G4Media.ro

Trei operațiuni anti-mafia în Italia: O tonă de cocaină confiscată din America…

Trei operațiuni anti-mafia în Italia: O tonă de cocaină confiscată din America de sud, 104 mandate de arestare și sechestru, între care și companii utilizate de ‘Ndrangheta pentru spălarea banilor

Trei operațiuni anti-mafie, o tonă de cocaină din America de Sud, 104 mandate de arestare și sechestru preventiv de companii, bunuri imobiliare, terenuri și relații financiare, scrie Il Fatto Quotidiano, citată de Rador.

Este în desfășurare o operațiune de amploare a poliției italiene, care a decapitat clanul Molé din Gioia Tauro, în Calabria, filialele sale din Lombardia și Toscana, dar și proiecțiile clanului în străinătate. Potrivit investigațiilor, coordonate de Direcțiile anti-mafie din Reggio Calabria, Milano și Florența, este vorba de grupuri criminale care, deși erau dotate cu o anumită autonomie, funcționau în strânsă sinergie.

Cocaina ajungea în Calabria, dar și la Livorno. Suspecții sunt acuzați de asociere mafiotă, complicitate externă, șantaj, deținere și port ilegal de arme, spălare de bani, asociere infracțională în scopul traficului de droguri, producție, trafic și vânzare de droguri, camătă, faliment fraudulos, fraudă fiscală și corupție.

În ceea ce privește Reggio Calabria, cercetările coordonate de procurorul Giovanni Bombardieri au condus la 36 de mandate de arestare preventivă semnate de judecătorul de instrucție Tommasina Cotroneo. Treizeci și unu de persoane cercetate au ajuns în închisoare și, printre acestea, lideri și adepți ai clanului Molé.

Sunt, în schimb, 54 de mandate de reținere au fost puse în aplicare de Procuratura din Milano, care a reconstituit rețeaua de firme folosite de ‘Ndrangheta pentru spălarea banilor proveniți din activități infracționale. Direcția Districtuală Antimafie din Florența, condusă de procurorul Giuseppe Creazzo, a condus la arestarea a 14 persoane.

Sursa: Il Fatto Quotidiano/ Rador/ Traducerea: Oana Avram

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter