G4Media.ro

Tesla cumpără compania germană ATW Automation aflată în pragul lichidării din cauza…

Tesla cumpără compania germană ATW Automation aflată în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor. Compania, specializată în asamblarea de baterii

Tesla a convenit preluarea companiei germane ATW Automation, specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii, a declarat vineri o sursă apropiată tranzacţiei, transmite Reuters.

ATW, o filială a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, era în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor, a relatat presa germană în septembrie.

Pe 25 septembrie, ATS a anunţat că anumite active ale uneia din diviziile sale din Germania vor fi vândute, iar angajaţii transferaţi la o terţă parte, dar nu a dezvăluit numele companiei.

Vineri, ATS şi ATW nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Achiziţia a fost anunţată mai întâi de publicaţiile TheEuropean şi WirtschaftsKurier.

ATW, situată în vestul Germaniei, are circa 120 de angajaţi şi a finalizat peste 20 de linii de producţie de baterii pentru producători internaţionali de automobile, potrivit site-ului companiei.

Tesla intenţionează să crească semnificativ producţia de baterii în următorii ani, iar în timpul unui eveniment organizat recent a prezentat inovaţii despre care afirmă că vor reduce semnificativ costul pachetelor de baterii, în următorii trei ani.

În prezent, compania construieşte o a treia unitate de producţie a automobilelor, în apropiere de Berlin, care include şi o fabrică de baterii.

Totodată, Tesla intenţionează să înceapă anul viitor construcţia unei noi fabrici de vehicule, în Texas.

Între proiectele viitoare ale Tesla se află producerea camionetei Cybertruck şi a camionului Semi, care au nevoie de baterii cu capacitate mai mare.

Tesla a anunţat vineri că în trimestrul al treilea a livrat un număr record de 139.300 de vehicule la nivel mondial. Compania intenţionează să livreze o jumătate de milion de vehicule până la sfârşitul acestui an.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Elon, un vizionar.
    Va inlocui politrucii si va conduce planeta.

  2. Super geniu acest om

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.