G4Media.ro

Trump a declarat stare de urgență la Washington. Forțele de ordine, suplimentate…

Trump a declarat stare de urgență la Washington. Forțele de ordine, suplimentate înaintea inaugurării președintelui Joe Biden

Președintele american, Donald Trump, a decretat stare de urgență în Washington DC și a ordonat suplimentarea forțelor guvernamentale în Districtul Columbia în vederea ceremoniilor de inaugurare a președintelui Joe Biden, a anunțat Casa Albă într-un comunicat. Capitala Statelor Unite se află în stare de urgență de pe 6 ianuarie, ziua asaltului susținătorilor lui Trump asupra Capitoliului, transmite Digi24.ro

Donald Trump a semnat luni un ordin care prevede suplimentarea forțelor federale în Districtul Columbia până pe 24 ianuarie, inaugurarea președintelui Biden urmând să aibă loc pe 20 ianuarie.

Actul semnat de Donald Trump autorizează Departamentul Securității Interne (DHS) și Agenția Federală pentru Situații de Urgență (FEMA) să coordoneze eforturile de înlăturare a efectelor dezastrelor, cu scopul de a ajuta populația și de a asigura asistența necesară stării de urgență.

Ordinul are la bază Legea Stafford, care prevede salvarea vieților și protejarea proprietății și a siguranței și sănătății publice, dar și reducerea sau preîntâmpinarea amenințărilor unei catastrofe în Districtul Columbia.

Mai precis, actul autorizează FEMA să identifice, să mobilizeze și să dispună de echipamentele și resursele necesare ameliorării impactului stării de urgență.

FBI a avertizat că susținătorii lui Trump pun la cale „proteste armate” la Capitoliul SUA și la toate celelalte capitolii din țară. Protestele ar urma să aibă loc zilele următoare, în perioada rămasă până la ziua în care președintele ales, Joe Biden, va fi învestit în funcție, transmite Business Insider.

Sursa: Digi24.ro

Citește și

Trei demonstrații violente sunt așteptate în Washington când Biden va depune jurământul, toate autoritățile sunt în alertă maximă

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Daca nu se mai trezeste Antifa sa dea cu sprayul, manifestatiile vor fi moderate.
    Doar Trump ar putea sa-i turbeze pe toti.

  2. Putea sa faca ceva de bun simt, adica sa recunoasca faptul ca mancat kkt, ca il recunoaste pe Biden si ca ii va pasa administratia personal la ceremonie, cum e normal. Asta ar fi fost modul responsabil de a detensiona situatia si a demobiliza dementii aia. Dar desigur, e vorba de Trump, si orgoliul e mai important decat binele unei natiuni.