G4Media.ro

Un bărbat din Buzău, rănit grav după ce a fost atacat de…

Sursa foto: Pixabay

Un bărbat din Buzău, rănit grav după ce a fost atacat de urs/ Prefectul județului: În ultima lună am semnalat în repetate rânduri şi pe toate căile posibile gravitatea acestui fenomen (…) Ministerul a refuzat două solicitări de extragere prin vânătoare

Un bărbat din comuna Gura Teghii, judeţul Buzău, a ajuns cu răni grave la spital după ce a fost atacat de un urs în noaptea de sâmbătă spre duminică, transmite News.ro.

Potrivit prefectului judeţului Buzău, Daniel Ţiclea, în jurul orei 2.30, pe o uliţă din satul Nemertea, comuna Gura Teghii, un bărbat de 55 de ani a fost atacat de un urs.

Bărbatul, care avea leziuni complexe la femurul stâng, fractură de femur drept şi diverse plăgi muşcate pe membrele superioare a fost transportat în cursul nopţii la spitalul din Braşov.

Prefectul judeţului Buzău afirmă că a semnalat de mai multe ori astfel de situaţii, solicitând aprobare pentru împuşcarea animalelor agresive.

„În ultima lună am semnalat în repetate rânduri şi pe toate căile posibile gravitatea acestui fenomen. Dacă de la ministerul Mediului nu ni se aprobă extragere prin împuşcare de exemplare dominante, aceste atacuri vor continua şi vor deveni tot mai periculoase pentru oameni. Din păcate, în luna august solicitarea AJVPS Buzău de extragere prin vânătoare pentru două exemplare de urs din zona Nehoiu a fost refuzată de către minister, care ne recomandă să acţionăm pe Legea 81, de parcă ursul ar aştepta să vină comisia la el”, a declarat prefectul judeţului Buzău Daniel Ţiclea.

OUG 81/2021 privind aprobarea metodelor de intervenţie imediată pentru prevenirea şi combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor şi bunurilor acestora, în intravilanul localităţilor prevede, printre altele, că ”intervenţia imediată asupra exemplarelor de urs aflate în intravilanul localităţilor se efectuează gradual, prin analizarea la faţa locului de către echipa de intervenţie a nivelului de risc stabilit potrivit Procedurii privind modul de acţiune a instituţiilor responsabile în gestionarea intervenţiilor în cazul incidentelor generate de specia Ursus arctos (urs brun)”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sa predea fondurile de vanatoare asociatiilor din covasna-harghita si se rezolva….

  2. Stire de doi bani. Dincolo de drama personala, care nu trebuie subapreciata, niciodata, dar absolut niciodata, nu se spun motivele acestor incidente. Ursii nu ataca oamenii fara un motiv, nu sunt pradatori pentru om samd. Care este motivul acetui incident?

    • Ursul atacă inclusiv lupi. Nu că să îi mănânce ci ca să alunge concurența de pe spațiul de unde se hrănește

    • Urșii trebuie eliminați pentru simplul motiv că pot ataca oamenii, indiferent dacă o fac cu, sau fără motiv. Urșii reprezintă un pericol