G4Media.ro

Un român căutat în Danemarca pentru proxenetism, viol și trafic de persoane,…

sursa foto: Pexels

Un român căutat în Danemarca pentru proxenetism, viol și trafic de persoane, a fost prins în Franța la un control de rutină

Un român în vârstă de 36 de ani, căutat în Danemarca cu privire la trafic de persoane, proxenetism, viol şi violenţe, arestat în Franţa la jumătea lui decembrie, ar putea fi predat autorităţilor daneze în zilele următoare, anunță procurorii francezi, citați de AFP, transmite News.ro.

Bărbatul a fost arestat la 13 decembrie, pe un drum cu taxă la Négresse, la Biarritz, la un simplu control de rutină, după ce a trecut frontiera dintre Spania şi Franţa.

Vizat de un mandat de arestare european, emis la 5 noiembrie de către justiţia daneză, el a fost plasat în detenţie.

Tânărul a compărut marţi în Camera de instrucţie a Curţii de Apel din Pau, în vederea predării sale iminente către Danemarca, ”căreia nu i s-a opus”, precizează Parchetul General.

O hotărâre urmează să fie pronunţată la 23 decembrie, când începe să curgă un termen de zece zile de predare a celui vizat de ţara care a emis mandatul european de arestare.

Bărbatul, aparent instalat în Spania, era căutat de către poliţia daneză cu privire la fapte de trafic de persoane, comise în perioada ianuarie-noiembrie 2022, iar în acest stadiu al anchetei cinci prostituate românce identificate drept victime, potrivit parchetului, care confirmă astfel o informaţie dezvăluită de cotidianul regional francez Sud Ouest.

Românul este suspectat de transportarea unor femei din România la Copenhaga cu scopul de a le exploata sexual şi de încasarea a jumătate din sumele pe care le cere la trecerea acestora.

El este acuzat de proxenetism, violenţe şi violarea unei femei. Tânărul este acuzat totodată de ”vătămarea corporală” a altei lucrătoare sexuale.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...