G4Media.ro

Repartizarea copiilor în clasele pregătitoare – în ordine alfabetică sau prin tragere…

Iulian Cristache / Foto: Facebook.com

Repartizarea copiilor în clasele pregătitoare – în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți – va fi stabilită de fiecare Inspectorat Școlar Județean, nu de școli, anunță Iulian Cristache, Federația Națională a Părinților

Procedura exactă de repartizare a copiilor în clasele pregătitoare – în ordine alfabetică sau prin tragere la sorți în ședință publică – va fi stabilită de fiecare Inspectorat Școlar Județean, nu de școli așa cum cu prevedea inițial metodologia de înscriere în clasa pregătitoare 2020, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Federației Naționale a Părinților, Iulian Cristache. Decizia a fost luată în această dimineață, la Ministerul Educației, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social.

În cadrul acestei comisii, Ministerul a discutat cu sindicatele, cu reprezentanții elevilor și ai părinților metodologiile de înscriere în învățământul primar și de organizare a Evaluării Naționale și a Bacalaureatului.

Potrivit surselor Edupedu.ro, sindicatele au susținut în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei de Dialog Social ca procedura exactă de repartizare a elevilor în clasele pregătitoare să fie stabilită de fiecare școală în parte, în timp ce Federația Națională a Părinților, asociațiile de elevi și Ministerul Educației au impus deciderea regulilor la nivel județean.

 

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. O alta escrocherie…

    • Foarte buna decizia. Scolile sunt controlate de profesorii de acolo. Parintii stiu asta. In Romania trebuie mai multa centralizare nu descentralizare, cel putin in anumite domenii. Iar sistemul eductional e unul dintre ele. Nu as lasa la latitudinea profesorilor si a directorului de scoala repartizarea elevilor.

  2. Daca repartizarea o sa fie facuta in ordine alfabetica, nu exista riscul ca cei cu nume de la capatul alfabetului sa nu mai fie reprartizati la scolile arondate, in cazul in care nu exista destule locuri?

    • Nu, pentru ca esti obligat sa-i inscrii pe toti care au domiciliu sau mutatie. Problema cu aglomerarea nu e rezolvata . Pentru asta trebuie ca cineva sa aiba curajul sa ia taurul de coarne si sa limiteze inscrierile celor cu mutatie. Prioritatea o au cei cu domiciliu si apoi cei cu mutatie atata timp cat se acopera numarul de locuri din scoala si nu se creeaza supra-aglomerare.

  3. Eheiii…acum sa vedeti val de transferuri ( in primii ani de scoala) de la o clasa la alta sau de la o scoala la alta! 🙂