G4Media.ro

Un elev de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, singurul român premiat…

sursa foto: News.ro

Un elev de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, singurul român premiat la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată/ Ștefan Dediu s-a clasat pe locul al doilea

Un elev de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir” este singurul român premiat la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2022. El s-a clasat pe locul al doilea.

”Elev caporal Ştefan-Alexandru Dediu, din clasa a X-a B, de la Colegiul Naţional Militar ”Dimitrie Cantemir”, a obţinut un rezultat excepţional la faza internaţională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet 2022, secţiunea calculatoare, unde s-a clasat pe locul al II-lea”, a transmis, duminică, Ministerul Apărării, într-un comunicat de presă.

”A fost o întrecere cu ceilalţi elevi pasionaţi de acest domeniu, dar mai ales o întrecere cu mine însumi”, a declarat Ştefan, după obţinerea acestei performanţe.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, Ştefan a avut un parcurs fără cusur la această ediţie a Olimpiadei, unde s-a clasat pe locul I la faza locală, în primii 11 la faza judeţeană şi pe locul I la faza naţională, clasele IX-X.

”În urma celui mai mare punctaj obţinut la faza naţională, punctaj peste media punctajelor tuturor participanţilor la secţiunea la care a participat, tânărul s-a calificat la etapa internaţională, în lotul României, format din 6 elevi. Ştefan se află, astăzi, printre cei mai buni liceeni în acest domeniu al informaticii aplicate. S-a clasat pe locul al II-lea, fiind singurul român de pe podium, dar şi singurul elev militar premiat în această etapă a competiţiei de anvergură, în acest an şcolar”, a mai transmis Ministerul Apărării

”Ştefan este genul de persoană care „tace şi face”. Nu îi place să iasă prea mult în evidenţă, dar atunci când îşi doreşte să facă ceva, se dedică şi îşi canalizează toată energia şi pasiunea către acel ceva. Îi place să participe la diverse concursuri, nu neapărat pentru succes şi afirmare, ci mai degrabă pentru a-şi testa cunoştinţele acumulate, pentru a şi le desăvârşi. Felicitări, Ştefan pentru ceea ce eşti şi pentru rezultatele deosebite obţinute în această competiţie!”, a transmis profesorul Nicoleta Dichei.

Etapa internaţională a Competiţiei AcadNet s-a desfăşurat la Universitatea Politehnică Bucureşti

sursa: News.ro, sursa foto: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. 👏🏻👏🏻👏🏻

  2. si cu ce ne ajuta pe noi ca tara? Doar pt laudarosenie
    Asta pleaca in tarile civilizate si noi ramnem tot cu scolile din fundul curtii si cu tampeanu si sindicatele PSD-iste

    • In afara de vaicareala, altceva mai stii?

    • eu n-am vazut in alte tari unde am locuit atat laudarosenie cu copii care iau premii la olimpiada.
      doar in romania, e propaganda patriotica de mangaiat orgoliile unui popor mic

    • intre timp mai era putin si ajungeau rusii la izmail….adica vis a vis de tulcea…..deocamdata vad ca s-au multumit sa blocheze marea neagra porturile si sa le darame ucrainienilor podul peste nistru

  3. Avem copii inteligenti, insa fara sprijinul materila al parintilor sunt pierduti. Societatea romanesaca nu v-a depune eforturi ca sa-i descopere…Sunt ca sportivii care au fost descoperiti prin incurajarea sportului…fiecare scoala avea o echipa de handbal, fotbal…fiecare fabrica de asemenea…cluburi, cercuri…Azi, o barat in domeniul identificare excelenta…cu spiru garet, ecologica, etc atunci parlamentar si ministru si chiar doftor in domenii.

    • Campeanu da Franta exemplu doar cand ii convine(de obicei numai lucrurile rele), dar n-ar prelua modelul lor de incurajare a sportului scolar. Piscine si in rural, terenuri de sport. La noi curtea scolii e inchisa.

