G4Media.ro

Trump, despre Kim Jong Un: Și-a ucis unchiul şi i-a plasat trupul…

Trump, despre Kim Jong Un: Și-a ucis unchiul şi i-a plasat trupul pe scările unei clădiri oficiale/ Capul i-a fost tăiat şi pus pe piept

Trupul decapitat al unchiului liderului nord-coreean Kim Jong Un a fost expus ca să fie văzut de înalţi responsabili ai regimului de la Phenian, susţine preşedintele american Donald Trump într-o nouă carte, informează vineri AFP, citată de Agerpres.

„El şi-a ucis unchiul şi i-a plasat trupul pe scările” unei clădiri oficiale, i-a spus Donald Trump jurnalistului de investigaţie Bob Woodward, a cărui nouă lucrare, intitulată „Furie” (Rage), urmează să fie publicată pe 15 septembrie.

„Capul i-a fost tăiat şi pus pe piept”, a continuat preşedintele american, potrivit unor fragmente din carte pe care AFP le-a putut consulta.

Jang Song-Thaek, unchiul prin alianţă al liderului nord-coreean, considerat la acea dată numărul doi al regimului, a fost executat în decembrie 2013, oficial pentru că „a trădat naţiunea”.

Coreea de Nord nu a precizat niciodată în ce fel a fost executat Jang Song-Thaek, mai multe versiuni, toate extrem de atroce şi adesea contradictorii, circulând în mass-media.

Versiunea preşedintelui american – care pare că a dorit să arate apropierea lui de liderul nord-coreean – este prima care face referire la o decapitare a unchiului prin alianţă al lui Kim Jong Un.

Kim „îmi spune tot. El mi-a spus tot”, susţine preşedintele american în această carte, care este o urmare a cărţii „Frică. Trump la Casa Albă”, publicată de Woodward în 2018.

Jurnalistul de investigaţie Bob Woodward a intrat în posesia a 25 de scrisori „niciodată făcute publice până acum”, pe care şi le-au scris cei doi lideri, potrivit casei editoriale americane Simon&Schuster.

În scrisorile lor, „Kim descrie legătura dintre cei doi lideri ca fiind demnă de ‘un film fantastic’, în timp ce liderii se lansează într-un menuet diplomatic extraordinar”, afirmă editorul pe pagina de pe Amazon consacrată cărţii.

Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit de trei ori, prima dată cu prilejul unui summit istoric în iunie 2018, la Singapore.

Cu toate acestea, negocierile asupra denuclearizării Coreei de Nord nu au progresat deloc şi sunt chiar într-un punct mort după eşecul celui de-al doilea summit, în februarie 2019, la Hanoi.

Bob Woodward este cunoscut pentru dezvăluirile sale asupra afacerii Watergate, care a dus la demisia preşedintelui Richard Nixon în 1974.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Daca ar face schimb de locuri in maxim doua saptamani s-ar comporta absolut la fel. Amandoi.

 2. Astia doi seamana oarecum …
  Oare Trump nu ii este si el unches lui Kim?
  Asa ca ar face bine sa isi pazeasca creasta.

 3. În schimb celălalt criminal, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, e băiat bun pentru că le face americanilor vânzări (sute) de miliarde de dolari.

 4. Ce minte bolnava trebuie sa ai sa poti spune ca cei doi se aseamana.

 5. Nu spun ca articolul este o fabulatie DAR va intreb de ce ati crede asa ceva fara nici cea mai mica dovada? Practic luati de bun ce spune Trump (mincinos dovedit) intr-o carte de memorii , adica beletristica, fara implicatii legale.

  Asta este ca si cum sursa voastra de informatii ar fi facebook sau instagram. Pe de alta parte asta nu inseamna ca trebuie sa fim paranoici si sa nu mai credem nimic. Fiti rationali, puneti intrebari si incercati sa priviti aceste lucruri si din alte perspective.