G4Media.ro

Un avion de luptă iranian s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială /  Aparatul…

Sursa foto: Twiteer

Un avion de luptă iranian s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială /  Aparatul a lovit peretele unei şcoli / Trei morți: doi militari și un civil

Un avion de luptă al armatei iraniene s-a prăbuşit luni într-un cartier rezidenţial din Tabriz, în nord-vestul ţării, accidentul soldându-se cu trei morţi, dintre care doi sunt membri ai echipajului, a relatat televiziunea de stat iraniană, citată de Agerpres, care a preluat AFP şi Reuters.

Un avion de antrenament F-5 s-a prăbuşit în jurul orei locale 09:00 (05:30 GMT) în Monajam, un cartier din centrul oraşului Tabriz, a anunţat la rândul său directorul Centrului pentru gestionarea crizelor din provincia Azerbaidjanul de Est, Mohammad-Bagher Honarvar, pe site-ul televiziunii de stat.

Şeful Semilunii roşii din Tabriz a precizat că aparatul a lovit peretele unei şcoli, în urma impactului cei doi membri ai echipajului au decedat, precum şi un locuitor din zonă.

Reuters relata anterior că şcoala era închisă în momentul accidentului, la fel şi sala de sport. A treia persoană care şi-a pierdut viaţa este un pieton.

Şeful Centrului pentru gestionarea crizelor din provincia Azerbaidjanul de Est a indicat că ” şcoala este închisă din cauza pandemiei de COVID-19″.

Accidentul face obiectul unei anchete, a indicat televiziunea de stat.

Agenţia oficială Irna a publicat o scurtă înregistrare video care arată pompieri stingând focul la locul prăbuşirii aparatului.

Forţele aeriene ale Iranului sunt echipate în principal cu avioane de luptă ruseşti MiG şi Suhoi datând din perioada sovietică, câteva aparate chineze, precum şi avioane F-4 şi F-5 americane pe care Teheranul le cumpărase înaintea revoluţiei islamice din 1979.

În ultimii ani, Iranul a fabricat avioane de luptă Azarakhsh, o versiune autohtonă a F-5.

Sursa foto: Twiteer

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...