G4Media.ro

Ministerul “se pare că va accepta ca proba de limba română să…

Foto: Pexels.com

Ministerul “se pare că va accepta ca proba de limba română să fie de sine stătătoare” la Bacalaureat, dar pe partea de admitere la Colegii “ei încă se țin tari” – reprezentantul Federației părinților, după consultările pe proiectul de lege a învățământului preuniversitar

Reprezentanții Ministerului Educației “încă se țin tari” în ceea ce privește propunerile referitoare la examenul de admitere în clasa a IX-a, la colegiile naționale, conform proiectului de Lege a învățământului universitar, a spus pentru Edupedu.ro Iulian Cristache, președintele Federației părinților, după discuțiile avute miercuri pe tema amendamentelor la lege propuse de organizație. El a precizat că, pe de altă parte, în cazul bacalaureatului “se pare că vor accepta ca proba de limba română să fie de sine stătătoare”.

Potrivit lui Iulian Cristache, discuțiile au vizat o serie de amendamente-cheie, având în vedere că totalul era prea mare pentru timpul restrâns. “Am intrat direct pe admitere, bacalaureat, consiliile de administrație – pentru că acolo societatea civilă pierdea majoritatea, nu mai avea 51%, avea 49% (…) Ne interesa în primul rând mandatul de reprezentare primit prin sondajul pe care l-am făcut: admiterea și bacalaureatul.”.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Toată legea este proastă, promovează corupția și non valoarea! Trebuie abandonată!

  • Toata legea e proasta.
   Matematica vor sa o scoata de la bac pentru ca tinerii sa nu mai poata urma facultăți tehnice. Romania nu trebuie sa mai aiba specialiști. Toti trebuie sa mearga la sparanghel.
   Deja in facultățile tehnice, studentii abandonează pe capete,ca nu pot intelege materia ca nu au bazele matematicii din gimnaziu si liceu.
   Asta se vrea.

 2. Terchea-berchea, pe rit Academic.

 3. Daca ma intrebati, la Limba Romana ar trebui date doar morfologie si sintaxa.

  Le inveti pana-n 14 ani si pe urma le uiti deplin. + ca te ajuta sa gandesti dupa ce se maturizeaza deplin creierul, 12 ani mai tarziu, presupunand c-ai invatat si-o logica, o programare functionala, si te-ai certat cu juma’ de oras.

 4. (de bine ce gandesc, evident)

 5. Au ajuns părinții să apere limba romana, căci pe vestiții politicieni nu-i mai încape Romania, ar fi in stare să renunțe și la limba oficiala daca le-ar intra niscaiva bani in buzunare pe chestia asta !
  Daca nu va place Romania și limba ei, mutati-va in America sau pe-aiurea, ce mai căutați aici ?

 6. STATUL TREBUIE CONVINS DE IMPORTANȚA LIMBII ROMÂNE. IAR VOI VEȚI VOTA PSDNL 55% DIN NOU! Incredibil. Pur și simplu incredibil.

 7. Prin examenele la Colegii, cu subiecte și reguli făcute de ele se promovează în continuare mafia deja existenta la nivelul admiterilor de clasa a V-a, a meditațiilor făcute cu bani grei ani de zile cu profesorii acestor Colegii. Cei care totodată elaborează subiectele și corectează testele ulterior. Toți profesorii sunt mana in mana se recomanda copiilor pentru meditații unii altora. Elevii care refuza sa urmeze aceste meditații nu au nici o șansă la aceste examene, indiferent cat de buni sunt.
  Toate acestea le spun din păcate, din proprie experiență. Cu copil recent picat la examen de Colegiu, premiat la etapa națională Gazeta Matematică, fara meditații, cu lucrare la matematica conform baremului de nota 10 (văzută după insistente și doar după contestații și afișarea rezultatelor finale), notată de ei cu 8 și fara nici o explicație plauzibilă din partea directorului Colegiului și a Inspectoratului.
  Ar trebui sa fie cercetați acești profesori ( care fac meditații și cu 15 copii odată, bineînțeles bani nedeclarați), la fel cercetate practicile lor. Ar trebui schimbate regulile de examinare și admitere in clasa a Va la aceste Colegii și nici măcar nu ar trebui sa se pună problema de admitere separată pentru clasa a 9-a.