G4Media.ro

Tribunalul București anulează dosarul firmelor din imperiul lui Sebastian Ghiță și restituie…

Sursa foto: Facebook / Sebastian Ghiță

Tribunalul București anulează dosarul firmelor din imperiul lui Sebastian Ghiță și restituie cazul la DNA / Decizia nu e definitivă

Judecătoarea de cameră preliminară de la Tribunalul București, Lavinia Cârciumaru, a anulat întreg probatoriul din dosarul firmelor din imperiul fostului deputat PSD Sebastian Ghiță, a decis restituirea cazului la DNA și a dispus ridicarea tuturor sechestrelor, potrivit deciziei instanței. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori la Curtea de Apel București.

”1. Admite excepţia nulităţii absolute cu privire la legalitatea efectuării actelor de urmărire penală, a administrării probelor şi a sesizării instanţei. Exclude toate probele administrate în faza urmăririi penale. Restituie cauza la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Direcția Națională Anticorupție, Secția de Combatere a Corupției, în vederea refacerii urmăririi penale.

2. Revocă măsurile asiguratorii instituite faţă de inculpaţii SC Expert One Research SRL, Merconsult Team SRL, Network One Distribution, Teamnet Internațional SA, S.C. IT Infocons Services S.R.L., S.C. Future Time Comunication Technologies SRL, S.C. Viewpedia Soft S.R.L., S.C. Sungard Systems S.R.L., Dimulescu Mariana Meri, Nedelcu Bogdan, Anastasescu Cristian prin Ordonanţa nr. 583/P/2014 din 03.05.2017 a DNA – Structura centrală şi prin Ordonanţa nr. 13/P/2019 din 02.10.2019 a DNA – Structura Centrală. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 7.02.2022”, este decizia Tribuanului București.

Instanța nu și-a motivat încă decizia. La termenele de anul trecut, a formulat adrese către DNA, SRI și ANAF. Judecătoarea a luat această decizie după ce a amânat pronunțarea de 8 ori.

În septembrie 2020, tot după 8 amânări, judecătoarea Cârciumaru a ridicat sechestrul asupra Asesoft Internațional și 2K Telecom și a redus valoarea sechestrului pentru alte firme din imperiul lui Sebastian Ghiță. Ea a ridicat atunci și sechestrul instituit pe bunurile lui Alex Ghiță, fratele fugarului Sebastian Ghiță. Detalii aici. 

Judecătoarea Lavinia Cârciumaru este cea care a anulat mai multe probe și a ținut 1 an și jumătate în cameră preliminară dosarul lui Elan Schwartzenberg, deși legea spune că această procedură durează 60 de zile. Dosarul de corupție al omului de afaceri româno-israelian s-a prescris între timp. Judecătoarea Cârciumaru a anulat și mandatul internațional de arestare emis pe numele lui Elan Schwartzenberg.

Context. În octombrie 2019, companiile IT Asesoft şi Teamnet Internaţional, fondate de fugarul Sebastian Ghiţă, fratele acestuia, Alex Ghiță, fostul cumnat Cristian Anastasescu, dar şi alţi interpuşi, au fost trimişi în judecată de DNA, pentru evaziune fiscală de 100 de milioane de lei.

Alături de Asesoft şi Teamnet, au mai fost trimise în judecată şi alte companii controlate de Sebi Ghiţă: „2K Telecom, Network One Distribution (fostă Asesoft Distribution), Expert One Research (fostă XOR IT Systems), Future Time Communication Technologies, Accessnet International, Sungard Systems, Infratel Net, Glar Construct, Viewpedia Soft, IT Infocons Services, Merconsult Team.

Cine sunt personajele trimise în judecată

Alex Ghiţă – fratele mai mic al fostului deputat administrează firma 2K Telecom, intrată în insolvenţă. În februarie 2015, procurorii DNA au făcut percheziţii la sediul acestei firme într-un dosar de fraudare a fondurilor europene legat de proiectul „Internet în şcoala ta” gestionat de Ministerul Educaţiei.

Cristian Anastasescu –  fostul cumnat al fostului deputat. A fost soţul surorii soţiei lui Ghiţă, Adina Cârstea (au divorțat în 2018). Anastasescu este administrator executiv şi director general la Asesoft Internaţional (intrată în insolvenţă), reprezentant al Asociaţiei Basket Club Asesoft.

Răzvan Ionuţ Chirilă – vărul soţiei ex-deputatului, Mădălina Ghiţă, fostă Cârstea. Fratele lui, Sorin Adrian Chirilă, a fost reprezentantul în România al Minasee Holding Limassol Cipru, compania off-shore care deţinea Asesoft Internaţional, administrator neexecutiv şi membru în CA al Asesoft Internaţional, membru fondator al Asociaţiei Basket Club Asesoft, acţionar la Radio Prahova şi Prahova TV.

