G4Media.ro

Timp de aşteptare de 11 ore pentru camioane în vama Halmeu, județul…

sursa foto: captura video

Timp de aşteptare de 11 ore pentru camioane în vama Halmeu, județul Satu Mare, la ieșirea din țară spre Ucraina

Şoferii camioanelor care vor să treacă din România în Ucraina prin vama Halmeu au de aşteptat la o coadă de 11 ore, după ce traseul acestora a fost reconfigurat ca urmare a protestelor din Polonia şi Slovacia, informează, luni, Poliţia de Frontieră, relatează Agerpres.

Potrivit aplicaţiei trafic online, timpii de aşteptare au crescut, de la 540 de minute cât era duminică la 660 de minute în cursul zilei de luni.

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, a precizat că din noaptea de sâmbătă spre duminică a crescut traficul transportatorilor de marfă ucraineni care vin dinspre Polonia şi Slovacia, ca urmare a reconfigurării traseului spre Ucraina, pe circuitul Ungaria – România – Ucraina, motivul fiind protestele transportatorilor de marfă poloni şi slovaci.

Poliţia de Frontieră precizează că lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere, atât la Petea, cât şi la Halmeu, fiind folosite toate arterele de control destinate automarfarelor. De asemenea, s-a suplimentat personalul care desfăşoară formalităţile de control şi s-a luat legătura cu autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea dispunerii unor măsuri în comun pentru fluidizarea traficului.

Pentru a evita posibile neplăceri cauzate de prezenţa şi staţionarea automarfarelor pe raza localităţile adiacente celor două puncte de trecere a frontierei, a fost solicitat sprijinul IPJ Satu Mare şi IJJ Satu Mare. În vama PTF Halmeu, punct aflat la graniţa cu Ucraina, se efectuează un control multiplu, adică un control vamal, fito-sanitar, sanitar veterinar, un control al rovinietei, precum şi cel al greutăţii încărcăturii camioanelor.

„Reamintim de asemenea că fluidizarea traficului este condiţionată şi de controlul de frontieră al autorităţilor din Ucraina, adică vorbim de capacitatea autorităţilor din ţara vecină de a prelua şi procesa camioane”, a mai precizat ITPF Sighetu Marmaţiei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...