G4Media.ro

Tudorel Toader anunță că dă în judecată Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din…

Tudorel Toader anunță că dă în judecată Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași spunând că ”ocupă abuziv” spații ale Universității A.I. Cuza

Rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, Tudorel Toader, a anunţat pe pagina sa de socializare că instituţia pe care o conduce revendică de la Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iaşi (TUIAŞI) suprafeţele „ocupate abuziv din Palatul Universitar Iaşi”, transmite Agerpres.ro.

Scandalul dintre cele două universități este mai vechi, iar situația imobilului revendicat de ambele instituții a fost deja tranșată în Justiție. În anul 2001, UAIC a contestat în instanță actul prin care Politehnica a intabulat clădirea, dar a pierdut definitiv şi irevocabil procesul.

Tudorel Toader, fost ministru al Justiției, invocă de această dată actul fondator al clădirii, precizând că aceasta „a fost proiectată şi realizată în perioada 1893-1897, cu scopul de a servi UAIC, cea mai veche universitate modernă a României“.

„Astăzi, ziua de graţie, 11 noiembrie 2019: în baza Hotărârii unanime a Biroului Executiv al Consiliului de Administraţie, al Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi pornind de la faptul că, în precedent, Senatul UAIC a îngăduit rămânerea în ospeţie a Politehnicii, în spaţiile UAIC, până la finalizarea construcţiei sediilor proprii din zona Bucşinescu; pornind de la faptul că şi după finalizarea construcţiei sediilor proprii, Politehnica a continuat să ocupe în mod abuziv spaţiile UAIC; pornind şi de la împrejurarea că toate documentele atestă dreptul neîntrerupt de proprietate al UAIC, am depus, la tribunalul judeţean Iaşi, acţiunea în revendicare privind suprafaţa de 5891,34 mp arie construită, din Palatul Universitar Iaşi, şi teren în suprafaţă de 9636 metri pătraţi. Toate probele vor fi administrate în faţa instanţelor de judecată competente”, a scris rectorul Universităţii Alexandru Ioan Cuza pe pagina sa de socializare.

Rectorul Universităţii Tehnice Gheorghe Asachi, Dan Caşcaval, a refuzat să facă declaraţii pe acest subiect.

„Nu avem nimic de comentat, lăsăm instanţa să îşi facă treaba”, a spus rectorul Dan Caşcaval.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Slugarel intrase intr-un con de umbra si nu stie cum sa mai iasa ca paduchele in frunte.

  2. Sclavule, talharule, simteai ca esti nebagat in seama? Simti ca iti fuge rectoratul de sub picioare? Ramai fara voturi? Jeg ordinar ce esti, neg al istoriei, bubosule!

  3. Elitele juridice ale Iașiului ar trebui să îl marginalizeze pe acest oligofren care nu înțelege că sensul lui în viața publică nu mai există. E foarte trist că un marțafoi ca ăsta mai poate să fie băgat în seamă de cineva. Demisia slugarel și lasă-ne!

  4. E surprinzator ca acest individ odios mai este inca inca in post. A terfelit justitia in toate felurile cum i-au dictat sefii ciumei rosii. Rusine.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.