G4Media.ro

Tesla cumpără compania germană ATW Automation aflată în pragul lichidării din cauza…

sursa foto: Pixabay

Tesla cumpără compania germană ATW Automation aflată în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor. Compania, specializată în asamblarea de baterii

Tesla a convenit preluarea companiei germane ATW Automation, specializată în asamblarea de module şi pachete de baterii, a declarat vineri o sursă apropiată tranzacţiei, transmite Reuters.

ATW, o filială a grupului canadian ATS Automation Tooling Systems, era în pragul lichidării din cauza scăderii comenzilor, a relatat presa germană în septembrie.

Pe 25 septembrie, ATS a anunţat că anumite active ale uneia din diviziile sale din Germania vor fi vândute, iar angajaţii transferaţi la o terţă parte, dar nu a dezvăluit numele companiei.

Vineri, ATS şi ATW nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Achiziţia a fost anunţată mai întâi de publicaţiile TheEuropean şi WirtschaftsKurier.

ATW, situată în vestul Germaniei, are circa 120 de angajaţi şi a finalizat peste 20 de linii de producţie de baterii pentru producători internaţionali de automobile, potrivit site-ului companiei.

Tesla intenţionează să crească semnificativ producţia de baterii în următorii ani, iar în timpul unui eveniment organizat recent a prezentat inovaţii despre care afirmă că vor reduce semnificativ costul pachetelor de baterii, în următorii trei ani.

În prezent, compania construieşte o a treia unitate de producţie a automobilelor, în apropiere de Berlin, care include şi o fabrică de baterii.

Totodată, Tesla intenţionează să înceapă anul viitor construcţia unei noi fabrici de vehicule, în Texas.

Între proiectele viitoare ale Tesla se află producerea camionetei Cybertruck şi a camionului Semi, care au nevoie de baterii cu capacitate mai mare.

Tesla a anunţat vineri că în trimestrul al treilea a livrat un număr record de 139.300 de vehicule la nivel mondial. Compania intenţionează să livreze o jumătate de milion de vehicule până la sfârşitul acestui an.

sursa: News.ro, sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Elon, un vizionar.
    Va inlocui politrucii si va conduce planeta.

  2. Super geniu acest om