G4Media.ro

STUDIU Tot mai mulți copii sub 14 ani din SUA iau melatonină…

sursa foto: Pexels

STUDIU Tot mai mulți copii sub 14 ani din SUA iau melatonină pentru somn

Utilizarea melatoninei devine „extrem de frecventă” în rândul copiilor americani, aproape unul din cinci copii sub 14 ani consumând melatonină pentru a ajuta la somn, notează BBC.

Părinții le administrează din ce în ce mai mult această substanță copiilor mai mici. Aproximativ 18% dintre copiii cu vârste cuprinse între cinci și nouă ani o folosesc ca ajutor pentru somn, sugerează un nou studiu.

Anul trecut, Academia Americană de Medicină a Somnului a emis un avertisment de sănătate cu privire la utilizarea melatoninei pentru tineri.

Aceștia au spus că părinții ar trebui să consulte un medic înainte de a le-o administra copiilor.

Melatonina este un hormon produs în creier care reglează ciclul de somn al unei persoane. Este unul dintre cele mai frecvente suplimente pe care părinții din SUA le administrează copiilor lor, potrivit Harvard Health.

În SUA, melatonina este considerată un supliment alimentar – spre deosebire de multe țări, unde este clasificată ca medicament – și poate fi cumpărată fără prescripție medicală.

Cercetarea din revista JAMA Pediatrics, publicată luna aceasta, a vorbit cu părinții a 993 de copii, cu vârste cuprinse între un an și 14 ani, și a constatat o creștere semnificativă a utilizării raportate a melatoninei în ultimii ani.

Deși melatonina poate fi o soluție pe termen scurt pentru a ajuta la somn, studiul a indicat că părinții foloseau melatonina în mod regulat, copiii preșcolari luând suplimentul timp de 12 luni, copiii de vârstă școlară primară timp de 18 luni și preadolescenții timp de 21 de luni.

Autorii avertizează că studiul a fost relativ mic și nu reprezintă neapărat utilizarea la nivel național.

Cu toate acestea, utilizarea melatoninei, la toate vârstele, a fost în creștere în ultimele două decenii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...