G4Media.ro

Tribunalul București ridică sechestrul asupra Asesoft Internațional și 2K Telecom și reduce…

Tribunalul București ridică sechestrul asupra Asesoft Internațional și 2K Telecom și reduce valoarea sechestrului pentru alte firme din imperiul lui Sebastian Ghiță / Magistrații au ridicat și sechestrul instituit pe bunurile lui Alex Ghiță, fratele fugarului

UPDATE ora 12:30 Decizia de ridicare și reducere a sechestrului a fost luată de judecătoarea Tribunalului București, Lavinia Cârciumaru, cea care a anulat mai multe probe și a ținut 1 an și jumătate în cameră preliminară dosarul lui Elan Schwartzenberg, deși legea spune că această procedură durează 60 de zile. Dosarul de corupție al omului de afaceri româno-israelian s-a prescris între timp. Judecătoarea Cârciumaru a anulat și mandatul internațional de arestare emis pe numele lui Elan Schwartzenberg.

ARTICOLUL INIȚIAL:

După 8 amânări, Tribunalul București a ridicat sechestrul pus de DNA asupra activelor Asesoft International, 2K Telecom (aflate în insolvență și reprezentate prin administrator judiciar CITR Filiala București SPRL), Infratel Net, Accesnet International, Glar Construct, dar și asupra bunurilor lui Alexandru Ghiță, fratele fostului deputat PSD, fugarul Sebi Ghiță, și a apropiaților lor, Valentin Gabriel Nițu, Ionuț Răzvan Chirilă, Elena Mădălina Chirilă, Ovidiu Romulus Văleanu, Gabriel Marian Anghel zis Ceață, Alina Daniela Iordăchescu, George Mihail Stan, potrivit minutei instanței pe care o poți vedea aici.

Tribunalul a redus și valoarea sechestrului în cazul firmei Expert One Research.

”Reduce suma cu privire la măsurile asigurătorii (sechestru, poprire) aplicate inculpatei, la suma de 30.277 lei. Această reducere vizează următoarele conturi bancare: (….), bunurile mobile/imobile detinuțe de inculpată, precum și poprirea, în limitele prevăzute de lege, pentru sumele de bani datorate de terți, cu orice titlu, aceleiați inculpate, până la concurența sumei de 30.277 lei”, a arătat instanța.

În cazul firmei Merconsult Team, Tribunalul a redus ”suma cu privire la măsurile asigurătorii (sechestru, poprire) aplicate inculpatei, la 1.561.156 lei”.

În cazul Teamnet Internațional, Tribunalul a redus ”suma cu privire la măsurile asigurătorii (sechestru, poprire) aplicate inculpatei, la 688.357 lei. Constată că prejudiciul reclamat este acoperit de măsura asigurătorie a sechestrului pe conturile bancare (….). Reduce la suma de 6700, 87 lei sechestrul asupra contului bancar aflat la (….), în care se găseste suma de 61.636,71 lei. Revocă măsura asigurătorie ce vizeaza urmatoarele sume din conturile bancare: (…).

Tribunalul a redus si valoarea sechestrelor în cazul reprezentanților Teamnet, Bogdan Nedelcu și Mariana Meri Dimulescu.

În cazul lui Nedelcu, fost coleg de liceu cu Sebi Ghiță, judecătorii au redus ”suma cu privire la măsurile asigurătorii (sechestru, poprire) aplicate inculpatului la 349.224 lei. Constată că măsura asigurătorie a sechestrului pe imobilul deținut de inculpatul Nedelcu Bogdan, respectiv pe imobilul (…) în valoare de 615.586 lei, acoperă prejudiciul reclamat. Revocă măsura asigurătorie ce vizeaza următoarele conturi bancare: (…).

Context. Anul trecut în octombrie, companiile IT Asesoft şi Teamnet Internaţional, fondate de fugarul Sebastian Ghiţă, cumnatul acestuia, Cristian Anastasescu, dar şi alţi interpuşi, au fost trimişi în judecată de DNA, alături de Alex Ghiţă, fratele fostului deputat, pentru evaziune fiscală de 100 de milioane de lei. Vezi aici.

Alături de Asesoft şi Teamnet, au mai fost trimise în judecată şi alte companii controlate de Sebi Ghiţă: „2K Telecom, Network One Distribution (fostă Asesoft Distribution), Expert One Research (fostă XOR IT Systems), Future Time Communication Technologies, Accessnet International, Sungard Systems, Infratel Net, Glar Construct, Viewpedia Soft, IT Infocons Services, Merconsult Team.

Cine sunt personajele trimise în judecată

Alex Ghiţă – fratele mai mic al deputatului administrează firma 2K Telecom, intrată în insolvenţă. În februarie 2015, procurorii DNA au făcut percheziţii la sediul acestei firme într-un dosar de fraudare a fondurilor europene legat de proiectul „Internet în şcoala ta” gestionat de Ministerul Educaţiei. Acest dosar este încă în lucru la DNA.

Cristian Anastasescu – cumnatul fostului deputat, soţul surorii soţiei lui Ghiţă, Adina Anastasescu fostă Cârstea. Anastasescu este administrator executiv şi director general la Asesoft Internaţional (intrată în insolvenţă), reprezentant al Asociaţiei Basket Club Asesoft.

