G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Bilanț în scădere: 214 noi cazuri de coronavirus depistate în…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Usor usor invingem virusul, autoritatile fac o treaba excelenta.

  2. Titlu corect in stil G4media ar trebui sa fie „Epidemia franeaza brusc de la 6% rata de infectare la doar 2,4%”

  3. @G4Media

    Un lucru mai putin stiut cred de presa este ca acum se fac multe mai multe teste platite fata de acum o luna dar care nu apar in statisticile de mai sus. Stiu multe firme mari care atunci cand au un caz de coronavirus testeaza pe banii lor o buna parte din anagajati. Chiar daca angajatii respectivi nu au intrat in contact cu persoana respectiva, firma prefera sa se asigure ca nu are probleme si sa stopeze focarul de infectie inainte ca sa ajunga sa ii fie afectata activitatea. Un teste nu este foarte scump, de regula sub 200 RON daca se negociaza pentru mai multi angajati, dar te salveaza de multe dureri de cap.

    Ideea este ca daca la aceste teste private iese cineva pozitiv, el/ea apare in statistica de persoane cu COVID, dar testele private facute nu apar.

    • Ești absolut sigur că testele făcute în privat care ies pozitive nu apar în statistica oficială? Nu de alta, dar ar fi o prostie.
      Întreb sincer.

    • Scuze, ignoră întrebarea, nu citisem tot.

  4. deci dupa logica de ieri accelereaza!

  5. Prima veste bună de nu mai știu când. Personal mă așteptam la altceva. Încă nu e cazul unei bucurii majore (poate fi o simplă întâmplare, vorba veche zice „cu o floare nu se face primăvară”), dar e o chestie foarte pozitivă. Doamne-ajută!

  6. bun, deci deocamdata situatia e stabila. partea proasta este cresterea cazurilor grave:
    14.06 ->165 cazuri grave din 4870 cazuri active (3.39%)
    23.06 ->200 cazuri grave din 5779 cazuri active (3.46%)
    dar proportia cazurilor grave din cele active se mentine relativ constanta (speram tutusi ca acest procent sa scada insa pana acum nu se intampla din pacate, probabil ca se va intampla atunci cand va exista o raspandire mult mai vasta a virusului)
    deci …. planuri de vacanta 🙂

    • Cresterea de saptamina trecuta nu putea ramine fara urmari in zona ATI.

    • @bug: de ce te așteptai să scadă procentul de cazuri grave?
      După mintea mea, aș zice că în România se va menține constant pe la 4%. La noi nu pare că a fost o răspândire absolut masivă în populația de persoane în vârstă, ca în cazul Suediei, ca să ai un procentaj mai mare, iar bătrânii noștri, deși „vezi mulți” pe stradă, nu sunt chiar activi de fapt și nici nu trăiesc în foarte multe comunități numeroase, că nu prea ai multe instituții de genul „home for the elderly”.
      Pe de altă parte nici nu văd vreun motiv să scadă, pentru că la noi persoanele în vârstă au o sănătate mult mai șubredă decât prin alte părți (HTA, diabet, insuficiențe cardiace sau pulmonare ținute sub control). Așa că o persoană în vârstă e mai probabil să aibă o formă foarte gravă sau să decedeze, din cauza condițiilor pre-existente.
      La tine care a fost gândirea? Poate am greșit eu punctul de vedere.

    • @Stratosfericu’ pe scurt – formele mai usoare, cu localizare in segmentul respirator superior, au sanse mai mari sa treaca nedepistate si deci sa se raspandeasca mai mult. formele mai grave, cu localizare in sistemul respirator inferior si nu numai, sunt depistate mai usor si deci izolate mai repede asa ca au sanse mai mici de raspandire. norocul si in acelasi timp blestemul cu sars-cov-2 e ca, spre deosebire de sars, foloseste si protease localizate in segmentul respirator superior si deci se poate multiplica masiv acolo, dand astfel posibilitatea sistemului imunitar sa intervina rapid inainte ca virusul sa infecteze masiv plamanii. asta e partea buna. partea proasta e ca multiplicarea masiva in segmentul respirator superior il face mult mai usor transmisibil comparativ cu sars.
      acum, cat de repede creste numarul cazurilor usoare din nr total de cazuri e un proces statistic si depinde si de alti factori, cum ar fi cei enumerati de tine si de cat de repede sunt izolate cazurile grave. si deoacamdata avem o raspandire destul de mica asa ca mai dureaza pana o sa vedem (sper) acest fenomen.

  7. @bug – ok, priceput ideea. Merci!