G4Media.ro

Toți autopsierii de la Spitalul Județean Suceava, trimiși în judecată pentru luare…

Sursa foto: Suceava News

Toți autopsierii de la Spitalul Județean Suceava, trimiși în judecată pentru luare de mită / Se cerea până la 350 de lei pentru fiecare corp ce trebuia îmbălsămat

Procurorii de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat că au trimis în judecată toți cei patru autopsieri ai Spitalului Județean Suceava și o îngrijitoare, pentru luare de mită, informează Monitorul de Suceava.

De cele mai multe infracțiuni este acuzată Mariana Ficiuc, autopsierul cu cea mai mare vechime în instituție. Este acuzată de 36 de infracțiuni de luare de mită și o infracțiune de furt.

”În sarcina acesteia s-a reținut că în calitate de autopsier în cadrul Spitalului Județean de Urgență Sf. Ioan cel Nou Suceava, în perioada februarie-aprilie 2020, a pretins și/sau primit de la un număr de 36 aparținători ai persoanelor decedate sume de bani cuprinse între 20 și 350 lei sau alte bunuri, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu legate de manipularea, pregătirea, îmbălsămarea, spălarea, îmbrăcarea, cosmetizarea, pulverizarea de produse biocide (formolizarea) trupurilor persoanelor decedate, efectuarea procedurii de identificare și predarea către aceștia. De asemenea, la data de 04.04.2020, inculpata și-a însușit suma de 600 lei dintre bunurile unei persoane decedate, bunuri pe care aceasta ar fi trebuit să le predea persoanei împuternicite de familie să le ridice”, anunță procurorii.

Prima sesizare a fost făcută de un polițist pensionar care a sesizat că la morga spitalului este o cutie în care rudele decedaților trebuie să lase sume de bani.

În cursul urmăririi penale, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului în vederea confiscării, în cazul primilor doi autopsieri, unde este vorba de prejudicii mai mari, pentru 5.485 lei, respectiv 2.050 lei.

Mariana Ficiuc este pusă sub control judiciar în acest dosar și are interdicție de a profesa. Ceilalți autopsieri vor putea să-și exercite profesia pe parcursul judecății.

Procesul în care vor fi judecați cei cinci a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Suceava.

Sursa foto: Suceava News

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

16 comentarii

 1. Cine ma? Eroii in alb? Nu cred ….

  • Cum absolut toti?

  • Eroii in sunt medicii si nu autopsierii suau nu stii sa citesti despre cine este vorba? Si spaga ia oricine si nu doar medicii(nu toti) cu nu iau si altii toti din alte domenii. Dar situatia este ca noi i-am invatat asa, noi vrem sa itnram in fata, noi suntem cei care inca avem ramasite comuniste in noi. Si noi inca votam oamenii care erau in functii importante si inainte de 89.

  • @anti usl

   Nu stiu, nu dau spaga si nu iau spaga. Sa se duca toti la puscarie 20 ani!!!

   Ce tara este asta unde dai spaga ca sa traiesti?

   Toti iau spaga, inclusiv doctorii, nu doar astia care imbalsameaza. Sau crezi ca spaga e selectiva? :))

 2. 80% dintre angajatii la stat cred ca sunt hoti. Medici, asistente, profesori, angajati in administratie. Asa au fost invatati si la schimb si-au dat votul pentru partid si sindicat.

  • De aici,dintre cei 80% vin cele 6,7 milioane de votaci fsn(psd,pnl,pd,prm,etc) permanenți si conștienți doar de păstrarea posturilor.

  • Asa i-am invatat, nu s-au invatat. Pentru ca noi suntem invatati sa dam spaga oriunde.

  • coruptia e sistemica in Romania, pana si educatoarele de la gradinita cer procent fotografilor din onorariul pentru pozele care se fac la copii de 8 Martie, de 1 iunie, etc.

 3. Asta era secretul lui Polichinelle, cred ca e o practica la mai toate spitalele.
  Daca ar avea salarii de 1 milion euro/luna si tot ar cere spaga.

 4. 🤮🤮🤮

 5. Dar ce salarii trebuie sa primească, pt ca deja li s au mărit mult, ca să nu mai ceara șpagă?mulți din acești infirmieri,infirmiere,brancardieri,asistente iat ..mai.nou și autopsieri.. au rămas im continuare cu aceste obiceiuri pt ca nu au suflet și conștiința..ar vrea cumva sa primească m mult ca doctorii?c
  Doar ăștia nu mai primesc nimic,ei și asistentele cu funcții mari nu cer ,sunt unii care nu cer pt ca le e jena și au salarii mari dar și ăștia dacă le oferi nu refuza chit ca au salarii uriașe.

 6. Nu se mai satura bugetarii de bani🤢🤢🤢🤢

 7. acolo la flutur PDL-PNL-USL, ala de i s-a arestat mana dreapta de catre DNA ieri , unde se umbla cu moastele pe strazi sa combata covidul, unde e fantana aia arteziana frumoasa la spital, de unde a plecat infectarea cea mai mare cu covid , unde se defriseaza padurile , unde rage ortodoxia …

  votati USL

 8. La pușcărie cu toți acești hoți; pentru că sunt o mulțime de absolvenți care nu au de lucru.

 9. ,, Dumnezeu a creat omul, după chipul și asemănarea sa”, ….., concluzia e la voi(noi). Spitalul are denumirea de sfânt?!