G4Media.ro

Topul celor mai prietenoase orașe din Europa: București, printre destinațiile preferate, alături…

Topul celor mai prietenoase orașe din Europa: București, printre destinațiile preferate, alături de Genova, Bilbao, Delft și Evora

Bucureștiul se numără în acest an printre orașele cele mai prietenoase cu turiștii, potrivit unui clasament realizat de Readers’ Choice Awards, citat de publicația italiană La Repubblica. Bisericile antice, muzeele, arhitecturile monumentale sunt atuul Bucureștiului ai cărui locuitori primitori sunt mereu gata să-i ajute pe vizitatori, făcând din capitală un loc de neratat.

 • Articolul integral, preluat de Rador:

Genova este un oraș cu o mie de suflete care deține o comoară unică. Prin urmare, nu este de mirare că se numără printre cele cincisprezece destinații premiate la cele mai recente distincţii Readers’ Choice Awards, care omagiază în fiecare an cele mai prietenoase orașe din Europa: nu este un clasament și nu are o ordine de preferință, pur şi simplu selectează cincisprezece cele mai prietenoase, primitoare și plăcute de vizitat destinații, în baza alegerilor, impresiilor, criticile și părerilor turiștilor.

Portul, partea veche a oraşului, bucătăria excelentă, ca să nu mai vorbim de magnificele Palate Rolli, care au aparținut nobilimii ligurice, adevărate bijuterii arhitecturale construite între Renaștere și Baroc, care populează centrul istoric.

Genova este singurul oraş italian de pe listă.

Spania, pe de altă parte, este ţara cea mai celebrată, cu patru orașe votate ca fiind cele mai ospitaliere: Bilbao, un avanpost cultural și gastronomic, fascinanta Cordoba, cu amestecul său de influențe arabe și tradiții spaniole străvechi, Salamanca, un oraș universitar cu o atmosferă strălucitoare și Toledo, cu clădirile sale istorice și monumentele importante.

La doi paşi de Italia găsim oraşul Lugano, care se mândrește cu o locație pitorească pe malul lacului, cu munţii care îl înconjoară și centrul fermecător.

Elegant şi renumit pentru ceramica sa frumoasă, oraşul Delft din Olanda este un salon plin de farmec şi flori. La fel ca Evora, în Portugalia, perla provinciei Alentejo, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco, o frumusețe atemporală care pe lângă bucătăria sa faimoasă (la costuri accesibile), are mereu oameni zâmbitori și primitori. Un alt salon rafinat este şi oraşul Toulouse, din Franţa, care-şi vrăjeşte vizitatorii cu palatele, bazilicile şi parcurile sale, iar locuitorii prietenoşi şi calitatea vieţii îl fac să fie cel mai prietenos oraş din ţară.

Urcând, găsim oraşul Belfast, în Irlanda de Nord, care, cu trecutul său dificil, a fost mereu un oraș prea puțin îndrăgit de turism, dar care în ultimul timp a renăscut, devenind o destinație prietenoasă și ospitalieră datorită parcurilor, clădirilor moderne și unei scene culturale vibrante.

Verdele este cu siguranță marele atu al orașului Bled, din Slovenia, un loc de artă, cu atmosfere sugestive, considerat și de Lonely Planet ca fiind una dintre destinațiile anului: un loc încântător, cu un lac alpin demn de o ilustrată.

Rămânând în Est găsim Sofia, care a devenit o destinație la modă mai ales pentru turiștii mai tineri, datorită costurilor reduse, a unui scenariu cultural stimulant și diverse distracții.

În Baku, Azerbaidjan, ospitalitatea este un lucru serios, parte a culturii antice a acestei mari metropole a Caucazului. Cu amestecul său de modern și tradițional, încântă vizitatorii, întâmpinându-i într-un mediu sclipitor și cosmopolit (de la iconicele Flame Towers, până la emblematicul Centru Heydar Aliyev de Zaha Hadid), care contrastează cu un centru istoric fascinant, unde casele continuă să fie joase şi de culoare nisipoasa, plin de moschei şi fortificaţii.

Urmează Germania, cu Baden-Baden. Oameni sociabili, ritmuri lente, vegetaţie bogată, multe evenimente culturale, prețuri mici. Este orașul prietenos prin excelență. Cel mai faimos oraș balnear din țară (și unul dintre cele mai populare din Europa) este unul dintre locurile ideale pentru o vacanță relaxantă. Pentru că nu întâmplător este supranumit “la città del bien vivre”.

Traducerea Rador: Cătălina Păunel / Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Fetite dulci….vezi botoxata Vicol..

  • Probabil prostituatele luate cu forța de pe ulițele satelor sărăcite de infractori, violate de zeci de mii de oameni, sub atenta supraveghere a statului, singura atracție posibilă. O țară-gunoi, plină de gunoi atrage turiști-gunoi pentru turism sexual.
   Yeeey, mândru ca sunt dac liber!!!🥳
   Până una-alta, cei ce votați cu 60% USL că fură ei, dar vă lasă si pe voi să furați, puneți-va pe treabă să va creșteți fete prin bătătură, statul va avea „grijă” de ele! De la 12 ani, zeci de mii de griji pe an!

 2. Pai si de Bucuresti unde scrie???

  • E Baku. Pentru un ziarist cu scoala nu e mare diferenta… Baku-resti.

  • Între Sofia şi Baku: Antiche chiese, musei, architetture monumentali sono la carta vincente di Bucarest, Romania: il suo popolo accogliente è sempre pronto ad aiutare i visitatori, rendendo la capitale un posto da non perdere (con un vantaggio in più per noi italiani: si parla italiano un po’ ovunque).

 3. Că bucureștean și ca unul care a mai călătorit prin Europa, nu cred articolul ăsta. Topul e fie măsluit fie făcut pe criterii obscure. Sau poate au votat românii care-s la muncă în Italia.

 4. Biserici antice? În București? În articolul original scrie „antiche”, care se traduce în „vechi”…