Alina Daniela Iordăchescu – administrator Future Comunication Tehnologies (fostă Foto Tehnologies)

Gabriel Marian Anghel, zis Ceaţă – administrator Glar Construct, fratele avocatului Adrian Anghel, cel care a înregistrat firmele lui Sebi Ghiţă.

Radu Bogdan Nedelcu – administrator şi acţionar Teamnet Internaţional (intrată în insolvenţă), alături de Bogdan Padiu, Ovidiu Traşcu şi George Stan, toţi foşti colegi de liceu şi foşti angajaţi ai ex-deputatului PSD, Sebi Ghiţă. Acesta a finanţat cu 100 de mii de dolari start-up-ul companiei de software în 2001 şi avea 80 la suta din acţiuni. Ulterior, s-a retras din firma.

Mariana Meri Dimulescu – administrator Merconsult Team, director financiar Teamnet International

George Mihail Stan – preşedinte CA Teamnet International

Ovidiu Romulus Văleanu – administrator Infratel Net

Procurorii DNA acuză toate aceste 10 persoane fizice şi 13 persoane juridice de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

În perioada 2009-2013, cei 23 de inculpați s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin încheierea unor contracte de prestării servicii, ca operațiuni fictive, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţii mai multe facturi de avans „conform contract”, în scopul deducerii TVA-ului aferent acestora şi compensării TVA-ului datorat din alte relaţii comerciale. Ulterior, aceste facturi ar fi fost stornate ca urmare a rezilierii respectivelor contracte.

Prin acest mecanism ar fi fost creată aparenţa unor tranzacţii reale ce ar fi avut, însă, ca scop, posibilitatea obţinerii pentru unele societăți a unui drept de deducere şi amânare la plată, timp mai multe luni, a TVA, ca urmare a sustragerii de la plată obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Pentru aceasta s-ar fi încheiat mai multe contracte ce ar fi avut ca obiect operațiuni fictive, context în care ar fi fost emise mai multe facturi de avans, în temeiul cărora inculpații au dedus TVA (prin contrapunerea acestui TVA, celui colectat din relațiile comerciale reale)”, arăta DNA.

Oamenii lui Ghiţă şi companiile controlate de el au fost anchetaţi şi în 2015 de procurorii DNA Ploieşti, însă aceştia nu au reuşit să finalizeze dosarul. Cazul a fost preluat de DNA Central după ce au izbucnit scandalurile la DNA Ploieşti. Dosarul a fost trimis în judecată de procurorul DNA George Pată.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR.

sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

27 comentarii

 1. Oare de ce HAURistii sunt promovați la haznalele bandiților care au jefuit Romania ?
  Ati auzit vreodată potăile HAURiste sa latre la marii jefuitori ai tarii ?
  De ce potăile HAURiste nu-l ataca pe banditul asta care a furat sute de milioane de euroi ?

  • L-au atacat pe terchea-berchea Virgil 😂😂😂

  • Hai AUR hai ! Aici sa va auzim combătând !

  • E liniște la HAUR, nu au voie sa latre la șefii lor 😂😂😂

  • Stați liniștiti la locurile voastre, tovarăși! Se ocupa luluta de el după ce rezolva dosarul bulgarului care a dat mita 5000 de leva. Faptul ca nu s-a ocupat de el cât calarea porcul tăiat de Dragnea ca șefa DNA, a fost doar o diversiune.

  • Aici nu mai e haurul.
   E Justiția lui hAltă Întrebare.

 2. Doamne, ce articol demn de latrina. Oricum, cand stergeti comentariul, ganditi-va ca sunteti doar niste fanfaroni care se cred buni la toate, dar nu sunt buni la nimic. Daca camera preliminara inseamna anularea dosarului, atunci g4media e sputnik.

  • Nici nu încercam sa concuram cu voi, tovarăși, voi sunteți toți Doctori Docenți Savanți de Renume Mondial !
   Mai ales la furat și la mâncat c’at.

 3. „Vă dați seama că „judecătoarea” asta și-a asigurat viitorul din punct de vedere financiar, nu doar al ei, ci și al următoarelor trei generații al neamului Carciumaru !?

  • Pe 3 generatii avea de cand cu Elan, acum are pe 10. Si ce folos? Maine copilul ei este lovit cu masina de un bombardier fara carnet lasat doar in arest la domiciliu dupa un omor si toata lumea se va intreba cine e de vina

 4. Se vede ca au ajuns PSD-istii la putere. Toate dosarele de coruptie anulate. Mai rau ca pe vremea lui Iliescu

 5. Uite chestiile astea încearcă AUR sa le treacă sub tăcere făcând circ gratuit .

  • Dacă ai găsit de vină Aur-arilor pentru că o judecătoare coruptă a anulat niște probe, ai un scurtcirc.uit în c.reier.

 6. LA cab SE INNCHIDE DE TOT DACA AJUNGE.

 7. Noi vrem șefia NATO! Nu putem sa strunim câteva loaze interne și ne gândim la alianțe transatlantice!
  Ce or scrie în rapoartele lor însărcinații cu afaceri SUA? Este de ajuns sa i întrebe ciuca dacă vor și ce afaceri vor în România?

