G4Media.ro

Trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii, în colaborare cu Comisia…

Sursa foto: G4Media

Trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii, în colaborare cu Comisia Europeană, afirmă ministrul Fondurilor Europene

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a declarat, duminică, la Alba Iulia, că împreună cu Comisia Europeană trebuie găsită o formulă de a compensa fermierii, în condiţiile în care producţia de cereale este valorificată la un preţ mic, dată fiind situaţia din Ucraina, transmite Agerpres.

„Problema la cerealele ucrainene nu este, dacă vreţi, marfa. Marfa nu rămâne în România. Problema este preţul. Toată această parte a Mării Negre a suferit o scădere de preţ pentru că avem o supraofertă: cerealele ucrainene care se duc în piaţă, nu în România, dar se duc în piaţă şi scad preţul pe toată piaţa europeană. Şi atunci, degeaba ai producţie, pentru că tu o valorifici la un preţ foarte slab şi nu poţi să-ţi plăteşti creditele”, a afirmat, într-o emisiune la un post local de radio, Adrian Câciu.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a adăugat că este o situaţie pentru care o ţară nu poate găsi singură un răspuns.

„Trebuie să ai o discuţie şi cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie să înţeleagă că trebuie să existe o formulă de a compensa această provocare la care sunt supuşi fermierii”, a spus Adrian Câciu.

Alături de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene participă duminică la un eveniment organizat la Alba Iulia de către europarlamentarul Victor Negrescu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...