G4Media.ro

UE aprobă un nou pachet de ajutor militar de 500 de milioane…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

UE aprobă un nou pachet de ajutor militar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina / Ungaria se împotrivește unor noi sancțiuni împotriva Rusiei

Miniștrii de externe ai Uniunii Europene reuniți luni la Bruxelles au aprobat un nou pachet de ajutor militar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina, au confirmat surse diplomatice pentru Agenția France-Presse și Reuters, citate de CNN.

La acest al șaptelea pachet de ajutor european se adaugă 45 de milioane de euro pentru „echipamente neletale” pentru misiunea de antrenament a militarilor ucraineni în cadrul Uniunii Europene, a declarat pentru Reuters un diplomat european.

Suma ridică la 3,6 miliarde de euro ajutorul financiar militar acordat Ucrainei, finanțat de Fondul european pentru pace (EPF), la care se adaugă finanțarea bilaterală din partea statelor membre, pe care nu toate o fac publică.

De asemenea, miniștrii UE urmau să discute luni despre utilizarea activelor rusești înghețate în Europa pentru a ajuta la reconstrucția Ucrainei, precum și despre un al zecelea set de sancțiuni împotriva Rusiei, care ar urma să intre în vigoare luna viitoare.

Ungaria, un critic înverșunat al sancțiunilor împotriva Moscovei, a aprobat un nou ajutor militar pentru Ucraina, dar și-a semnalat opoziția față de noi sancțiuni, mai ales dacă acestea ar urma să restricționeze cooperarea Budapestei cu Moscova în domeniul energiei nucleare, potrivit Reuters. „Toate deciziile care ar putea prelungi războiul sau ar putea duce la o potențială escaladare sunt împotriva intereselor noastre”, a declarat ministrul ungar de externe Péter Szijjarto.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Zi Ungaria si trage apa, in 2 ani o sa fie cea mai saraca tara din UE 👍Asta daca nu se trezeste poporul si ii matura pe cor uptii de la pitere👍

  2. Dacă din Fondul european pentru pace (EPF) finanțăm moa rtea oamenilor, din Fondul pentru război (EWF) plătim pentru îngroparea și extincția rasei umane? SLAVĂ PĂCII!