)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Guvernul italian e una, el trebuie să facă față unei adet invazii africane, iar guvernul nenorocit organist este criminal din mai multe motive: refugiații de acolo sunt in majoritate sirieni, nu sunt așadar migranți economic, și al doilea motiv, aplica regim de lagăr de concentrare! Rușine! Și necreștin!