G4Media.ro

Un danez a fost condamnat la închisoare după ce a ameninţat doi…

sursa foto: Pixabay

Un danez a fost condamnat la închisoare după ce a ameninţat doi poliţişti, tuşind şi strigând că are ‘corona’

Un danez a fost condamnat la patru luni de închisoare după ce a ameninţat doi poliţişti tuşind şi strigând „corona, corona”, potrivit deciziei pronunţate joi de instanţa supremă a Danemarcei şi citată de DPA şi France Presse.

Acţiunile bărbatului sunt comparabile cu „o ameninţare criminală de violenţă”, a declarat Curtea Supremă.

Incidentul a avut loc în martie în oraşul danez Aarhus (vest) când o maşina de patrulare a oprit un automobil în care bărbatul era pasager, în timpul primei semi-carantine în ţară.

Bărbatul, în jur de vreo 20 de ani, a depus mărturie că era beat, dar că nu era infectat cu coronavirus. Tânărul a explicat că era în stare de ebrietate când a tuşit şi a strigat „corona” după ce tocmai îşi sărbătorise ziua de naştere.

El se afla la aproximativ jumătate de metru de poliţişti când a tuşit în faţa unuia dintre ei şi spre partea superioară a corpului celuilalt, potrivit comunicatului instanţei.

Bărbatul a fost achitat de tribunalul districtual din Aarhus pentru tuse, dar a primit o pedeapsă de o lună pentru că a fugit dintr-o maşină de patrulare care îl ducea la o secţie de poliţie. El s-a predat câteva zile mai târziu.

La apel, el a primit o pedeapsă de trei luni de închisoare pronunţată de Înalta Curte a Danemarcei de Vest.

Apoi, atât inculpatul, cât şi acuzarea au făcut recurs la Curtea Supremă – inculpatul cerând achitarea, în timp ce acuzarea o sentinţă mai lungă.

Sursa: Agerpres

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...