G4Media.ro

Un locuitor din Kramatorsk, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a…

sursa foto: Genya SAVILOV/ AFP

Un locuitor din Kramatorsk, condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ghidat atacul cu rachetă al rușilor asupra unei pizzerii

Un localnic din oraşul ucrainean Kramatorsk a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a transmis Rusiei informaţii care au ghidat în iunie anul trecut un atac rusesc cu rachete asupra unui restaurant din acest oraş, ‘Ria Pizza’, o pizzerie foarte frecventată şi apreciată de militari, relatează joi AFP, citată de Agerpres.

„Un locuitor a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru că a ghidat atacul cu rachetă al ocupanţilor asupra unei pizzerii la Kramatorsk”, a anunţat Parchetul ucrainean într-un comunicat. Bărbatul condamnat, a cărui identitate nu este precizată, a fost „recrutat” de Rusia şi găsit vinovat pentru „înaltă trădare”.

Misiunea acestuia a constat în confirmarea „prezenţei militarilor ucraineni” în restaurant. În acest scop, el a „înregistrat două filmări pe care le-a trimis imediat interlocutorului” pe aplicaţia de mesagerie Telegram, explică Parchetul ucrainean.

Potrivit Kievului, atacul de la Kramatorsk din 27 iunie 2023 s-a soldat cu 13 morţi, dintre care patru copii şi scriitoarea ucraineană Victoria Amelina, şi 64 de răniţi.

Presa ucraineană a evocat atunci şi prezenţa unor instructori militari străini în acest oraş, care se află aproape de linia frontului din estul Ucrainei şi este un important centru logistic al armatei ucrainene.

Printre răniţi s-au numărat şi trei personalităţi columbiene, scriitorul Hector Abad, politicianul Sergio Jaramillo şi jurnalista Catalina Gomez, corespondenta în Ucraina a cotidianului El Tiempo, care luau acolo masa împreună cu Victoria Amelina.

Potrivit Moscovei, în respectiva pizzerie s-ar fi aflat un „punct de desfăşurare temporară al Brigăzii 56 de infanterie mecanizată a armatei ucrainene”, iar în urma atacului ar fi fost ucişi „doi generali care participau la o reuniune, până la 50 de ofiţeri şi până la 20 de mercenari străini şi consilieri militari”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...