G4Media.ro

Un mare producător de smartphone-uri din China construiește o fabrică auto în…

Sursa foto: Pexels

Un mare producător de smartphone-uri din China construiește o fabrică auto în Beijing cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule electrice

Gigantul chinez al smartphone-urilor Xiaomi va construi o fabrică auto în Beijing cu o capacitate anuală de 300.000 de vehicule electrice, au anunţat sâmbătă autorităţi ale capitalei chineze, transmite Reuters, citată de News.ro

Fabrica va fi construită în două etape, iar Xiaomi va construi, de asemenea, sediul central al diviziei sale auto, birourile de vânzări şi cercetare în Zona de Dezvoltare Economică şi Tehnologică Beijing, a arătat agenţia de dezvoltare economică Beijing E-Town, susţinută de guvern, pe contul său oficial WeChat.

Beijing E-Town a declarat că anticipează ca fabrica să ajungă la producţia de masă în 2024, un obiectiv anunţat de directorul general al Xiaomi, Lei Jun, în octombrie.

În martie, Xiaomi a anunţat că se va angaja să investească 10 miliarde de dolari într-o nouă divizie de maşini electrice, timp de 10 ani.

Compania a finalizat înregistrarea diviziei sale de vehicule electrice la sfârşitul lunii august.

Xiaomi a deschis mii de magazine pentru a stimula creşterea vânzărilor interne pentru afacerea sa cu smartphone-uri, dar în cele din urmă intenţionează să folosească aceste magazine ca un canal pentru planurile sale de a vinde vehicule electrice.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Cine nu evolueaza dispare. Masina electrica deschide perspective economice de viitor.
    https://www.macrumors.com/roundup/apple-car/

  2. Munti de gunoi si marmote cu ochi oblici.

  3. „Incepi de jos” . Trotinete, spyware. Ironia e ca se iau de Huawei dar nu vorbeste nimeni de backdoor-urile ” Xi. ”

    Nici nu stii ce-i mai rau, sa-ti violeze drepturile americanii sau chinezii … Intre timp, o fac Toti. Pai da, sclavi pe plantatie. Era mai bine acum 20000 de ani, din pacate, a trecut timpul.