G4Media.ro

UE și Marea Britanie au decis să continue negocierile pentru acordul post-Brexit.…

UE și Marea Britanie au decis să continue negocierile pentru acordul post-Brexit. Un „no deal” ar avea consecinţe economice grave

Negocierile asupra unui acord post-Brexit vor continua, au anunţat duminică, într-un comunicat comun, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi premierul britanic Boris Johnson, informează AFP, dpa şi Reuters.

„Credem că este responsabil în acest stadiu să mergem mai departe”, subliniază cei doi în comunicat în urma discuţiei telefonice avute duminică, în condiţiile în care un „no deal” ar avea consecinţe economice grave.

Regatul Unit se află într-o perioadă de tranziţie până la 31 decembrie 2020, timp în care va continua să aplice regulile europene. Bruxellesul şi Londra profită de acest lucru pentru a negocia un acord privind viitoarea lor relaţie, în special legătura comercială, cu speranţa că ar putea intra în vigoare la 1 ianuarie 2021.

În cazul absenţei unui asemenea acord pentru a proteja circa 1 miliard de euro anual proveniţi din tarife şi cote, atunci companiile din Regatul Unit şi UE vor avea de suferit şi viitoarea relaţie comercială UE-Londra va trebui să fie guvernată doar de regulile Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Consecinţele negative s-ar resimţi şi asupra pieţelor financiare şi ar provoca haos în lanţurile comerciale deja afectate de costul economic al pandemiei de COVID-19.

De partea sa, Uniunea Europeană doreşte ca Regatul Unit să rămână legat de forţa de muncă a blocului comunitar, de standardele sociale şi de mediu, ca şi de regulile privind ajutorul de stat.

Sursa: Agerpres

Citește și: Post-Brexit: „Deal” sau „no deal”, o nouă zi decisivă pentru negocieri

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Pfiu! UE e salvata! 😀😀

  2. Brexit = Dovada clara de pr*stie in stare pura. Zero Istorie/Totala bataie de joc. Merita rasi de pe Terra. Prea pr*sti. ( Postati doua articole pe aceeasi tema, ca pr*stii).

  3. Se mai face inca un Referendum(Public): Cine voteaza pt. Brexit nu mai are ce cauta in Europa. 🙂 Seems So F*cking Fair. Ca sa intealeaga si ultimul neandertal Ideea.