G4Media.ro

Trei zile de doliu național în Guatemala, după un accident în care…

Sursa foto: Captură video

Trei zile de doliu național în Guatemala, după un accident în care au murit 55 de persoane

Guatemala a decretat trei zile de doliu naţional după ce 55 de migranţi ilegali, majoritatea guatemalezi, au murit într-un accident de camion în Mexic, a anunţat vineri ministrul afacerilor externe al Guatemalei, Pedro Brolo, informează sâmbătă Agerpres, care citează AFP.

Preşedintele Alejandro Giammattei „va anunţa astăzi (vineri) trei zile de doliu naţional cu drapelul în bernă”, a precizat ministrul, care a făcut aceste declaraţii în faţa unui spital din Tuxtla Gutierrez, în sudul Mexicului, unde mai sunt îngrijiţi persoane rănite în acest accident. „În acest moment, toată Guatemala este în doliu”, a adăugat el.

Circa 160 de migranţi, majoritatea fără acte şi proveniţi din ţări ale Americii Centrale, călătoreau ascunşi şi înghesuiţi în remorca unui camion, joi, spre nordul Mexicului, probabil spre frontiera americană, atunci când vehiculul s-a răsturnat pe autostradă lângă Tuxtla Gutierrez, capitala statului Chiapas, ce se învecinează cu Guatemala.

Accidentul s-a soldat cu 55 de morţi şi 105 de răniţi, majoritatea din Guatemala, dar şi din Honduras, Mexic, Ecuador şi Republica Dominicană, potrivit autorităţilor.

Tradiţional culoar de trecere, Mexicul se confruntă în acest an cu un număr record de migranţi, veniţi nu doar din Honduras şi Salvador, ci şi din Haiti.

Sursa foto: Captură video

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...