 8. in cloaca asta trebuie sa furi cat poti de mult !!! Militia este moarta, iar prostiii vegeteaza !!! Furt la maxim si ciocu’ mic, Mertzanu la usa !!!
  Viermii colcaie peste tot !!!

 9. Sper ca nu va indoiti de independenta justitiei! Sau?
  Cand era condamnat Dragnea, nu v-ati indoit deloc!!!

  • de cand l-au condamnat pe dragnea (si bine i-au facut, oricum a scapat ieftin, merita pe viata) s-au schimbat multe in rau in justitie (decizii CCR in principal), deci nu stiu cum poti sa judeci doar asa simplist. pe logica ta sper ca daca ne referim la 1900 esti de acord ca daca erai deja acuzat erai si 99% vinovat, da? ca asa era pe vremuri…
   ca tu asta spui.

 10. Hai să-l spălați si pe asta, ca si pe Elenus, Bica și alti cinstiți ai tarii,plecați prin pelerinaje sacre prin alte tari.
  Eu zic sa își ceara si scuze Romania ca a îndrăznit sa urmărească asemenea valori necontestabile. Țineți minte,toate sunt dosare politice. Ei s-au născut milionari,toți ceilalți fiind doar invidioși pe succesul lor.
  Trăiască Romania, poporul,viitorul! Hai cu grațierea! Sa ne aducem valorile înapoi acasă, ca ne facem de râs cu circul asta ieftin,amărâții de ei.

 11. „S-a cantat bingo”
  Estimez….o suma…de 5 sau 6 cifre(adica 5 sau 6 de zero in „coada”) aici…in vitamine desigur….adica euri…
  Ceva in marja 200.000—–1.000.000 e posbil… ✔
  Toate Bune!!!

 12. Trăiască Pensiile Speciale plătite de noi Prostimea. Votați Ciuma Rosie.

 13. Sa inteleg ca este judecatoarea infractorilor ?

 14. Sigur ca da. PSDNL-ul are grija de toti oamenii din sistem si apara coruptia mai ceva ca in epoca Dragnea. Reinstaurat la putere sub girul unui degeaba de Cotroceni, vor avea grija sa-si scape acolitii de toate infracțiunile comise. Ce sa vezi, la ei sunt doar reabilitati dintr-astia de tip Adrian Năstase si Marian Neacsu.
  Fals! Au fost prinși la furat! Borfasi au fost, borfasi vor ramane!
  Asteptam trompetele de partid sa-si verse laturile si sa ne explice cum e USR-ul de vina ca au distrus tara in 8 luni, condusă inainte de „minunatii” din PSDNL.
  Cand exista coruptie si hotie la cel mai inalt nivel, asta este un exemplu pe care incep sa-l urmeze toti. Si in justitie, si in spitale, si in scoala generala, cand dom profesor de fizică asteapta un cadou generos sa-i crească nota copilului.
  Cam asta este imaginea de ansamblu in Romania, un film prost cu actori de duzină. La toate astea se aude in surdină fundalul sonor oferit de AUR: „Mandru ca sunt roman”.
  Yeah right!

 15. O aparut locatarul de la Balaceanca. Si-o luat pastilele, o furat tableta gardianului si o inceput sa arunce cu laturi in USR, ca doar articolul e despre ei 🤣

 16. Nu e o hotarare definitiva,deci nu se pot comenta prea multe pe marginea ei.Daca se intemeiaza pe deciziile CCR in materie de excludere a probelor obtinute cu SRI, fara indoiala ca hotararea poate fi desfiintata in calea de atac a contestatiei , in lumina ultimei decizii a CJUE din 21 decmbrie 2021,potrivit careia judecatoriii nationali pot ignora deciziile CCR care contravin dreptului european,fara riscul de a fi sanctionati disciplinar.Potrivit art.148 din Constitutia Romaniei dreptul european rezidand din normele cuprinse in tratatul de aderare si celelalte dispozitii comunitare la care Romania este parte are prioritate de aplicare in fata legilor nationale,fie ele si fundamentale.

 17. Judecătoarea șterge probele și trimite dosarul la DNA. Ghiță e deasupra legii. Cine mai rămâne în țară?

 18. Intrebare:
  Dacă tot se zbat ăștia sa țină SIIJ în viață, de ce nu pun puțină presiune pe tovarășa Lia lu’ Savonea sa o cerceteze puțin pe aceasta distinsă doamnă judecător, apărătoare pe față a persoanelor certate cu legea? Oare aceasta instituție înființată de Dragnea, nu pentru astfel de personaje a fost creată?
  Sincer, este strigător la cer ca tu, judecător, sa ridici sechestrul pus unui condamnat pentru corupție, evaziune și naiba mai știe câte capete de acuzare grave..