Răzvan Ionuţ Chirilă – vărul soţiei deputatului, Mădălina Ghiţă fostă Cârstea. Fratele lui, Sorin Adrian Chirilă, a fost reprezentantul în România al Minasee Holding Limassol Cipru, compania off-shore care deţinea Asesoft Internaţional, administrator neexecutiv şi membru în CA al Asesoft Internaţional, membru fondator al Asociaţiei Basket Club Asesoft, acţionar la Radio Prahova şi Prahova TV.

Alina Daniela Iordăchescu – administrator Future Comunication Tehnologies (fostă Foto Tehnologies)

Valentin Gabriel Niţu

Gabriel Marian Anghel zis Ceaţă – administrator Glar Construct, fratele avocatului Adrian Anghel, cel care a înregistrat firmele lui Sebi Ghiţă.

Radu Bogdan Nedelcu – administrator şi acţionar Teamnet Internaţional (intrată în insolvenţă), alături de Bogdan Padiu, Ovidiu Traşcu şi George Stan, toţi foşti colegi de liceu şi foşti angajaţi ai deputatului Sebi Ghiţă. Acesta a finanţat cu 100 de mii de dolari start-up-ul companiei de software în 2001 şi avea 80 la suta din acţiuni. Ulterior, s-a retras din firma.

Mariana Meri Dimulescu – administrator Merconsult Team, director financiar Teamnet International

George Mihail Stan – preşedinte CA Teamnet International

Ovidiu Romulus Văleanu – administrator Infratel Net

Procurorii DNA acuză toate aceste 10 persoane fizice şi 13 persoane juridice de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală.

„În perioada 2009-2013, cei 23 de inculpați s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin încheierea unor contracte de prestării servicii, ca operațiuni fictive, înregistrând în evidenţele contabile ale societăţii mai multe facturi de avans „conform contract”, în scopul deducerii TVA-ului aferent acestora şi compensării TVA-ului datorat din alte relaţii comerciale. Ulterior, aceste facturi ar fi fost stornate ca urmare a rezilierii respectivelor contracte.

Prin acest mecanism ar fi fost creată aparenţa unor tranzacţii reale ce ar fi avut, însă, ca scop, posibilitatea obţinerii pentru unele societăți a unui drept de deducere şi amânare la plată, timp mai multe luni, a TVA, ca urmare a sustragerii de la plată obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat.

Pentru aceasta s-ar fi încheiat mai multe contracte ce ar fi avut ca obiect operațiuni fictive, context în care ar fi fost emise mai multe facturi de avans, în temeiul cărora inculpații au dedus TVA (prin contrapunerea acestui TVA, celui colectat din relațiile comerciale reale)”, arată DNA.

Oamenii lui Ghiţă şi companiile controlate de el au fost anchetaţi şi în 2015 de procurorii DNA Ploieşti, însă aceştia nu au reuşit să finalizeze dosarul. Cazul a fost preluat de DNA Central după ce au izbucnit scandalurile la DNA Ploieşti și a fost deferit Justiției de procurorul George Pată.

Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Foto: Sebastian Ghiță / Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. E din ce in ce mai alb fugarul Ghita, in curind or sa-i ceara si scuze.

 2. Domnilor judecători, într-o zi veți merge dv. la pârnaie pentru că nu l-ați trimis acolo pe Ghiță. Merită?

  • Ar fi bine Alina M, dar cred ca suntem prea departe de vremea aia. Cred ca ne indreptam in directia cealalta cu pasi repezi. Toata initiativa lui basescu asupra coruptiei a ajuns apa de ploaie. In timp ce suportul anti- coruptie pe care il asteptan de la uniunea europeana, inseamna doar suport LGBT si refugiaței. Coruptia adevarata nu prea conteaza.

  • Ar fi bine sa mergi la munca, Alinutza!
   1, 2 mil de bugetari plang dupa tine.

  • Niciodată!

 3. Sper să ajungă și judecătorii ăia să simtă pe pielea lor nenorocirile făcute de hoții ăștia pe îi fac scăpați.

  • Consecinţe electorale previzibile. Câtă vreme burghezia nostră cu vederi occidentale nu va înfiinţa o garsonieră ştiristă ca ale mogulilor, numai campanii de injuriere a adversarului o să avem şi nu se va reuşi depolitizarea unor instituții precum Avocatul Poporului, Curtea Constituţională sau Consiliul Audiovizualului. Iar TVR, mai mereu vocea fesenismului, merită privatizată.

 4. Normal, păi până când o viață atât de tristă!?!

 5. Incepe sa se faca dreptate, incepe sa miste ceva.

 6. Asta-i judecatoare ?Asta- i parazit pe banii romanilor. Rusine mare ptr. Justitia romana , care genereaza revolta aproape zilnic in randul romanilor cinstiti.

 7. Fără răspunderea magistratilor și confiscarea extinsă nu poate fi stăvilită corupția

 8. Nu vă mai îngrămădiți să aruncați cu pietre asupra judecătorului de caz ori, și mai straniu, asuprq tuturor judecătorilor.
  Știți voi ce e în acel dosar? L-ați studiat voi și cunoașteți cum trebuie aplicată legea fix în acel caz?
  De ce nu vă întrebați dacă nu cumva legile schimbate de Ciordache, Șobolan Nicolae & Co sau ciuntite de CîCîRî au adus judecătorul în această situație?
  Chiar vreți să răspundă magistrații pentru porcăriile făcute de alții?
  Gândiți, măi, înainte să vituperați!

 9. Profi are dreptate. Eu și haita mea din parlamentul condus de Șef Dragnea, ajutați de slugile din CCR, am adus justitia la impotenta cronica, fraierilor care inca ne mai votati…