  4. Un lucru pe care autorul a uitat sa zicem….au participat doua tari, romania si bulgaria
    https://acadnet.ro/ro/concurs/rezultate

    • Hahaha! Bună observație. Cum ar fi fost să participe doar România și să iasă pe locul doi?

    • Daca tot vrei adevăruri, afla ca la olimpiada nationala de matematica, anul acesta s-a dat medalie de argint si de bronz pana la elevii care au luat doar 5 puncte din 30 posibile.
      Premiile si mențiunile s-au dat la punctaje mari sau foarte mari.
      Atunci care este rostul acestor medalii date pentru punctaje foarte mici?
      In mod logic, medalie de bronz inseamna premiul 3,medalia de argint inseamna premiul 2,nu cum ciudat s-a procedat.
      Dar elevul de la liceul militar a luat locul al doilea, adica punctajul al doilea. Si daca ar fi fost singurul participant, daca lua punctaj foarte bun, era merituos. Bravo lui si profesorilor lui!

  5. Ce Olimpiadă Internationala e asta cu 2 țări, fiecare cu nspe echipe? România și Bulgaria, iar Bulgaria a câștigat ambele secțiuni.:)))) E un concurs regional transformat de Traseistul de la Educatie in Olimpiadă.
    Epoleții stiu să dea comunicate de zici că au câștigat cine stie ce medalii internaționale.
    In plus, mai sunt încă câțiva elevi români în primii 10 din 20-25 :), la ambele secțiuni.
    Poate faceti un articol cu adevaratii olimpici internationali ai României, cu medalii adevarate in concursuri cu zeci bune de alte tari intrați în ultimii 3 ani în MIT/Caltech si Ivy League.
    As vrea să stiu parerea elevului militar despre plagiatul doctoratului.

    • Poate ne spui de ce primarerul u.ser.ului din Alba-Iulia a accepat statuia lui Gabor si a invitat-o si pe Kata.lin sa ne spuna de statutul maghiarilor „de pretutideni”?

    • @A REVEDERCI: dacă te preocupă subiectul, intreaba-l singurel, faci petiții, te duci peste el la Primărie, il opresti pe stradă, găsești tu singur un răspuns.
      Aici altul era subiectul: cum se laudă epoleții pentru un concurs la care au participat 2(doua) țări, ei iesind pe locul 2, concurs botezat „olimpiadă internationala”.”):))))
      Iar eu am întrebat de ce nu cerceteaza „jurnalistii” ce fac adevărații olimpici internationali ai României măcar din ultimii 3 ani. Cunosc personal câțiva care sunt în proiecte adevărate de cercetare, cu burse speciale pentru ele, încă din primul an de facultate in Ivy League. Fizică de inalt nivel, chimie avansata, biologie de mare finete. La Harvard, Princeton, Columbia si Yale.

    • Modalitatea de abordare a fost, in opinia mea, usor diversionista.Trebuie sa intelegem ca in liceele militare acced copii care nu au o conditie foarte buna din pdv material, dar care isi doresc sa realizeze ceva in viata-sunt ambitiosi. Nu contest alte forme de materializare a rezultatelor „olimpicilor”, insa mediul din care provin acesti copii dotati este unul sensibil-se spune in viata, in liberalismul autentic a lui Tutea-„a pornit de jos” exact cu liberalismul a realizat Statul Modern Roman.

    • @A REVEDERCI: lasă lacrimogenele, niciunul dintre cei despre care iti vorbeam nu vin din familii superbogate. E o fata din generatiile mai vechi de olimpici, Mădălina Persu, care făcea naveta de la sat la oraș până au descoperit-o turcii de la Ichb. Nimeni habar nu are de ea, deși a fost medaliată international de 3 ori, inclusiv aur, la Internationala de matematică și acum tocmai a terminat doctoratul(adevarat si neplagiat) la MIT, după ce-a trecut in undergraduate prin Harvard si graduate la MIT.
      In generațiile astea din ultimii 3 ani cei mai mulți vin din familii obisnuite: nu-ti explici cum a ajuns dintr-un cartier obișnuit din Romanika, țara bananiera a UE, la Harvard sau Princeton sau Columbia.
      Iti spun si ce mă deranjează: laudele exagerate pentru un eveniment supraestimat, ambalat in sclipici să îți ia ochii, laude livrate fix din zona unor pensionari speciali si plagiatori, practic cei care blochează, prin acțiunile lor reale, întoarcerea tinerilor acasa.

