G4Media.ro

Un paznic de 100 de ani din lagărul de concentrare nazist de…

Un paznic de 100 de ani din lagărul de concentrare nazist de la  Sachsenhausen trimis în judecată

Inculpatul a lucrat trei ani, între ianuarie 1942 și februarie 1945 în lagărul de concentrare Sachsenhausen din suburbia Berlinului, unde au fost ucise aproximativ 20.000 de persoane. Procesul urmează să fie judecat la tribunalul de district Neuruppin și urmează să înceapă în octombrie.

Bărbatul centenar, împotriva căruia a fost reținută acuzația de complicitate la omor a 3.500 de persoane, ar trebui să poată fi judecat timp între două ore și două ore și jumătate pe zi, a declarat președintele instanței Frank Stark duminicalului WELT AM SONNTAG. Potrivit procedurii identitatea sa nu poate fi dezvăluită până nu este găsit vinovat.

Infracțiunea nu este prescrisă, motiv pentru care persoanele în vârstă trebuie să răspundă în instanță. Este vorba despre soluționarea infracțiunilor, iar foștii deținuți au posibilitatea de a povesti cele întâmplate acolo ” a spus dr. Stephanie Bohra, și este în prezent asistentă de cercetare la Centrul de Documentare “Topografia Terorii” din Berlin.

Procurorul Thomas Walther, care a instrumentat cele mai recente cercetări penale asupra  naziștilor și este acum implicat și în procesul Neuruppin, consideră că acest lucru este necesar.

Sachsenhausen a fost un cadrul la porțile Berlinului unde liderii naziști și-au putut pune în practică politica lor dementă de a decide asupra vieții și morții”, spune Walther. “Mulți co-reclamanți sunt de aceeași vârstă cu acuzatul și speră să li se facă dreptate”.

SS, care avea un mare contingent în lagăr, a ținut în jur de 200.000 de deținuți – evrei, cehi, polonezi, olandezi, sovietici și alții – în lagărul de concentrare Sachsenhausen, la nord de Berlin, de-a lungul anilor. Aproximativ 20.000 de prizonieri au fost uciși acolo.

Lagărul de concentrare a fost și un loc de pregătire pentru gardienii și comandanții lagărelor de concentrare din întreg sistemul concentraționar al naziștilor.

Welt Am Sonntag

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Greu cu anchetele la procuratua germana. Le-au trebuit 75 de ani ca sa gaseasca lista cu personalul lagarului. Celeritate germana!

  2. Cei 20.000 (din 200.000) su fost ucisi, sau au murit acolo? Ca nu e acelasi lucru.

  3. Nooooooooo… cum sa faca ei una ca asta? Auzi tu, sa omoare nemtii…… tz tz tz tz tz… nuuuuuuuuuuu…..