G4Media.ro

Un preot din Florida e acuzat că a mușcat o femeie în…

Sursa foto: Pixabay

Un preot din Florida e acuzat că a mușcat o femeie în timpul unei dispute pe tema pâinii de împărtășanie / Femeii i s-a reproșat că „nu a făcut pașii anteriori necesari”

Un preot din Florida este acuzat că a mușcat o femeie în timp ce împărțea împărtășania în timpul unei slujbe în St. Cloud, într-o presupusă „încercare de a apăra pâinea de împărtășanie”, potrivit declarației de acuzare în acest caz, relatează CNN.

Preotul, identificat ca fiind părintele Fidel Rodriguez, a refuzat inițial să îi dea femeii pâine de împărtășanie pe 19 mai și i-a spus că „nu a făcut pașii anteriori necesari” pentru a primi pâinea atunci când a întâlnit-o la o slujbă ținută mai devreme în acea zi la biserica catolică St. Thomas Aquinas, potrivit poliției.

O declarație furnizată de Dieceza de Orlando afirmă că Rodriguez i-a dat femeii o binecuvântare la slujba de la ora 10 a.m. și „a sfătuit-o să primească Sacramentul Penitenței (Confesiunea) înainte de a se întoarce pentru a primi Sfânta Împărtășanie (Euharistia)”.

Femeia a spus poliției că s-a întors la biserică pentru slujba de la prânz și l-a informat pe preot că a făcut de fapt pașii necesari și „este acum acceptată de Dumnezeu, ceea ce îi dă posibilitatea de a participa la împărtășanie”, se arată în declarația sub jurământ.

Preotul a întrebat-o pe femeie dacă „a fost la Sacramentul Penitenței (Spovedanie), la care ea a declarat că nu era treaba lui”, potrivit comunicatului Diecezei.

Femeia a declarat poliției că Rodriguez s-ar fi „supărat și a încercat să îi bage bucata de pâine în gură, potrivit declarației de avere. Ea a spus că a încercat apoi să apuce o altă pâine de împărtășanie, pe care preotul o ținea în mână, când acesta a apucat-o și a mușcat-o de braț, se arată în declarația sub jurământ.

„Părintele Rodriguez i-a oferit femeii Sfânta Împărtășanie pe limbă. În acel moment, femeia a introdus cu forța mâna în vas și a apucat câteva ostii sacre de împărtășanie, zdrobindu-le”, potrivit declarației Diecezei privind incidentul.

„Având o singură mână liberă, părintele Rodriguez s-a luptat să o imobilizeze pe femeie, care refuza să le dea drumul. Când femeia l-a împins și reacționând la un act de agresiune perceput, părintele Rodriguez i-a mușcat mâna pentru ca ea să dea drumul la bucățile pe care le apucase”, continuă declarația.

Femeia a fost rugată să plece, potrivit Diecezei, care a adăugat că preotul nu o mai întâlnise înainte.

Femeia a refuzat să primească îngrijiri medicale, iar poliția a fotografiat urma mușcăturii.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...