G4Media.ro

UPDATE Șase copii infectați cu streptococ de grup A au murit în…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

UPDATE Șase copii infectați cu streptococ de grup A au murit în ultimele zece zile în Marea Britanie / Bacteria provoacă de obicei scarlatină, dar în cazuri rare poate fi invazivă

Update: Şase copii au murit în Marea Britanie din cauza unor infecţii invazive cu streptococul A, care provoacă scarlatina, o boală uşoară, dar a cărei incidenţă este în creştere în această ţară, au anunţat autorităţile sanitare, citate de News.ro. Agenţia pentru Sănătate şi Siguranţă din Marea Britanie (UKHSA) a îndemnat părinţii să fie vigilenţi, după ce în acest sezon în Anglia au fost înregistrate cinci decese la copii sub 10 ani în termen de şapte zile de la diagnosticarea cu boala streptococică invazivă de grup A. Un al şaselea deces a fost înregistrat în Ţara Galilor, relatează AFP, preluată de „Le Figaro”.

Articol inițial: Agenția britanică pentru securitate sanitară (UKHSA) a anunțat, vineri, că un al treilea copil a murit după ce a contractat streptococul de grup A. Este vorba despre un copil de la o școală din Ealing, în vestul Londrei. Acesta urmează anunțului de joi că un copil din Țara Galilor a murit din cauza acestei infecții, iar în 24 noiembrie  a murit un alt copil care a contractat bacteria la o școală primară din Surrey, transmite BBC News.

Infecția cu streptococ de grup A poate provoca scarlatină.

UKHSA a precizat că infecțiile cu streptococul de grup A se soldează de obicei cu o boală ușoară. Simptomele includ dureri în gât, febră și erupții minore ale pielii și pot fi tratate cu un antibiotic prescris de medicul de familie.

În cazuri rare, infecția poate duce la o boală severă și orice persoană cu febră mare, dureri musculare severe, dureri într-o singură zonă a corpului și vărsături sau diaree inexplicabile ar trebui să sune la serviciile de urgență și să solicite ajutor medical imediat, au precizat autoritățile britanice.

  • Infecția streptococică de grup A este cauzată de tulpini ale bacteriei streptococcus pyogenes.
  • Bacteria poate trăi pe mâini sau pe gât suficient de mult timp pentru a permite o răspândire ușoară între oameni prin strănut, sărut și contact cu pielea.
  • Majoritatea infecțiilor provoacă boli ușoare, cum ar fi scarlatina sau infecții ale pielii.
  • Streptococul beta hemolitic de tip A infectează rareori persoanele sănătoase, însă rar s-au înregistrat cazuri în care acesta a devenit invaziv, provocând afecțiuni grave și chiar amenințătoare de viață.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter