G4Media.ro

Turcia: O mamă și fetița ei de trei luni și jumătate, reunite…

Sursa foto: captură video

Turcia: O mamă și fetița ei de trei luni și jumătate, reunite la aproape două luni după cutremur/ Copila a fost scoasă dintre dărâmăturile unei clădiri la cinci zile după seism

O mamă a fost reunită cu fetița în sudul Turciei, după ce un test ADN a confirmat că este vorba despre fiica ei, la aproape două luni după ce un cutremur devastator a devastat regiunea, a anunțat Ministerul Turciei pentru Familie.

Copila în vârstă de trei luni și jumătate, pe nume Vetin, a fost scoasă dintre dărâmăturile unei clădiri din provincia Hatay la mai bine de cinci zile după cutremurul din 6 februarie, fără probleme de sănătate, se arată într-o declarație a ministerului, citată de Reuters.

Ministra a predat-o mamei sale, Yasemin Begdaș, la un spital din orașul Adana, la 54 de zile după dezastru.

„Reunirea unei mame și a copilului ei este una dintre cele mai prețioase sarcini din lume”, a declarat ministra Familiei și Serviciilor Sociale, Derya Yanik.

După ce inițial fusese îngrijită la un spital din Adana, fetița fusese luată cu avionul pentru a fi îngrijită de autoritățile din Ankara. Un test ADN a dezvăluit că Yasemin era mama ei, iar copila a fost transportată cu avionul înapoi la Adana, unde a avut loc reîntâlnirea la spitalul care o trata.

Peste 56.000 de persoane au fost ucise de cutremurul din 6 februarie și de cutremurele ulterioare, dintre care 50.000 în Turcia și restul în Siria.

Tatăl și cei doi frați ai bebelușului au murit în cutremur, se arată în comunicatul ministerului.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...