  6. Comisie
    Comisia Națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată – AcadNet

    Președinte – Nicolae Țăpuș – Prof. Dr. Ing. Universitatea Politehnică București

    Președinte executiv – Ștefania Penea – inspector școlar pentru Informatica și TIC, ISMB

    Vicepreședinte – Daniel Rosner, Conferențiar. Dr. Universitatea Politehnica din București

    Vicepreședinte – Emil Onea, Colegiul Național „Unirea” Focșani

    Secțiunea Calculatoare- Vicepreședinte

    Răzvan Deaconescu – Conferențiar. Dr. Universitatea Politehnica din București

    Secțiunea Rețele- Vicepreședinte

    Mihai-Daniel Chiroiu – Conferențiar. Dr. Universitatea Politehnica din București

    Secțiunea Interoperabilitate Software – Vicepreședinte

    Traian Rebedea – Conferențiar. Dr. Universitatea Politehnica din București

    Secțiunea tehnică și secretariat- Vicepreședinte

    Ovidiu Domșa – Lector. Dr, Universitatea “1 Decembrie”, Alba-Iulia

    Secțiunea Calculatoare

    Alexandru Radovici – Ș.L. Dr.. Universitatea Politehnica din București

    Flavia Oprea – As. Drd. Universitatea Politehnica din București

    Dorin Geman

    Diana Duțică

    Dincă Alexandra

    Pavel Vlad Mateescu

    Mihnea Andrei Blotiu

    Secțiunea Rețele

    Emilian Rădoi – S.L. Dr. Universitatea Politehnica din București

    Manea Tudor

    Cristiana Trifu

    Eduard Dumistracel

    Roxana Popa

    Alexandra Cornea

    Cosmin Duță

    Marius Florinel

    Rares Butilcă

    Tudor Mărculescu

    Mihai Daniel Soare

    Alexia Baluță

    Secțiunea Interoperabilitate Software

    Ștefan-Dan Ciocîrlan – As. Drd. Universitatea Politehnica din București

    Luca Istrate

    Alexandru Căciulescu

    Marius Pricop

    Matei Dănuț

    Matei Barbu

    Radu Nichita

    Pricop Marius Razvan

    Comisia tehnică și secretariat

    Resul Ebru – Ing. Universitatea Politehnica din București

    Ispăsescu Smaranda – Liceul Teoretic Bulgar “Hristo Botev”

    Fănel Ghită – Ing. Universitatea Politehnica din București

    • Adică un singur bulgar in toată comisia plus un reprezentant al Liceului Bulgar(liceu foarte slab) și Bulgaria a rupt tot. :))))))
      Dacă Traseistul Cimpeanu dă burse de aceeasi valoare ca pentru olimpiadele internationale cu zeci sau chiar peste o sută de tari, nasol moment. Orice concurs românesc poate fi adus la rangul de olimpiada internațională de către plagiatorii români: invita încă o țară și gata olimpiada internațională.:))))

  7. Acadnet e un concurs inventat de upb. Nu vreau sa iau din meritele elevilor, am multi prieteni care au fost la concursul asta si sunt programatori foarte capabili, dar nu e olimpiada si asta spun si ei. Asta pe langa tot ce a zis lumea mai sus, ca doar 2 tari au participat.

    Si inca o chestie, daca ai primul punctaj e clar peste media celorlalti participanti… au scris astia de la armata ca sa umple randurile. Crrdeam ca in armata sunt oameni directi, dar se pare ca infloresc si ei textul ca niste liceeni la bac.

  8. Dacă ai citit articolul elevul studiază la un colegiu militar, deci rămâne în tară